GÜNDEM

Büyükşehir`den Köy Ürünleri Pazarı

 
 1522
Büyükşehir`den Köy Ürünleri Pazarı - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kara yolları kenarlarında tezgah kurarak, ürettikleri ürünleri satan vatandaşları yaptığı "Köy Ürünleri Pazarı"    nda bir araya topladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kara yolları kenarlarında tezgah kurarak, ürettikleri ürünleri satan vatandaşları yaptığı "Köy Ürünleri Pazarı"    nda bir araya topladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hem karayolu trafiğini güvence altına almak hem de Samsun`a şık ve modern bir görünüm sağlamak amacıyla "Kırsal Destekleme Projesi"    adı altından yol kenarında satış yapan pazarcılara düzenleme getirdi. Proje kapsamında yol kenarlarında ürünlerini satarak trafiği sıkıntıya düşürebilecek pazarcılar, yol kenarlarından kaldırılarak belediyenin kendileri için ücretsiz tahsis ettiği pazar yerine konumlandırıldı. Açılan pazar yerinde dışarıdan getirilen ürünler sergilenip satılmayacak. Sadece bölge halkı kendi bahçelerinden getirdiği ürünleri temmuz ve eylül aylarında satabilecek. "Köy Ürünleri Pazarı"    Samsun-Ankara yolu 12. kilometresi Sarıışık Kapaklı mevkisinde kuruldu.

Samsun`u şaha kaldıracak projeleri yapmaya devam edeceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Vatandaşlar şeftali mevsiminde kendi bahçelerinde ürettikleri meyveleri kara yollarının kenarlarında tezgah kurarak trafik güvenliğini sıkıntıya sokacak şekilde sergileyerek satıyorlardı. Bu görüntüler gelişmiş, çağdaş Samsun görüntüsüne yakışmıyordu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey bizlere talimat verdi. " Ã‹Å"Bunları bir araya toplamamız lazım hem de trafik güvenliğini emniyete almamız gerekir` dedi. Biz de hemen araştırmalarımız sonucunda Ankara yolu üzerinde 12. kmde şeftali satıcılarının yakın olduğu bölgede mülkiyetinin bir kısmı karayollarına bir kısmı Hazineye ait olan yerin tahsisini ve iznini almak suretiyle bu pazar tezgahlarını buraya yaptık. Toplamda burada 20 tezgah olacak. Şu anda 15 tanesini yapmış durumdayız. Bu yaptığımız pazar yerinin otoparkı var, çeşmesi var, tuvaleti var. İlerleyen zamanlarda biz buraya mescit ve oturma yerleri de yapacağız. İnsanlar bir piknik havasında meyvelerini satın alıp, oturup yıkayarak yiyebilirler. Gerekirse dinlenip yollarına devam edebilirler. Bu kadar şık bir yol üstü pazar yeri bildiğim kadarıyla Karadeniz`de ilk. Yaptığımız bu yeniliklerle bundan sonra karayolu trafiğini tehlikeye sokacak ve ilkel yollarla alışveriş yapmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz"    dedi.

"DIŞARIDAN MAL ALANLAR PAZARDA ÜRÜNLERİNİ SERGİLEMEYECEK"   

Dışarıdan mal alanların bu pazarda ürünlerini sergileyemeyeceğini belirten Yurt, "Gidip de halden sebze meyve ve benzeri ürün alan vatandaşlar bu pazarda ürünlerini sergileyemeyecek. Vatandaşlar burada sadece kendi bahçelerinde ürettiği şeftalileri satabilecek. Bu proje kırsalı destekleme projesi. Bizim amacımız vatandaşların bahçesinde ürettiği meyvesini daha steril şartlarda vatandaşlara sunması. Burada ürünlerini sergileyecek vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmayacak. Şeftali mevsimi olan temmuz ve eylül ayları arasında açık olacak"    diye konuştu.

"TERME VE BAFRA GİRİŞİNE DE KÖY ÜRÜNLERİ PAZARI AÇILACAK"   

Şehrin iki giriş tarafı Terme ve Bafra ilçelerine de "Köy Ürünleri Pazarı"    açacaklarını belirten Mustafa Yurt, "Terme ve Bafra İlçelerinde de bu pazar yerlerinden kurmak istiyoruz. Burada kurduğumuz pazarlarda da bölgede bahçede yetişen sebze ve meyveler sergilenecek. Amacımız Samsun`u şık bir görüntüye kavuşturarak trafiği sıkıntıya sokmamak"    şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir`den Köy Ürünleri Pazarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0