GÜNDEM

Bedri Koraman Ölümünün 1. Yıl Dönümünde Bafra`da Anıldı

 
 423
Bedri Koraman Ölümünün 1.Yıl Dönümünde Bafra`da Anıldı - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafralı Karikatürist Bedri Koraman, ölümünün 1. Yıl dönümünde Bafra`da düzenlenen bir panel ile anıldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafralı Karikatürist Bedri Koraman, ölümünün 1. Yıl dönümünde Bafra`da düzenlenen bir panel ile anıldı.

Bafra Musiki Derneği Şiir Kulübü ve Edebiyat Nöbeti Dergisi tarafından düzenlenen paneli, Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen yönetti. 

Bafra Musiki Derneği Başkanı Namık Anarat ve Edebiyat Nöbeti Genel Yayın Yönetmeni Celal Karaca`nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, 1 yıl önce Bodrum`da hayatını kaybeden dünyaca ünlü karikatürist Bedri Koraman anıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fatma Hatun Esen, "Biz Bafralılar olarak kültür, edebiyat, sanat, spor alanlarında çok önemli değerlere sahip olan şanslı kentlerden biriyiz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak bu gururu yaşamanın sorumlukları da vardır. Bu amaç ve düşünceyle Bedri Koraman için ölümünün 1. Yıldönümünde anma programı düzenledik." dedi.

Namık Anarat ise Bafra`nın sahip olduğu değerler ve bu değerlerin korunmasının yararları üzerine bir konuşma yapıp Bedri Koraman ile ilgili anılarını paylaştı. Kolay beldesindeki bir gezileri sırasında oradaki güzellikleri anlatırken, " hangi ressam şu güzelliği çizebilir " dediğini aktardı.

Kolay eski Belediye Başkanı Hüseyin Şahin de anılarını paylaştı.
Bedri Koraman`ın kendisine imzalayıp verdiği kitabı ile panele gelen Şahin, Bedri Koraman`ın Kolay ziyaretinden söz etti.
Hüseyin Şahin, Bedri Koraman`ın, "Ben Milliyet Gazetesi`ne Kolay ve Derbent barajlarının resimlerini koyup, burası Boğaz`ın kirlenmemiş hali diyeyim daha sonraki yazımda, şaka yaptım boğaz değildi burası Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Kolay Beldesi ve Derbent Barajı yazayım" sözlerini aktardı. Şahin, Kormana`ın baraj kenarında küçük bir ev hayal ettiğini de sözlerine ekledi.

Edebiyat Nöbeti Dergisi Yayın Yönetmeni Celal Karaca, derginin 5. sayısında kapak resmi ile yayınlanan Bedri Koraman ait hazırlanan geniş kapsamlı dosya yazısından bahsetti.

Panelin devamında, Bafra`nın sahip olduğu önemli kültür edebiyat sanat değerlerinin isimlerinin Bafra`nın sokak ve caddelerine verilmesi üzerine konuşma gündeme geldi .
Bunun üzerine, Celal Karaca, Namık Anarat ve tüm katılımcılar gereği konusunda ortak bir adım atılması kararını aldılar.
Gecenin hoş bir anısı da katılımcılardan Nuh Ak`ın defterinde sakladığı Bedri Koraman karikatürlerini panele getirmesi idi ve bu karikatürleri panelin yapıldığı salonun duvarlarına asılarak üstadın anılarının taze olarak yaşanmasına vesile oldu.

Anma gecesine, emekli öğretmen ve fotoğraf kulübü üyelerinden Kamil Dikmen, gazeteci ve şair, yazar Oktay Zerrin, Fotoğraf Kulübü Başkanı ve Bafra Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cemile Çelebi, Eğitim-Sen Başkanı Tacettin Koca, Bafra Haber Köşe yazarı, araştırmacı yazar ve Neyzen Tevfik Kolaylı`nın akrabası İdris Anarat, Şaban Kopuz, Dursun Bayar, Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinden Nuran Güngör, Yunus Sayım ve tarih araştırmacısı, eğitimci Ali Ak gibi isimler yer aldı. Panel yapılan ikramlar ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bedri Koraman Ölümünün 1. Yıl Dönümünde Bafra`da Anıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0