BAFRA

Başkan Hamit Kılıç Mega Projesinde Ölçeği Küçülttü Mü?

 
 16459
Başkan Hamit Kılıç MegaProjesinde Ölçeği Küçülttü Mü? - Aşağıdaki haber geçersizdir.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Aşağıdaki haber geçersizdir.

Editörün notu: AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Soner Taş'ın bilgilendirmesi ile aşağıdaki haber geçersiz kılınmıştır.
Meclis üyesi Soner Taş, "İmar Planı tekniği açısından orta ölçekli sanayi sitesi tanımı yok. Bundan dolayı, imar planı değişikliği küçük sanayi sitesi şeklinde" dedi. 

Başkan Hamit Kılıç'ın projesi Türkiye'de yeni dillendirilen bir sanayi sitesi modeli. İşletmelerin fiziki büyüklükleri açısından küçük sanayi sitelerinden daha büyük, Organize Sanayi Bölgelerinden daha küçük. Bu tür işletmeler KOBİ tanımında olduğu gibi işletmelerin iş hacmi -Çalışan sayısı ve ciro- yönünden orta ölçekli değil. 

Bu bilgiler ışığında, aşağıda yazdığım haber tam olarak doğruyu yansıtmadığı, yorumları ile Başkan hakkında bu konuda yanlış algıya sebebiyet vereceği için geçersizdir. 


Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında, Bafra Beleye Başkanı Hamit Kılıç’ın çok önemsediği sanayi sitesi ile ilgili “orta, küçük” ayrıntı ortaya çıktı.

Ekim Ayı Meclis toplantısında, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın seçim vaatleri içerisinde yer alan, 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı ümit edilen ve kamuoyuna “Orta Ölçekli Sanayi Sitesi” şeklinde duyurulan ve tanıtımı yapılan Sanayi Sitesinin aslında küçük ölçekli olduğu ortaya çıktı. 

Samsun Büyükşehir Meclisinde, İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 08.10. 2020 Tarih Ve 46245 Sayılı; Bafra İlçe Belediye sınırlarında küçük sanayi sitesi oluşturulmasına ilişkin çevre düzeni planı değişikliği ve 

İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 08.10.2020 Tarih Ve 46244 Sayılı; Bafra İlçe Belediye Sınırlarında Küçük Sanayi Sitesi Oluşturulmasına İlişkin İlave Nazım İmar Planı Ve Değişikliği Teklif edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Bafra’ya kurulması planlanan küçük sanayi sitesi imar planı değişikliğini kabul etti. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Orta Ölçekli Sanayi sitesi projesinden vazgeçip Küçük Ölçekli Sanayi sitesi projesine mi çevirdiği,

Yoksa baştan beri küçük ölçekli sanayi sitesi projesi olup, orta ölçekli sanayi projesi tanımını pazarlama ve propaganda aracı olarak mı kullandığı, 

Ya da, orta ölçekli sanayi sitesi tanımını bilmeyip yanlışlıkla kullandığı bilinmemekte.

 Ancak, bundan sonraki süreçte sanayi sitesi projesi tanımı resmi anlamda orta ölçekli şeklinde ifade edilemeyeceği düşünülmekte.


Bakanlar Kurulunun 2018 yılındaki güncellemesi ile Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin tanımı şu şekilde değiştirildi: 

Mikro işletme: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon lirayı aşmayan işletmeler. 

Küçük işletme: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon lirayı aşmayan işletmeler. 

Orta büyüklükteki işletme: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon lirayı aşmayan işletmeler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Hamit Kılıç Mega Projesinde Ölçeği Küçülttü Mü? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 25
User defaultYorum Id: 108716
20 Aralık 2020
15:12
  • Yorum Id: 108716
  • 20 Aralık 2020
  • 15:12

Ķörler sagırlar birbirlerini ağirlar baska bi aciklamasi mi var hangi zaman hangi hatalarini kabul ettiler ki bu olayi örtpas etmeye calismasinlar isleri ğucleri esnafi zora sokmak bafra belediyesi kendini bitirdi yaziklar olsun nasil calisip kosmuşuz bu partinin pesine kendimi kiniyorum suan da

User defaultYorum Id: 105977
12 Kasım 2020
11:26
  • Yorum Id: 105977
  • 12 Kasım 2020
  • 11:26

Reklamı yaparken sayın soner taş buralarda değildi galiba .hani o zaman bu bilgilendirmeyi yapar halkı da beklenti içinde olmazdı

User defaultYorum Id: 104698
19 Ekim 2020
08:25
  • Yorum Id: 104698
  • 19 Ekim 2020
  • 08:25

Küçük ve orta ölçekli diye tanıtılırken soner taş neredeydi. niye sustu. neden 2 yıl sonra teknik terimlerle şimdi açıklama yapıyor. 2 tane organize sanayi bölgesi varken bunlar boşken bafranın hiç ihtiyacı olmayan bir proje peşinde koşuluyor.

Cevap
  • Yorum Id: 105565
  • 08 Kasım 2020
  • 16:56

Küçük sanayi sitesi yer yok araç park etmeye dahi yer yok. yeni yer acilen belirlemeli.

Daha Fazla Yorum