BAFRA

Bakanlıktan Bafra’ya Hibe Çöp Süpürme Aracı

 
 7333
Bakanlıktan Bafra’ya Hibe Çöp Süpürme Aracı - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bafra Belediyesine yol süpürme aracı hibe edildi. Belediyenin çöp süpürme aracı ise Suriye’ye hibe edilmişti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bafra Belediyesine yol süpürme aracı hibe edildi. Belediyenin çöp süpürme aracı ise Suriye’ye hibe edilmişti.

Bafra Belediyesi internet sitesinde yer alan habere göre, çöp süpürme aracı Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın girişimleri sonucu Belediyeye kazandırıldı ve “Vakumlu yol süpürme aracının ilçe temizliğinde önemli rol oynayacak.”

Bafra Belediyesinin envanterinde bulunan 2 yol süpürme aracından biri Belediye Başkanının iradesi ile meclis kararı alınmadan ilgili yasa ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde Suriye’nin kuzeyinde kullanılmak üzere Şanlıurfa Valiliği emrine verilmiş ve Temizlik işleri Müdürlüğü uzun süredir tek süpürge aracı ile Bafra’nın temizliğini sağlamaktaydı.

Oysa Belediyeler, “ihtiyaç fazlası taşınırları” ancak meclis kararı ile hibe edebilir. 

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, bu konuda yasal açıklama yapmadı ve lafı “devlet istedi ben verdim” demeye getirdi. Muhalefetten merhum Recep Mutlu konuyu mecliste sordu ancak ona da ilk başta cevap verilmedi. Tekrara sorduğunda ise kendisine yazılı bir cevap verildi o da mezara götürdü.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç araç ile ilgili olarak, "Hizmet kalitesinin artması ve daha hızlı hizmet edebilmek için iş makinesi ve araçlar son derece önemlidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hibesi ile bünyemize kazandırdığımız yeni vakumlu süpürme aracımız, yüksek vakum gücü ve geniş süpürme aralığıyla, meydanlarımızı, bulvarlarımızı, pazar yerleri ve yollarımızı modern şekilde temizleme imkânı sunacak. Kararlı adımlarla sürdürdüğümüz Sıfır Atık projemiz ve bu kapsamda bizlere araç desteği sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve tüm Bakanlık yetkililerine Bafra’m adına teşekkür ediyorum. Yeni aracımız ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

İhtiyaç fazlası taşınırların bedelsiz devri Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğinde düzenlenmiştir.

4. Madde, "Taşıt ve iş makineleri, ihtiyaç fazlası taşınıra konu edilmeyecek ve devredilmeyecektir" der ve ancak diyerek şöyle devam eder: 

idarece ihtiyaç duyulmadığından diğer idarelere bedelsiz devredilmesinde yarar görülenlerin devri, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerince Bakanlığımızın; mahalli idarelerde meclis kararlarına bağlı olarak, sosyal güvenlik kuruluşlarınca ise ilgili Bakanlığın teklifi üzerine, Bakanlığımızın uygun görüşünün alınması suretiyle yapılacaktır.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakanlıktan Bafra’ya Hibe Çöp Süpürme Aracı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 27
User defaultYorum Id: 126002
24 Ağustos 2021
17:46
  • Yorum Id: 126002
  • 24 Ağustos 2021
  • 17:46

Devlet istemedi. akp istedi o gonderdi. bu da sukru neis kafasinda bir adamdir. beceriksiz.

User defaultYorum Id: 125512
17 Ağustos 2021
07:58
  • Yorum Id: 125512
  • 17 Ağustos 2021
  • 07:58

Önce milletinizin çöpüne yoluna bakin milletin rahatsa hibe edersiniz sanayiyi bir çöp kutusu koyamadınız kamyon hibe ediyorsunuz seçimler gelince o çöp kutusunu göstereceğim medyanın karşısında

User defaultYorum Id: 125164
11 Ağustos 2021
22:04
  • Yorum Id: 125164
  • 11 Ağustos 2021
  • 22:04

Bir gün bir bu millet size bunun hesabını teker teker soracak

Daha Fazla Yorum