Barbaros İlköğretim Okulu  birinci sınıf öğrencileri ve velileri Yerli Malı haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. 
Barbaros İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikte öğrenci velileri evlerinde yaptıkları yiyecekleri okula getirerek çocuklarına ikram ettiler.
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan `Yerli Malı Haftası` etkinlikleri çerçevesinde yerli malı tüketiminin arttırılmasına yönelik olarak bu tarz program gerçekleştirdiklerini belirten Sınıf Öğretmeni Sadettin Kutlu, `Yerli Malı kutlamalarında insanlarımız sadece gıda maddesi olarak değerlendirilmemeli. İhtiyaç duyduğumuz, satın aldığımız, kullandığımız her ürünün yerli malı olmasına dikkat etmeliyiz.` dedi.
Barbaros İlköğretim Okulu`ndaki Yerli Malı etkinliğine Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Okul Müdürleri ve Sivil Toplum temsilcileri katıldı.