BAFRA

Bu Sadece Yıkık Bir Direk Değil!

 
 6761
Bu Sadece Yıkık Bir Direk Değil! - Kızılırmak Seddesi Sedde Park’taki yıkılmış direk sadece yıkılmış bir direk değil!
Bafra Haber

 | Bafra haber - Kızılırmak Seddesi Sedde Park’taki yıkılmış direk sadece yıkılmış bir direk değil!

Bafralıların “Sedde” dediği, Büyükşehir Belediyesi tarafından adı “Sedde Park” olarak verilen Bafra’nın yeni ve popüler rekreasyon alanındaki uyarı tabelası direği ile beraber birilerince sökülerek yıkılmış ya da bir araç çarpmış.

Buraya kadar bir şey yok. Olabilir... Kendini bilmez kişi ya da kişiler üzerinde “alkol içilmez” uyarısı yapılan tabelayı yıkmış olabilir ya da alkollü ya da aşırı hızlı bir sürücü yolunu şarşırtıp bu direğe çarpmış olabilir. Magandalar kendilerince protesto etmiş de olabilirler.

Dikkatli ve sorumlu bir Bafra Haber takipçisi tam bir hafta önce yıkık direği fotoğraflayıp Bafra Haber’e gönderdi ve “Bu direk bir aydır yatıyor ve araçlar geçiyor, belediye bakıyor sadece sanırım. Sedde projesini devam ettirmedikleri gibi zarar verilmesine de sessizler. Ama uzun süredir yatıyor bu direk 2 günlük değil bu diregin yatması. Kaldi ki her gün süpürüldüğünü varsayarsak süpüren biri yetkili amirine bilgi vermesi gerekip yapılması gerekirdi kısa sürede” notunu ekledi. 

Takipçimize bir hafta daha bekleyeceğimizi ve onarılmazsa haber yapacağımızı söyledik. Bir hafta geçti. Direk boylu boyunca yatıyor. Şimdi neden sadece yıkık bir direk değil dediğimize geleyim. 

Siz Philip Zimbardo'nun Kırık Camlar teorisini bilir misiniz? Her yöneticinin ve özellikle belediye Başkanlarının bilmesi gereken bir teori. 

Wilson ve Kelling (1982) tarafından geliştirilen “Kırık Camlar Teorisi”ne göre; denetimsizlik, sahipsizlik ve bakımsızlık hissi uyandıran yerler hızla düzeltilip kontrol altına alınmadığı takdirde suç üretmektedir. Söz konusu suç olgusunu tetikleyen faktörlerin temelinde ise kitle psikolojisi bulunmaktadır.

Zimbardo'nun sosyal deneyinden çok sayıda çıkarımlar elde edildi. Basit bir dille bunlardan biri, “Siz şehirdeki basit aksaklıkları düzeltmez, kırığı döküğü onarmazsanız, o bölge sahipsiz sanılır ve artar. Yıkılan bir direği yerinden kaldırmazsanız ayakta direk bulamazsınız. "

Editör

Bu Sadece Yıkık Bir Direk Değil!

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bu Sadece Yıkık Bir Direk Değil! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 14
User defaultYorum Id: 142512
28 Mart 2022
10:26
  • Yorum Id: 142512
  • 28 Mart 2022
  • 10:26

Beyaz bir şahin yaptı bunu sonra arabasına baktı kenara çekti arkadaşlarıyla içmeye başladı ben uzaktan gördüm oraları denetleyen yok bisiklet yolundan arabalar geçiyor ben şahit oluyorum

User defaultYorum Id: 142352
26 Mart 2022
10:39
  • Yorum Id: 142352
  • 26 Mart 2022
  • 10:39

Bunlar zihni şahin başkanın yaptığı eser ve hizmetlere ya ben yaptım diye sahiplenirler( yaşlı ve emekliler evi gibi) ya hiç bakım yapmazlar ( alparslan türkeş parkı, meydan sedde gibi) yada iptal ederler ( oto gar, kültür merkezi turizm ofisi gibi) kör değiliz hepimiz bu zavallı anlayışı görüyoruz

User defaultYorum Id: 142248
25 Mart 2022
14:59
  • Yorum Id: 142248
  • 25 Mart 2022
  • 14:59

Zaten 14 marttan 20 marta kadar hiç yağmur yağmadı kar yağmadı o yerdeki topraklar yerden hiç kaybolmadı hiç erimedi fotoğrafta

Daha Fazla Yorum