GÜNDEM

Başbakanlık`dan 12.900 Euro Yardım

 
 383
Başbakanlık`dan 12.900 Euro Yardım - Samsun`un Bafra İlçesinde ilik kanseri olan evli iki çocuk babası Ali Sezgin(49)`in tedavisi için gerekli olan 12.900 Euro Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi tarafından temin edildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesinde ilik kanseri olan evli iki çocuk babası Ali Sezgin(49)`in tedavisi için gerekli olan 12.900 Euro Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi tarafından temin edildi.

Samsun`un Bafra İlçesinde ilik kanseri olan evli iki çocuk babası Ali Sezgin(49)`in tedavisi için gerekli olan 12.900 Euro Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi tarafından temin edildi.

Müjdeli haberi Sezgin Ailesine söylemek için Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer Ali Sezgin`in Gaziosmanpaşa Mahallesindeki evine gittiler.

Konu hakkında bir açıklama yapan Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer,`` İlik kanseri olan evli iki çocuk babası Ali Sezgin(49)`in. Eşi ev hanımı, kendisi çalışamıyor ve yardıma muhtaç. Gaziosmanpaşa mahallesinde ikamet ediyor. Ali Sezgin  için  17.09.2004 tarihinde ilk defa ilik kanseri teşhisi konmuş,2006 yılı eylül ayına kadar ilaç tedavisi gördükten sonra kök hücre nakli olmuştur.2007`nin Ekim ayında hastalık nüksetmiştir. Yapılan tahliller neticesinde kardeşlerinin biri ile hücre tutmuş ancak yeterli hücre olmadığından alınamamıştır.
2008 yılı ekim ayında Gazi Üniversitesi aracılığı ile yapmış olduğu başvuru sonucunda 2009 ve 2010 yıllarında Donör testleri yapılmıştır. Nakil merkezi tarafından hastanın nakil işlemine hazırlık rejiminin başlatılabilmesi için 12.900 Euro`nun Almanya kemik iliği doku bankasına yatırılması gerekmektedir.
Bu güne kadar ALİ SEZGİN`in bütün yol, tedavi ve ilaç masrafları Yeşilkart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca karşılanmış, temel ihtiyaçları da ayni ve nakdi olarak ailesine verilmiştir. Yatırılması gereken para vakıf bütçesini aştığından dolayı bu miktar; Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından karşılanmış ve vakfımıza 07.04.2011 günü gönderilmiş olup aynı gün kemik iliği doku bankasına havale yapılmıştır.11.04.2011 Pazartesi günü ileri test ve nakil için Ankara Gazi Üniversitesi`ne giden Ali Sezgin`in bundan sonraki bakım ve aile ihtiyaçları, bugüne kadar olduğu gibi yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nca karşılanacaktır.``dedi.
 
Bafra Kaymakamı Ayhan BOYACI ziyaret ettiği SEZGİN ailesine Müjdeli haberi söylediğinde duygulu anlar yaşandı Bafra Kaymakamı BOYACI ` Vakfımızda dosyası olan yeşil kart sahibi olan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına kayıtlı olan Ali SEZGİN kendilerine 2004 yılından bu yana kanser teşhisi koyulmuş ilik kanseri olan kardeşimiz 2008 yılı ekim ayında Gazi Üniversitesi aracılığı ile yapmış olduğu başvuru sonucunda 2009 ve 2010 yıllarında Donör testleri yapılmıştır ama maalesef Türkiye de uygun kişi bulunamıyor. Ancak Nakil merkezi tarafından hastanın nakil işlemine hazırlık rejiminin başlatılabilmesi için 12.900 Euro`nun Almanya kemik iliği doku bankasına yatırılması gerekmekteydi. Bizde   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi bilgilendirdik ve sağ olsun yardımcı oldular ve kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz dedi. BOYACI 12.900 Euro hesabımıza 08.03.2011 tarihi ile elimizdedir ve Ali SEZGİN için gerek her şey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ile Ankara`ya daha sonra ise Almanya`da iki hafta içinde ilik nakli gerçekleştirilecektir.`diyerek sözlerini tamamladı.
 
Ali Sezgin ise sözlerine şöyle devam etti `Ben bu hastala yakalandığım günden bu yana bizlere yardımcı olan değerli Bafra Kaymakamımız Ayhan Boyacı başta olmak üzere, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi Tüm Yöneticilerine, Yeşilkart Bürosuna, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hasan İrer`e teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun devletimizden razı olsun.` dedi

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başbakanlık`dan 12.900 Euro Yardım içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0