GÜNDEM

Bafra`da Adliye Ve Cezaevinden Kan Bağışı

 
 351
Bafra`da Adliye Ve Cezaevinden Kan Bağışı - Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç`in girişimleri sonucu Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz`ın talebi üzerine Bafra Adliye Sarayında ve Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı.
Bafra Haber

 |  - Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç`in girişimleri sonucu Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz`ın talebi üzerine Bafra Adliye Sarayında ve Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç’in girişimleri sonucu Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın talebi üzerine Bafra Adliye Sarayında ve Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı.

1 gün boyunca ilk olarak Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde görevli Personelden 26 kişinin kan bağışında bulunduğu kampanyada, Bafra Adliye Sarayı Ağır Ceza Duruşma Salonunda ise Adliye’de bulunan Bafra Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Hakim ve Savcılar ile personelden 30 kişi anlamlı bağışa katkıda bulundu.

Kan Bağışı hakkında bir açıklama yapan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, “Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç tarafından artık Bafra’da da her 15 günde bir Pazartesi günleri Kan Bağışı için çalışmalarımız var, kan Alıyoruz deyince, bizlerde Bafra Adliye Sarayı Hakimleri, Savcıları ve Personeli olarak, bir de Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde bulunan personel böyle anlamlı ve kutsal bir kampanya için çalışma başlattık. Toplam ilk olarak 56 arkadaşımız kan bağışında bulundu. Kampanyaya katkısı bulunan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk ise, “Kan bağışının önemini kana ihtiyacı olan aileden veya kişiden daha iyi hiç kimse anlayamaz. Kan bağışı hayat kurtarır. Düzenli olarak kan bağışlamak, kan merkezlerine kan vermek acil kana ihtiyaç duyulduğunda çok yardımcı olmaktadır. Trafik kazasında veya başka bir kazada kan kaybı çok fazla olmaktadır. Ünite ünite kan lazım olmaktadır. İşte bu durumlarda kan merkezlerinde bağışlanan kanların çok fazla olması görevlilerin işini kolaylaştır, hasta olan kişiyi de hayata bağlar. Bizde bu bilinç içerisinde kampanyaya destek olduk. Herkesi bu tür kampanyalara katılmaya davet ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol yaptığı açıklamada,’’Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bizde geçtiğimiz ayda Emniyet Müdürlüğü olarak Kan Bağışı Kampanyasına katılmıştık. Yaklaşık  40 arkadaşımız kampanya kapsamında bağışta bulunmuştu. Benim o zaman Tansiyonum yüksek olduğu için bağışımı kabul etmediler. Bir Kan Borcum Vardı. Onu da Bafra Adliye Sarayındaki Kan Bağışı Kampanyasında ödemek istedim. Bu tür anlamlı kampanyayı düzenleyen Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç ve Yönetimini tebrik ederim.” diyerek görüşlerini belirtti.

Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç,’’ Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz  nezdinde kan bağışında bulunan tüm personeline teşekkür etmek isterim. Çünkü bir kan, bin can demektir. Herkesi kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. ’Türkiye`nin kan ihtiyacını karşılayabilmek için özel projelerin uygulanmaya devam edilmektedir. Türk Kızılay`ı, Türkiye`de `Güvenli Kan Temini Projesi` ile halkın kan bulma noktasında yaşadığı sıkıntılara son vermeyi ve kan ihtiyacının yalnızca gönüllü kan bağışçılarından karşılamak amacıyla yurt genelindeki çalışmalarına devam ediyor.

Hepimizin kan bağışı noktasında daha duyarlı toplumu bilinçlendirici yönde çalışmalar yapması gerekmektedir. Yaptığımız çalışma neticesinde ise Bafra Adliye Sarayı ve Bafra T Tipi Bölge Cezaevinde 56 kişiden kan bağışı aldık. Bu kampanyalarımız aralıklı periyotlarla devam edecektir.’’dedi.

Kan Bağışında  Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Planlama Uzmanı İlkay Şenel, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezinden Dr. Erol Dirican, Hemşireler Hülya Yazmalar, Yeşim Hacıeminoğlu i görev aldılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Adliye Ve Cezaevinden Kan Bağışı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0