GÜNDEM

Bafra`da Kutlu Doğum Coşkusu Devam Ediyor

 
 76
Bafra`da Kutlu Doğum Coşkusu Devam Ediyor - Bafra Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi`nde `Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi` konulu bir konferans düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi`nde `Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi` konulu bir konferans düzenlendi.

Bafra’da Kutlu Doğum Coşkusu devam ediyor. Bafra Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Kaymakam Ayhan BOYACI, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Vekili Rafet ALBAYRAK, Alaçam Müftüsü Ali TOPRAK, Milli Eğitim Müdürü Ömer YAYLA, Huzur evi Müdürü Muzaffer ŞAHİN, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın Konuşmacı olarak katıldığı konferansta İlçe Müftü Vekili Yunus ÖZDAMAR açılış ve selamlama konuşması yaptı. İlçe Müftü Vekili Yunus ÖZDAMAR; İlçe Müftülüğü’nün gerek belde ve köylerde gerekse ilçe merkezinde yapmış olduğu etkinliklere katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Prof. Dr. Dalgın; Kutlu Doğum faaliyetleriyle Hz. Peygamberi anmadan anlamaya bir geçiş yapıldığını belitti. Dalgın: ‘İnsanlar anılarak yücelirler, Peygamberimizin yücelmeye ihtiyacı yoktur. Hz. Peygamber anlaşıldıkça biz kendimiz yüceliyoruz. Biz Peygamber olamayız ama peygamber gibi olabiliriz. Onun insanlığını tekrar tekrar irdelemeye ihtiyacımız vardır. O her haliyle örnek, kim ona bakarsa kendisi için bir örnek bulabilir. O, bir ahlak abidesidir. O, bir merhamet peygamberidir’ dedi. Prof. Dr. Dalgın; Merhametin acıma duygusu ve acımadan doğan her türlü iyilik olduğunu ve onun yerinin de kalp olduğunu belirtti. Dalgın, konuşmasına şöyle devam etti: ‘ Merhamet duygusu kalpte kalmamalıdır. Mazlumun yerden kaldırılması merhamettir. Zalimin zulmünün engellenmesi de bir merhamettir. Yetimin başının okşanması merhamettir. Büyüğe saygı, küçüğe sevgi merhamettir. Dargın olan Müslümanları barıştırmak da merhamettir. Borç vermek merhamet olduğu gibi, borçluya zaman tanımak da merhamettir. Efendimiz namaz kıldırırken bile merhamet ediyordu. Yaşlıları ve küçük çocukları dikkate alırdı. Cemaate geç kalırsa özür dilerdi. Süreye asla tecavüz etmezdi. Demek ki, Din Görevlisi, İmam-Hatip ve vaizler için önemli bir örnektir’ dedi. Prof. Dr. Dalgın: Onun hayatının her safhasını örnek alacaksak, hayatının her yönünü bilmek zorunda olduğumuzu da sözlerine ekledi.

Konferansta Bafra Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ve saz ekibi mini bir konser verdi. Konferansta ayrıca Kutlu Doğum haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen “Kırk hadise ezberleme ” yarışması ve İstiklal Marşının kabulunün yıl dönümü sebebiyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Kutlu Doğum Coşkusu Devam Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0