GÜNDEM

Başkan Şahin, Samsunspor`un Anma Programına Katıldı

 
 141
Bafra Haber

 |  - PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, 1989 yılında meydana gelen trafik kazasında kaybettiği futbolcu, teknik direktör ve kulüp çalışanlarını andı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın da katıldığı anma programı mezarlıkta yapıldı.

1989 yılında Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza`da trafik kazası geçirmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. 27 yıl önce yaşanan olayın ardından bugün PTT 1. Lig`de mücadele eden Samsunspor, kazada hayatını kaybeden futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarını unutmadı. 

Teknik Direktör Nuri Asan ve şoför Asım Özkan Samsun`da bulunan mezarları başında anılırken, futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak`taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC`deki kabri başında, Zoran Tomiç ise Yugoslavya`da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Nuri Asan`ın Samsun Asri Mezarlık`ta bulunan kabri başında dualar okunurken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu, kulüp yöneticileri, futbolcular, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve taraftarlar düzenlenen törene katıldı. 


Samsunpor`un kaza geçirdiği otobüste bulunan Samsunspor`un o dönemki Asbaşkanı Mustafa Mutlu, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazayı anlattı. 

1989 yılında yaşanan elim kazanın şehrimizi, ülkemizi ve spor camiasını derinden sarstığını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şunları söyledi: 

"Bildiğiniz gibi, 20 Ocak 1989 yılı Spor camiasını, Samsun`umuzu ve ülkemizi derinden sarsan bir tarih. 

Bugün hep birlikte Samsun Asri Mezarlığı ve Kıran Mezarlığında 27 yıl önce Malatyaspor deplasmanına giderken meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden zamanın Teknik Direktörü Nuri Asan`ı, Kulüp Müdürü Yüksel Ozan`ı, yönetici, şoför ve vefat eden tüm Samsunsporlu futbolcuları kabirleri başında andık. 

Allah mekânlarını cennet eylesin. Kendilerine minnetle anıyorum. Ailelerine, tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum."

  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin, Samsunspor`un Anma Programına Katıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0