GÜNDEM

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlaması

 
 285
Bafra Haber

 |  - Bafra Diyanet-Sen`den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlaması

1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası “ Camiler Haftası olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta “ Camiler ve Din görevlileri Haftası “ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm meslektaşlarım için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Camilerimiz dua ve ibadetlerin topluca Allah’a arzedildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekanlardır. Camiler bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim irfanımızı yükselttiğimiz, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Camiler dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, şerlerin defedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım istasyonlarıdır. Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır.

Cami inşa etmek ne kadar önemli ise, inşa edilen camilerin bakım ve onarımları, iç-dış temizliği, aydınlığı, çevre düzenlemesi, cemaatin huzurla ibadet etmesinin sağlanması o kadar önemlidir.

2003 yılından itibaren bu haftanın “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanması çok isabetli ve yerinde bir karar olmuştur. İnsanlarımızla içiçe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde bu ulvi görevi yerine getiren din görevlilerinin toplum hayatında önemli bir misyonu vardır. Fertlerin ve toplumun manevi problemlerine çözüm üretebilmek için din görevlilerinin vizyonu ve misyonunun olması, etkili ve verimli bir hizmet sunabilmek için hizmetlerinde görevlilik anlayışını gönüllülük anlayışına dönüştürebilmesi büyük önem arzetmektedir.

Elbette Diyanet İşleri Başkanlığının ve personelimizin karşılaması gereken talepleri ve çözüm bekleyen problemleri vardır.Uzun zamandır çıkarılmasını beklediğimiz “ Teşkilat Yasası “ nın bir an önce kanunlaşması, meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi öncelikle dile getirilmesi gereken, adalet ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde çözümünü beklediğimiz hususlardır. “ Camiler ve Din Görevlileri “ haftasının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran,yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizi rahmetle yadediyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat,afiyet ve başarılar diliyor, “Camiler ve Din Görevlileri “haftasını kutluyor saygılar sunuyorum.
 

 

ASIM KALYONCU
                                                                   
DİYANET-SEN BAFRA İLÇE BAŞKANI

  • BafraHaber Yorum
  • Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0