GÜNDEM

Bafra`da Gaziler Günü Kutlaması

 
 323
Bafra`da Gaziler Günü Kutlaması - Samsun`un Bafra İlçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenlerle kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenlerle kutlandı.

Samsun`un Bafra İlçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenlerle kutlandı. Sakarya Meydan Muhaberesinin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanın verilişinin 90. Yıl Dönümünde Bafra İlçesinde bir tören düzenlendi.
Bafra Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan törende Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Başkanı Rahmi Şahin yaptığı konuşmada, "Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla hamur olmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı geçmişimiz dünya tarihinde altın harflerle yazılmıştır. Bu onur inançlı, kararlı ve çok iyi disiplin edilmiş silahlı kuvvetlerimizin bağrından çıkmış kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sizler İstiklal Savaşı`nda yazmış olduğunuz şanlı tarihimize, Kore`de, Kıbrıs`ta, Güneydoğu`da ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde altın sayfalar ekleyen şanlı Ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin göz bebeğisiniz" dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, ’’19 Eylül, geçmişten günümüze bu topraklara Türk mührünü vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti, büyük yurt sevgisiyle yaşamını ülkesine adayan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emanetidir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize yakışan yaşam koşulları sunmak da ortak görevimizdir.’’ şeklinde konuştu.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel günün önemi üzerine şiir okudu. Şiirin okunmasından sonra Bafralı gaziler resmigeçit yaptı. Daha sonra protokol üyeleri Bafra Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Muharip Gaziler Derneği`ni ziyaret etti.
Törene Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yb. İbrahim Dağtekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jan. Bnb. Serdal Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Gaziler Günü Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0