6 çocuk babası Haşim Koru uzun yıllardır devam eden hastalığından dolayı aktif şekilde çalışamadığı için, maddi imkânsızlıklar içerisine girip borçlarını ödeyemez, çocukların ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Maddi imkânsızlıklardan dolayı 4 yıldır su borcunu ödeyemeyen Koru Ailesi`nin suyu kesilerek icra takibi başlatıldı. Anne Zeynep, kesilen suyunun açılması ve yardımcı olunması için soluğu belediyede aldı.
{reklam}
Belediye Başkanı Zihni Şahin ile görüşen Zeynep Koru eli boş döndü. Zeynep Koru başkan ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde anlattı: "Suyumun açılması ve yardım yapılması için belediye başkanına gittim. Kendisine "Ëbenim çocuklarımın okuması gerek. Eve yardımcı olmak için çalışmak zorunda kalıyorlar. Okullar açılacak sularımız kesik, çocuklar camiden su taşıyor` dedim. Başkan ise "Ëbenim yapabileceğim bir şey yok. Olay icraya intikal etmiş. Bafra`da sizin gibi aileler çok. Hangi birine yardım edeyim.` dedi. Kaymakamlıktan, Belediyeden, yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyorum."�
6 çocuktan ikisi İsmail ve Musa okuldan arta kalan zamanlarında Ayakkabı boyayıp, kahvehanede çalışıp eve para getirmeye çalışıyorlar. Suları olmayan aile fertlerinden Ferda ve Esra kardeşler hayatlarını devam ettirebilmek için her gün camiden evlerine su taşıyorlar. Yarın okullar açılıyor hazırlık yapmaları gerekirken onlar camiden ihtiyaçlarını karşılamak için su taşıyorlar.
Koru Ailesinin ne yatacak doğru dürüst bir yatakları ne de sığınacak evleri var.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!