BAFRA

Bisiklet Ve Motosikletliler Yaya Geçitlerinden Geçerek Canlarını Hiçe Sayıyorlar

 
 6564
Bafra Haber

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde ölümlü ve yaralamalı kazaların en çok yaşandığı yolda bisikletli ve motosikletliler yaya geçitlerinden ölümüne geçiyor.

Bafra’da ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları en çok Samsun-Sinop yolu üzerinde meydana gelmekte. Bu kazaların birçoğu ise araçların yayalara, bisiklet ve motosiklete çarpması sonucu gerçekleşmekte. 

Bafra girişinden (Karayolları Tepeden Kolay Kavşağı) çıkışına kadar olan güzergâhta hız sınırı 70 km/s olmasına rağmen araçlar adeta ralli yapıyor. 

Tofaş Kavşağı sonrası araçlar, aşırı hızlı bir şekilde kesintisiz bir şekilde Pakun kavşağına kadar seyrediyor. 

Araçların aşırı hızı ve sollama kurallarına uymamasının üzerine yayaların dikkatsizliği ve aceleciliği eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor. 

Ancak en çok da bisiklet ve motosiklet gibi taşıtların yaya geçitlerinde geçmesi kazalara sebep oluyor. Samsun Sinop yolu üzeri Opet önündeki yaya geçidinden meydana gelen kazaların birçoğu, araçların iki ve üç tekerlekli taşıtlara çarpılması sonucu meydana geldi. 

Yaya geçitlerinden bisiklet ve motosikletlilerin taşıt üzerinde iken geçmesinin yasak olmasına rağmen sürücüler bilgisizlik veya kuralı dikkate almayarak taşıt üzerinde karşıdan karşıya geçmekte. 

Bazı bisiklet ve motosiklet sürücülerinin yolu kontrol etmeden karşıya geçmesi, bazılarının da sollama yasağı olmasına rağmen yaya geçidi öncesinde hatalı sollama yapan aracı görememesi sonucu ölümcül kazalar meydana gelmekte. 

Yetkililerin yaya geçitlerinden bu taşıtların geçmesini engellemek amacı ile bir formül bulması gerekmekte. Örneğin bebek aracının geçebileceği genişlikte bir turnike sistemi olabilir. Belki de karayollarının bu sorunu çözebilecek başka bir çözümü vardır. 

Yaya geçitlerinden bisiklet ve motosikletlilerin geçmesi engellenmediği müddetçe yola EDS sistemi kurulsa dahi daha çok ölümcül kazalar meydana gelecek. 

Bafra’da yaşayanların yaşadığı her sorun Bafra Belediyesinin sorunudur. Kendi sorumluluğunda olmasa da sorunu olarak görüp, gerekli kurumlardan talepte bulunulmalı gerekirse de kendisi sorunu çözmelidir. 

#bafra-belediyesi0# kendi sorumluluğu olmasa da birçok diğer kurumların sorumluluk alanında çalışmalar yaptı. Buna örnek olarak Samsun Sinop yoluna dikilen ağaçları gösterebiliriz.

Bafra Belediyesi bu konuda da rol almalı ve Samsun Sinop yolu üzerindeki tüm yaya geçitlerine bisiklet ve motosikletlilerin geçmesini engelleyecek kullanışlı ve modern malzemeler ile yapılmış bir çözüm düşünmelidir.

ali ihsan

BafraHaber.com, 14 Ekim 22

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bisiklet Ve Motosikletliler Yaya Geçitlerinden Geçerek Canlarını Hiçe Sayıyorlar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 12
User defaultYorum Id: 162330
20 Kasım 2022
19:04
  • Yorum Id: 162330
  • 20 Kasım 2022
  • 19:04

Allah korusun herşeyden

User defaultYorum Id: 161897
17 Kasım 2022
01:59
  • Yorum Id: 161897
  • 17 Kasım 2022
  • 01:59

Nerden gececek bisiklet ve motosikletler .. ali ihsan bey bunu düşün sen önce öyle haber yap.. bunları yasaklamak haber olmaz.. insanlar mecburen yaya gecitlerinden gecmek zorundalar siz önce o ralli gibi giden araclarin hiz yapmalarına çözum uretin .bak ozaman kaza oluyormu hiç..

User defaultYorum Id: 161629
13 Kasım 2022
00:51
  • Yorum Id: 161629
  • 13 Kasım 2022
  • 00:51

Geçen sene tam da aynı noktada motorsiklet karşidan karşıya geçmek isterken arabanın altında kalıp metrelerce sürüklendi.sonra araç sahiplerine kabahat buluyorlar.belediyeyi neden suçluyorsunuz arkadaş adamlar tofaş kafşağına bile ne güzel proje yaptı .halk ta dikkatli birey olmanın farkına varacak .belediye mi diyor buradan geçin diye sanki .

Daha Fazla Yorum