GÜNDEM

Bu Çocuklara Okula Gitmek Neden Eziyet

 
 683
Bafra Haber

 |  - Kimimiz keyfimize otomobil ile ya tur atmaya çıkarız, ya da iki adımlık yere otomobil ile gideriz. Ama Bafra`ya bağlı Meşelitürkmenler köyündeki öğrenciler ise eziyet çekerek 5 Km. yolu okuyabilmek için yürüyerek gidiyor.

Kimimiz keyfimize otomobil ile ya tur atmaya çıkarız, ya da iki adımlık yere otomobil ile gideriz. Ama Bafra`ya bağlı Meşelitürkmenler köyündeki öğrenciler ise eziyet çekerek 5 Km. yolu okuyabilmek için yürüyerek gidiyor. 

Geçtiğimiz günlerde Bafra`ya bağlı Meşelitürkmenler köyünde yaptığımız ziyarette köyün çocukları ile sohbet ederken, Mustafa adında bir çocuk yanıma geldi ve bana dedi ki` `Amca ben okuyup büyüyünce polis olacağım`
 İşte geleceğin Polisi, geleceğin vatan evladı, vatan bekçisi.
Ama bir dakika bir sorun var.
Küçük Mustafa Eğitimini tamamlayabilmek için okuluna yürüyerek tam 1,5 saatte gidiyor. Neden mi`
 1,5 saatte, çünkü eviyle okul arası 5 Km.
Ve bu yolu arkadaşları ile birlikte her sabah yürüyor`
Ve bu çocuk geldi bana `amca ben büyüyünce polis olacağım` diyor. 

Peki, bu çocuk okulunu tamamlayabilmesi için her gün 5 Km yol yürümesi şart mı`
Her gün sabahın 8`inde o yala korka korka koyulup, ailesinin ise aklının çocuğunda olması şart mı` 
Neden bu köy uğranmaz hale gelmiş`
Sayın Başbakan gitmiş olduğu her yerde `en fazla 3 çocuk yapınız` diye vatandaşa sesleniyor. Dünyaya gelecek olan o 3 çocuk eğitimini tamamlayabilmesi için 1,5 saatte 5 Km yol yürüyecekse, ben şahsen Sayın Başbakana katılmıyorum.
Öğrencilere sene başında kitap, defter bağışı yapılmasıyla her şey bitmiş de sayılmıyor. Devlet bu dağ köylerdeki öğrencilere sahip çıkıp, bir an önce okul servis aracı göndermesi gerekli.

AK Parti Samsun İl Genel Meclis Üyelerini ben Meşelitürkmenler köyüne gidip oranın sadece eğitimini, öğrencilerin, velilerin o hallerini görmelerini istiyorum.
Köyde bulunan bütün çocuklar okumaya hevesli ama köyde servis aracı olmadığından dolayı hepsi 5 Km yol yürüyor.
Köy muhtarına `köyünüzün siyasi görüşü nedir` diye sorduğumda, muhtarın bana cevabı `Ağırlığımız AK Parti`dir` şeklinde cevap verdi.
Evet, Sayın AK Parti mensupları bu köy size ağırlıklı olduğu için buyurunuz.
Ben bu yazımda AK Parti Samsun İl Genel Meclis Üyelerini ve diğer yetkilileri göreve davet ediyorum.
Lütfen duyarsız kalmayınız ve bu köyde Okuluna gitmek için her gün 1,5 saatte 5 Km. yürüyen bu çocuklarımıza bir an önce sahip çıkınız.

Meşelitürkmenler köyünde Şehit Ali Altunışık İlköğretim Okuluna gittiğimizde ise okulun hali zaten içler acısı.
Duvarlardaki sıva artık hep dökülmüş, mermi izleri gibi kocaman çukurlar hatta ve hatta Şehidimizin adını taşıyan bir İlköğretim okulunda senelerdir Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün bir büstü yok.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri ne bir tuvalet ne de bir lavabo mevcut.
Biz televizyonlarda Güneydoğu, Doğu haberlerini izlerken şaşkınlık geçiririz, ama farkında olunuz ki, Bafra`mıza bağlı dağ köylerinin Güneydoğu`dan ya da Doğu`dan hiçbir farkının olmadığını.
Çok içler acısı bir durum gerçekten.
Keşke elimden gelse de ben bir şeyler yapmaya çalışsam ama yapamıyoruz.
Biz sadece bu tür haber ya da yazılarımız ile yetkili mercekleri haberdar ediyoruz.
Bu konunun hepimizin sorunu olduğu inancındayım.
Fotoğraflara bakıp sonra okula gitmenizi rica ediyorum.

İnşallah bu çocuklarımızın sıkıntıları biran evvel çözülür, okulumuz tadilat görür ve okula Atatürk büstü verilir.

Saygıarımla
Hayati Arslan

  • BafraHaber Yorum
  • Bu Çocuklara Okula Gitmek Neden Eziyet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0