BAFRA

Başkan da Anlamış Olacak ki, Bu Meclise Sempozyumdan Söz Etmeye Gerek Yok!

 
 5737
Başkan da Anlamış Olacak ki, BuMeclise Sempozyumdan Söz Etmeye Gerek Yok! - Yorum -Başkan’dan ne davet ne de bilgi… Sempozyumu ne soran var ne de söyleyen…
Bafra Haber

 |  - Yorum -Başkan’dan ne davet ne de bilgi… Sempozyumu ne soran var ne de söyleyen…

3-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan 2. Bafra Sempozyumu (Hamit Kılıç Dönemi 1. Bafra Sempozyumu), Bafra’nın kültür hayatı yönünden önemli bir etkinlik olacak. 

1. Bafra Sempozyumunda görev almış bir kişi olarak şimdiden heyecanlıyım. Programı gördüm ve o konuda sempozyum sonunda söyleyeceklerim var.

Benim gibi kaç kişi daha heyecanlı ya da ilgili merak ediyorum. 

Belediyenin hiç de heyecanlı ve meraklı olmadığı düşüncesindeyim. 

Sokma akılla yapılmış ve içselleştirilmemiş bir etkinlik gibi duruyor. Öyle olmasaydı duyurusu, tanıtımları, toplantıları aylar önce başlar, köpürtülerek bugünlere gelinirdi. Eleştirilerim hoşlarına gitmese de bedavaya duyuruları biz yapmış olduk. 

Belediye tanıtım amaçlı ilk haberi 17 Ekim’de sempozyumdan 17 gün önce yapmış oldu. 1. Bafra Sempozyumunun sürecine bakarlarsa çalışmaların ne kadar önce başladığını görürler. 

Peki neden mi böyle? 

Belediyede böyle bir sempozyumun sekretaryasını yürütecek ekip yok. Tanıtımını dahi yapamıyorlar. Aksaçlıların, aksakallıların elinden bu kadar geliyor. Belediye Başkanına dışarıdan fikir verenlerin de böyle bir çalışmaya çapı yetmez. 

Biz sempozyumu önemsiyor ve eleştirilerimiz ile katkı sağlamaya çalışıyoruz. Rolümüz bu.

Ekim ayı Meclis toplantısı ayın 7’sinde, 2. Birleşimi de bugün yapıldı. 

Bir Meclis üyesi çıkıp da demedi ki, “Sayın Başkan sempozyum yapıyormuşsunuz. Haberimiz yok, basından duyduk, inşallah davet edersiniz.”

Bir Meclis üyesi sormadığı gibi Belediye Başkanı da -Meclis üyelerini anlamış olacak ki- 2. Bafra Sempozyumu hakkında meclisi bilgilendirme gereği duymadı. 

Haksız da sayılmaz. 

O meclisten kaçının umurunda acaba Bafra sempozyumu. Kaç meclis üyesi Bafra’nın tarihi ile kültürü ile sosyal yönleri ile ilgili… Kaçının bu yönde ilgisi derinlemesine bilgisi var. 

Zaruretler dışında sinemada, tiyatroda, panayırda, festivalde, şenlikte, fuarda, seminerde, konferansta, kitapçıda görmediğimiz kişilerden Bafra’nın tarihine, kültürüne, sosyal hayatına ilgi beklemek hatta katkı beklemek biraz fazla değil mi?

Başkan, meclisi davet etmediği gibi hesap verme yönünden de bilgi vermedi. Meclisin umarsızlığı Başkanın duyarsızlığı birleşince ortaya böyle bir şey çıktı. 

Başkan da zaten Başkan olduğu için gelecek… 

Baksana, 1.sinden de habersiz olduğu için ilk kendi yapıyorum sandı ve 1. Bafra Sempozyumu ismi verdi. 

Belki hala bilmeyeniniz vardır. 1. Bafra Sempozyumu 21-22 Nisan 2012’de yapıldı. Neler yapılmış diye merak ediyorsanız buraya tıklayın. 

ali ihsan

20 Ekim 22, Bafrahaber.com

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan da Anlamış Olacak ki, Bu Meclise Sempozyumdan Söz Etmeye Gerek Yok! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 161506
11 Kasım 2022
23:38
  • Yorum Id: 161506
  • 11 Kasım 2022
  • 23:38

Tarok erol hooapaaaa

User defaultYorum Id: 160686
05 Kasım 2022
20:30
  • Yorum Id: 160686
  • 05 Kasım 2022
  • 20:30

Aklımdan geçenlerin tam anlamı ile ifade edildiği bir haber olmuş. kültürel konular ile alakalı olarak çalışma yapan yüksek lisans öğrencisiyim. böyle bir çalışmanın ne akademik sayfalarda ne de bafra içerisinde doğru düzgün tanıtıldığını gördüm. halbuki kültürel olarak aktarabileceğimiz çok şey vardı. kendi memleketimde çalışmaya bir bildiri ile katılmayı çok isterdim. ancak içine içine projeler üreten ürettiğini düşünenlerin olduğu yerde çok zor görünüyor.

User defaultYorum Id: 160062
22 Ekim 2022
16:40
  • Yorum Id: 160062
  • 22 Ekim 2022
  • 16:40

Hamit kılıç ancak vakfına hizmet etsin. derdi bafra ve bafralı olmayanın yeri evi ve işyeri olmalıdır. o koltukta oturmasin

Daha Fazla Yorum