BAFRA

Bakan’ın Kampüs İçin Önce Para Toplayın Açıklaması Gizlendi!

 
 9310
Bakan’ın Kampüs İçin ÖncePara Toplayın Açıklaması Gizlendi! - Bafra Eğitim Kampüsü için AK Parti vekilleri müjde dedi ama Bakan ne dedi? 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Eğitim Kampüsü için AK Parti vekilleri müjde dedi ama Bakan ne dedi? 

Samsun'a 1 milyar 324 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Bafra Eğitim Kampüsü ile ilgili açıklaması gözden kaçırıldı. 

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın başı çektiği, Eğitim Kampüsü projesinde Bakan Mahmut Özer Bafralıları hayal kırıklığına uğratacak açıklama yaptı. Bakan’ın açıklaması Orhan Kırcalı, Çiğdem Karaaslan ve diğer AK Partililer tarafından yok sayılarak dile getirilmedi. 

Bakan Bafralıları kızdıracak açıklamayı Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptı. Bafralıları kızdıracak çünkü Bafralıların imece usulü ile yaptırdığı bölge hastanesinin yerine yapılması hayal edilen meslek liseleri eğitim kampüsü için de bağış toplanmasını istedi. 

Bakanlığın internet sitesinde Bakan Mahmut Özer’in ağzından şu cümleler yer aldı: 

Daha önce Bafra ilçesine özel eğitim kampüsü yapma kararı almıştık. Bu kararı da realize edeceğiz. Öncelikle hayırseverlerimizle süreç başlayacak. Daha sonra Bakanlık olarak kampüsün nihayetlendirilip eğitim öğretime açılması için her türlü desteği sağlayacağız. 
Haberi Bakanlık sitesinden okumak için buraya tıklayın.

İddiaya göre Bakan Mahmut Özer Samsun’da düzenlenen toplantıda rakam da telaffuz etti. Elde ettiğimiz projeye göre en az 542 milyon (eski paradan anlayanlar içi trilyon) fiziki yapı maliyetli projeyi gören Mahmut Özer, siz 60-70 milyon toplayın gerisini Bakanlık yaparız dedi. Bakan Özer kısaca projeyi sonlandırdı. 

Bu bilgi ne Orhan Kırcalı’nın açıklamasında ne de konu hakkında açıklama yapan Çiğdem Karaaslan’ın açıklamasında yer aldı. Orhan Kırcalı’nın çok önemsediği proje hakkında hiçbir AK Partilinin sesi çıkmadı. Bu açıklama yok sayıldı, konunun da üzerine gidilmedi. 

Bafra Haber’in elde ettiği ve yarım milyardan fazla maliyeti olan proje göre, Bafra’da hâlihazırda eğitim-öğretim yapılan

Bafra MTAL, Dedeli MTAL, Hasan Çakın MTAL, İbni Sina MTAL, Şehit Erkut Yılmaz MTAL, Mimar Sinan MTAL Liseleri boşaltılarak kampüse taşınacak ve bu boş kalacak okullar ile ilgili bir proje de yok. 

Kampüse ayrıca, 400 kapasiteli öğrenci yurtları, kütüphane, 120 yatak kapasiteli uygulama oteli, 300 kişilik yemekhane, cami ve ortak spor salonları yapılacak.

Bu 6 liseden, 

Şehit Erkut Yılmaz MTAL 13 yıllık,

Mimar Sinan MTAL 6 yıllık, 

Dedeli MTAL 26 yıllık, 

İbni Sina MTAL 28 yıllık, 

Hasan Çakın MTAL 10 yıllık, 

Bafra MTAL'nin metal atölyesi 6 yıllık, 

Motor atölyesi 29 yıllık, 

Makine ve ana bina 47 yıllık.


KIRCALI’NIN AÇIKLAMASI

Milletvekili Orhan Kırcalı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “#Samsun'da eğitim kalitesini artırmak için yeni eğitim binalarını yapma ve güçlendirme kapsamında yatırım bedelinin, 1 milyar 129 milyonluk yeni bütçeyle 1 milyar 324 milyona çıkarılması, okul öncesi eğitime erişimin arttırılması ve #Bafra’ya özel eğitim kampüsü yapılması hususlarındaki müjdeleri için Milli Eğitim Bakanımız Sn. Prof.Dr. Mahmut Özer’e şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

KARAASLAN’IN AÇIKLAMASI:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise konu ile ilgili olarak “...Ayrıca Bafra ilçemize yeni eğitim kampüsü yapılmasıyla ilgili süreci de Bakanlığımız yakından takip etmektedir. Bu müjdeler şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bakan’ın Kampüs İçin Önce Para Toplayın Açıklaması Gizlendi!

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan’ın Kampüs İçin Önce Para Toplayın Açıklaması Gizlendi! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 45
User defaultYorum Id: 146416
23 Mayıs 2022
09:02
  • Yorum Id: 146416
  • 23 Mayıs 2022
  • 09:02

O çürümüş bina gibi,toplayın yine paraları yarım kalsın,çocuklarımızın harçlığını bile aldılar o çürümüş binayi yaparken,şu an ne havaalanı ne okul,ne başka yatırım ihtiyaç var,rize havaalanı ihtiyaç miydi,örnek çok,şu an fakir fukaranin kirası faturası önemli bu insanlarimiza yardım edin,hele camilerde bir kere o gelen cemeatin içinde birine soruldumu ihtiyacı olan varmı bugün o kardeşimize destek olalım diye soran,bu memleketde şu an yeni camie de gerek yok,vs vs vs ,insanlar zorda bırakın bina yapmayı,mutfak dolapları boş ,pantolon cepleri boş aga

User defaultYorum Id: 142816
01 Nisan 2022
14:26
  • Yorum Id: 142816
  • 01 Nisan 2022
  • 14:26

Arkadaşlar her haberde neden bir şekilde devletimizin seçilmiş büyüğüne başkanına saldırıyorsunuz. eskileri ne çabuk unuttunuz. şuan 30 yaş altı pek bilmez ama hastane kuyrukları, paralı ders kitapları, üniversite harç paraları, dersanelerin çokluğu, yolların tek yol olmasından dolayı oluşan kazalar ve aklıma gelmeyen bir sürü sıkıntılar, şimdi çok şükür sosyal devletçilikte çağ atladık. doğumdan ölüme kadar bir çok şey bedava yada çok ücuz. lütfen devletimize sahip çıkalım lütfen.. birde fark etmiyormusunuz tüm dünya haçli birliği olmuş islam devletininin liderini devirmek için iç dış ne kadar düşman varsa fitneci varsa kullandırtıyor. lütfen seçilmiş devlet büyüğümüze saygı duyalım. benim bafram herzaman 20 yıldır ne yaptı ise gene aynısını yapacaktır. e

Cevap
  • Yorum Id: 145492
  • 09 Mayıs 2022
  • 22:55

@yorumcu-144452 taş devrinde yaşamıyoruz diyen arkadaş!2002 den önce taş devrinde mi yaşıyordun ?

Cevap
  • Yorum Id: 144452
  • 23 Nisan 2022
  • 01:40

Taş devrinde yaşamıyoruz yapacak tabi vergileri toplamayı biliyorlar ...

Cevap
  • Yorum Id: 143333
  • 08 Nisan 2022
  • 10:52

Yürü git dayı yaaa

Cevap
  • Yorum Id: 143207
  • 07 Nisan 2022
  • 00:32

Ne hastanesi, ne doktoru, ne yolu. 20 yıl önce ne doktor ne de ilaç katkı parası vermiyordum. 20 yıldır yöneten bu hale getirdi bizi. var olan kamu varlıklarını satanlar miras yedi gibi harcadı paraları. yatırım yapılmadı.

Daha Fazla Cevap Göster
User defaultYorum Id: 144707
28 Nisan 2022
09:16
  • Yorum Id: 144707
  • 28 Nisan 2022
  • 09:16

Sevgili hemşerilerim lütfen kasıtlı yapılan bu tip haberleri dikkate almayalım. inşallah bugünlerde geçecek. şuan tüm dünyada salgından kaynaklı ekonomik buhran var ki şükür ülkemizde en azından ürün yokluğu yok. ben o, bu, şu hükümetcisi değilim ben devletçiyim milletçiyim. vatanımızın birlik ve beraberliği için lütfen soğuk kanlı olalım ve devletimizin yanında olalım. devletimizin çok şükür ki herkezin ayakta alkışladığı bir lideri bir başkanı var. rabbim böyle büyük liderlerimizi korusun. inşallah 2023 haziranında tekrar alınacak güven oyu ile tüm dünyaya gerçek tükr-islam devletinin güçünü göstereceğiz. bende sizler gibi bu zamlardan etkileniyorum ama para bir şekilde bulunur ama devlet asla unutmayalım. biz yıkılırsak bu kadar müslümanlara uygulanan zülme kimse ses çıkaramaz ümmet başsız kalır. inşallah baframda gene nereye nasıl desteğini göstereceğini bilir....142815 nolu sayın kardeşim.sen hiç merak etme.daha film yeni başlıyor.bu bafrahaber gibi onurunu satan yayıncılar kuduracak.ülkemiz binbir sıkıntıyı aşa aşa çok büyük yerlere gelecek.kudurasıcalar daha da kuduracak.daha çok işlerimiz var.togg yollarda olunca göğsümüz kabaracak.bu bizim arabamız diyeceğiz.nükleer santralimiz devreye girecek.daha çok ülkeye iha siha vs daha neler neler ihraç edeceğiz.güneş panellerimiz devrede!yeşil enerji yatırımı en yüksek ülkelerden biriyiz.kudurmaları bitmez bu satılmışların.ama asla bu ülke eski bağnazlığına dönmeyecek.kudursunlar boşver.

Daha Fazla Yorum