Bir Reklamdan Doğan Sevgililer Günü Şiiri
14 Şubat "Sevgililer Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanırken Bafralı şair, şarkı sözü yazarı, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin de bu özel günde özel bir sevgililer günü şiiri yazdı.
Bu şiirin öyküsü ise bir hayli ilginç olup Oktay Zerrin bu konuda şöyle konuştu: "14 Şubat Sevgililer Gününde eşim Aysel için bir şiir yazmak istedim. Bafra 100.Yıl Bulvarı'nda dolaşırken bir mağazanın vitrinindeki "14 Şubat Sevgililer Günü" reklam yazısı ve resimleri, özellikle "Aşkın Mevsimi Olmaz" adlı yazı dikkatimi çekti ve o anda bu isimle bir şiir yazmaya karar verdim.
Mağaza sahibinden izin alıp vitrinin resmini çekip bu isimde bir şiir yazıp, vitrindeki resim ve yazıları kullanmak için izin aldım. Mağaza sahibi yazıda isimlerinin geçmemesi şartıyla bu isteğime olumlu cevap verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Eve gelince şiir o anda oluştu. Bu şiirimi başta eşim Aysel'e ve tüm sevgililere armağan ediyorum "
Oktay Zerrin'in "Aşkın Mevsimi Olmaz" adlı şiiri ise şöyle:
Aşkın mevsimi olmaz...
Hatır, gönül denk olur
Mutluluk ve zevk olur
Dört mevsimde renk olur
Aşkın mevsimi olmaz...
Bahar olur, güz olur
Yüreklerde köz olur
Bir çift tatlı söz olur
Aşkın mevsimi olmaz...
Gönül dört köşe olur
Muhabbet, neşe olur
Eller bilmese olur
Aşkın mevsimi olmaz...
Oktay zerrin- Bafra
14-02-2013-14.08
14 Şubat sevgililer gününüz kutlu olsun.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın