GÜNDEM

Bafra'da Bir İlk Kent Meydanında Canlı Ezan

 
 1046
Bafra Haber

 |  - Mustafa Kemal Atatürk Döneminden sonra, Çankaya Köşkü'nde, Paşa'nın davetiyle, Kuran-ı Kerim okuyan ilk isim olan, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar ve Ankara Hacı Bayram Cami Emekli İmam Hatibi Bilal Demiryürek, Bafra Kent Meydanı'nda canlı ezan okudular.

Kent Meydanı'nda her akşam Ramazan ayı nedeniyle Bafra Belediyesi tarafından verilen iftar yemeği sonrası başlayan programda Üstad Müzikevinden İsmet Özkan ney üflerken, Hazım Özkan Bendir le eşlik etti. Kuran-ı Kerim, ilahi ve kasideleri ise Çarşı Camii İmam Hatibi Abdullah Arslan, Başkaya Mahallesi hocalarından Selçuk Esen, İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek okudular.

Ezan okunduğu anda hemen ilahi ve kasideleri kesen İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek hocalar, birlikte ezanı karşılıklı canlı okudular ve büyük ilgi ve beğeni gördüler.

Gecenin ve Ramazan'ın ruhuna uygun programa, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve kalabalık Bafralı vatandaşlar katıldı.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

 

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Bir İlk Kent Meydanında Canlı Ezan içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0