GÜNDEM

Büyük Zafer`in 89. Yıldönümü Kutlandı

 
 446
Büyük Zafer`in 89. Yıldönümü Kutlandı - 30 Ağustos Zafer Bayramının 89.Yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla Bafra Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi
Bafra Haber

 |  - 30 Ağustos Zafer Bayramının 89.Yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla Bafra Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramının 89.Yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla Bafra Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

İlk tören, Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra  Bafra Garnizon Komutanı Per. Yarbay İbrahim Dağtekin, törende bir konuşma yaptı.

Dağtekin yaptığı konuşmada, "Türkiye Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk milletine emanettir. Bugün milletçe her sayfası mübarek şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, Türk harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi`nin 89. yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi Gazi Mustafa Kemal Paşa`nın önderliğinde, çelikleşmiş milli birlik ruhu içinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz inancının zaferidir. Kurtuluş mücadelesi bağımsızlık için tam dört yıl bin bir yokluk içinde sürdürülmüş ve büyük taarruzla sona ermiştir" dedi.

Dağtekin,’’Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz” diye konuştu. Tören, 30 Ağustos Zaferi`ni anlatan şiirin okunmasının ardından sona erdi.

Törene, Kaymakamı Ayhan Boyacı, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Bafra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Kurt, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cemal Sezgün, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Bnb. Serdal Şahin, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Askeri ve Mülki Erkan, Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyük Zafer`in 89. Yıldönümü Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0