Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar'ın makamında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan ve yazmış olduğu öğretmen şiirini takdim eden Emekli Öğretmen Celal Aksu'ya ilgisi için teşekkür eden Uzunlar ancak "24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı"nın önceden tesbit edildiğini, programın yeterince dolu olduğunu söyledi.
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, buna rağmen emekli öğretmen Celal Aksu'nun isteğinin ve kalbinin kırılmaması için yazmış olduğu öğretmen konulu şiirinin, 16 Mart "Öğretmen Okulları'nın Kuruluş Yıldönümü" Kutlama Etkinlikleri Kapsamı'nda değerlendirilmesi için ilgili birimlere şiiri havale etti.
Bafralı Emekli Öğretmen ve Bafra Musiki Cemiyeti Keman Sanatçısı Celal Aksu, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar'a ilgisi için teşekkür etti.
Diğer yandan Bafra Kültür Merkezi'nde kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı'nda aynı şiirini Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'ya protokolda programı izlerken sunan Celal Aksu'nun şiirini, Kaymakam Katırcı okurken, bu defa da bir başka Bafralı şair, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin de kendi yazdığı "Yetti Öğretmenimin" adlı bir şiirini Kaymakam Ali Katırcı'nın eşi Hacer Katırcı'ya okuması için verdi.
Zerrin'in bu şiiri müsvette olduğunu söyleyerek özür diledi. Oktay Zerrin'in bu şiirinin, bir şiir sitesinde yayınlanıp,"uğur böceği" ile onurlandırıldığı da öğrenildi.
Celal Aksu'nun şirini Kaymakam Katırcı ve Oktay Zerrin'in şiirini Kaymakam'ın eşi Hacer Katırcı okurken bir yandan da pür dikkat kutlama programını izlediler.
Şiirleri okurken tebessüm eden Bafra Kaymakamı ve eşi daha sonra programı izlemeye devam ettiler.
İşte gerek bu görüntüleri gerekse de Celal Aksu'nun İlçe Milli Eğitim'e giriş öncesi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü, Belediye Kültür Merkezi'ndeki bu görüntüler, sadece Bafra Haber Muhabiri ve objektifi tarafından görüntülendi.
Oktay Zerrin'in şiiri şöyle:
YETTİ ÖĞRETMENİMİN...
Çocuğu temelden alıp eğitti
Tohum fidan oldu, güzel öğüttü
Bir Köy Okulu`nda çınar, söğüttü
Yaprakları yetti öğretmenimin...
Mimar oldu bazen taşı resmetti
Ressam oldu bazen kuşu resmetti
Sevgide yıldızlı beşi resmetti
Bakmakları yetti öğretmenimin...
Bir güneş ısıttı bir O içimi
Güzel okşayınca yüz ve saçımı
Sundu sevgisini kucak açımı
Sarmakları yetti öğretmenimin...
Gözlerinden aldım ATA kokusu
Sindi yüreğime Vatan dokusu
İstiklal Marşı ve Bayrak Ülküsü
Anmakları yetti öğretmenimin...
Bitmez O`nun anne- baba sevgisi
Övgülere sığmaz asla ilgisi
Hem İlim`dir hem de Bilim Bilgisi
Işıkları yetti öğretmenimin...
Cehalete tepki adı savaşın
Dokunmayın biraz dumanlı başım
Sembolik anlamdır Yirmi Dört Kasım
Varlıkları yetti öğretmenimin...
OKTAY ZERRİN- BAFRA
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!