BAFRA BELEDİYESİ

Başkan Şahin`den Yalanlamaya Belgeli Cevap: Meclis Oy Birliği İle Karar Verdi

 
 198
Başkan Şahin`den Yalanlamaya Belgeli Cevap:Meclis Oy Birliği İle Karar Verdi - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Meclis üyesi İsmail Bekar`ın "Meclis değil, encümen onay verdi" şeklindeki açıklamasına Meclis tutanağı ile cevap verdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Meclis üyesi İsmail Bekar`ın "Meclis değil, encümen onay verdi" şeklindeki açıklamasına Meclis tutanağı ile cevap verdi.

{haber}Başkan Şahin, köy tüzel kişiliğinden belediyeye aktarılan arazilerin satıldığı gün basına yaptığı açıklamada,  arazilerin meclisin oy birliği ile alınan kararı ile satıldığını söylemişti. 

MHP Meclis üyesi İsmail Bekar ise Bafra Haber`e yaptığı açıklamada, arazilerin satış kararının meclis kararı ile değil, encümen kararı ile yapıldığını iddia etmiş ve Başkan`ı yalanlamıştı.

Başkan Şahin, yazılı bir açıklama yaparak, satış kararının, Meclisin oy birliği ile aldığı kararla yapıldığını söyledi.

BAŞKAN ŞAHİN`İN YAZILI AÇIKLAMASI:

www.bafrahaber.com sitesinin 06 Şubat 2016 tarihli haberinde "MHP`den başkana yalanlama,  Başkan:  satışı Meclis onayladı,  Bekar: encümen karar verdi " başlıklı bir haber yayınlanmış bulunmaktadır.
Haberin içerisinde "Daha önce Köy Tüzel kişiliğine ait olan Bafra Belediyesine tapusu kesilmiş olan yerlerle ilgili Bafra Belediyesi bir meclis kararı aldı" şeklinde açıklamam bulunmaktadır.

Bu açıklamama Belediye meclis üyemiz Sayın İsmail Bekar" bu arazilerin satışı mecliste onaylanmadı. Karar belediye encümeninde alındı." Şeklinde cevap verilmiştir.

Ek`te sunduğumuz Belediye meclis kararımızda da görüleceği gibi:

Bafra Belediyesinin 02 Aralık 2015 tarihli 106 karar sayılı Birleşim 1. Oturum 1. olağan toplantısında Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüzün 02.12.2015 tarih ve 897 sayılı yazısı okundu ve bu hususta yapılan görüşmelerden sonra:

Tüzel kişiliği kaldırılan Belediye ve köylerde bulunan Belediyemiz adına tapu tescili yapılan taşınmazların satışlarının yapılabilmesi için 5393 sayılı Belediye kanunu`nda Meclisin Görev ve yetkilileri başlıklı 18. maddesinin (e) bendi gereği satışlarının yapılmasına ve bu hususta Belediye Encümeni`ne yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Belediye meclis kararında da görüleceği üzere, 06.Aralık 2012 tarih ve 28489 dayılı Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren ve ilk mahalli idareler Genel seçimi ile itibarıyla uygulamaya konulacağı belirtilen 6360 sayılı On üç ilde Büyükşehir belediyesi ve yirmi altı ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında ki kanun gereği tapu tescili Bafra Belediyesine yapılmış taşınmazların satışlarının yapılması hususu 02. Aralık 2015 tarihli toplantısında 3. gündem maddesi olarak görüşülmüş ve meclisimiz iktidar ve muhalefet partilerinin oy birliği ile belediye encümenine yetki vermiştir.

İşlemler Belediye meclisimizin verdiği bu yetki kapsamında yapılmıştır.

Ayrıca, yaşanan süreçler içerisinde vatandaşlarımızın demokratik mecralar içerisinde yapmış oldukları tepkileri demokrasinin gereği olarak görmekteyiz. Bu eylemler demokratik toplumların vazgeçilmez unsurları olup Demokratik seviyemiz açısından da önemlidir.

Saygılarımla Kamuoyuna duyurulur

Zihni Şahin

Bafra Belediye Başkanı

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin`den Yalanlamaya Belgeli Cevap: Meclis Oy Birliği İle Karar Verdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0