BAFRA

Bafra Tofaş Kavşağı Projesi Saç Baş Yolduracak 

 
 25581
Bafra Tofaş Kavşağı Projesi Saç Baş Yolduracak  - Bafra’nın önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen Tofaş Kavşağı Projesi yeni bir trafik sorununa neden olacak. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra’nın önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen Tofaş Kavşağı Projesi yeni bir trafik sorununa neden olacak. 

2 gün önce proje Bafra’nın mülki amirlerine tanıtıldı. Tanıtıma ne basın çağırıldı ne Belediye Meclis üyeleri. 

Karayollarının mühendisleri aylarca üzerinde çalıştı ve 4 farklı projeden birinde karar kılındı. 

Karar verdikleri projeyi ile ilgili haberlerde, Bafra’yı yönetenler boy boy fotoğraflar paylaştı.

Bafra Halkı ile projenin ayrıntıları paylaşılmadı. 

Bugün Meclis toplantısında İYİ Parti Meclis üyesi Recep Mutlu projenin sorunlarını açıkladı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise Recep Mutlu’nun itirazlarını cevaplandırmaktan ziyade, projeyi savunarak itirazlara alternatif yollar gösterdi. 

Bu proje sadece Samsun’dan Sinop istikametine, Sinop’tan Samsun istikametine gidecekler için bir kolaylık.

İYİ Parti Meclis üyesi İsmail Mutlu ile Başkan Hamit Kılıç arasında yaşanan diyalog şu şekilde:

Recep Mutlu:

Bu Tofaş kavşağı projesinde şöyle bir sıkıntı görüyorum:  

Sanayiden çıkıp Sinop tarafına giden araç planlara göre Adliye kavşağına kadar gidip oradan dönmek mecburiyetinde.

Tekrar Samsun'dan gelen otomobil yan yol kullanmak suretiyle tahliye girişi tekrar bu dönüş adliye kavşağından oluyor yani sanayiden çıkan Sinop’a dönemiyor ve bütün bu kavşakta o bölgede büyük bir sıkıntı trafik yoğunluğu. Merkezden gelenler de orayı kullanacaklar.

Sanayiden çıkan Sinop’a dönemiyor. Sinop’tan gelen sanayi dönebiliyor ama Samsun’dan gelen sanayiye dönemiyor, adliye kavşağına gelmesi gerekiyor.

Hamit kılıç

Şimdi karşılıklı kavşağı kullanacak yani Bafra'nın içinden çıkan Samsun'a gidecekse kavşaktan dolanıp gidecek

Recep Mutlu

Peki Samsun'dan gelen sanayiye gidecek olan nereden girecek mecbur adliyenin oraya gelecek ve oradan dönecek 

Hamit kılıç

Tabii ki evet o kavşağı kullanacak

Recep Mutlu

Ama oradaki kavşak bu yoğunluğu sağlayabilecek mi? projede onu göstermiyor tatbikat projesi ile yarın bir gün burada bir sıkıntı gelecek. En azından köprü altına bir kavşak yapılabilmiş olsa idi bu döngü burada sağlanabilirdi.

Hamit kılıç

Köprü altında kavşak olmaz ki.

Recep Mutlu

Var var çok yerde var gördüğümüz şehirlerde var

Şimdi birisi sanayiden çıktı Sinop’a gidecek hadi nereden dönecek ya mezarlığın oradan dönecek ya da direk adliyenin oradan dönecek.

Hamit Kılıç

O kavşaktan dönecek

Samsun'dan Sinop’a giden araçlar ile karşıdan karşıya geçen araçlar yakışmasın

Recep Mutlu

Çakışmıyor transit yolda herhangi bir sıkıntımız yok 

Hamit Kılıç

Tofaş kavşağındaki yoğunluk kalktıktan sonra başka yerde yok biliyorsun çok olma şansı yok 

Recep Mutlu

Orada yoğunluk çok fazla olacak dolmuş orada şehir içi araçlar orada otogar çıkışı orada

Recep Mutlu

Acaba ilerideki projelerde detaylar var mı?

Hamit Kılıç

Sanayiden Sinop tarafına gidecek olan tek gideceği yer orası değil ki Akteke kavşağı var o yollarda kullanılabilir yani oralarda kullanabilir.

Recep Mutlu

Sanayiden çıkan kişi Akteke yoluna dönemiyor ki 

Hamit Kılıç

Sanayiden Akteke kavşağına geçen arkadan yollar var

Recep Mutlu

Tatbikat projesi incelendiğinde yarın bir gün bir sıkıntı çıkmasın

Hamit Kılıç

Kar amaçlı yapılan proje

Recep Mutlu

Yapıldı işte gördük. Mezarlığın orada da yapıldı. Dandik kavşaklar yaptılar. rezillik bir hali var oranın 

Hamit Kılıç

Ama tek alternatif bu değil sanayiden Sinop yoluna gidecek kişi tek gidecek yer orası değil mesela

Recep Mutlu

Ama Samsun'dan gelen arızalı araç sanayiye giremiyor direk

Hamit Kılıç

Samsun'dan gelen sanayiye girecekse doğru adliyenin oradan dönecek ama sanayiden Sinop'a gidecek mutlaka bir kavşaktan bu kavşaktan geçmesi gerekmiyor farklı yerlerde kullanabilir ya da arkadan yolları kullanabilir yani burada o Tofaş kavşağının yoğunluğu azalmış olacak 


Mecliste bunlar konuşulurken 3 Şubat 2021 Çarşamba günü Karayolları Bölge Müdürü Rıfat Silov Bafra’ya gelerek projeyi tanıttı.

Projenin tanıtımına Basın ya da Meclis üyeleri davet edilmedi.

Tanıtım haberi Belediye internet sitesinden şu şekilde yayımlandı: 

Bafra’nın önemli sorunlarından biri olan ve uzun yıllar çözüme kavuşması için beklenen Tofaş Kavşağı’nın projesi tanıtıldı.

Çalışmalarının devam ettiği projenin tanıtımına Samsun AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Bafra Ak Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve katıldı.

 Karayolları Bölge Müdürü Rıfat Silov’un gerçekleştirdiği sunumla proje içeriği hakkında bilgi verdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mız için oldukça önemli bir hizmetin daha ilk adımı atıldı. Söz konusu projenin hazırlanmasında ve kangren halindeki sorunun giderilmesinde büyük çabası ve emeği bulunan Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Yıllardır can ve mal kaybına sebebiyet veren kavşak üzerinde yapılacak çalışma, artık benzer üzücü vakaların yaşanmayacak olmasının yanında, Bafra için önemli bir kazanım olacaktır. Bafra’mızda sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl ve İlçe yönetimimiz Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir birliktelik ortaya koyuyoruz. Bu birliktelik ve uyum ilçede yıllardır devam eden sorunların birer birer ortadan kalkmasına vesile oluyor.” dedi.

 Kavşak çalışması bitip faaliyete girdiğinde ilçemize trafik yoğunluğu ve güvenliği açısından büyük fayda sağlayacağının altını çizen AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise “Kavşağın bir yanında sanayi, diğer yanında otogar ve şehir merkezinin olması nedeniyle, yoğun olan şehir içi trafiğinin Karadeniz Sahil Yolu trafiği ile kesiştiği “Tofaş Kavşağı” uzun süreli beklemelere, yüklü akaryakıt israfına ve yüksek oranda emisyon salınımına sebep olmaktaydı. Bir süredir devam eden çalışmalarımız neticesinde “farklı seviyeli kavşak” imalatı yapılmasına başlanmıştır kısa süre içinde hizmete girecektir Bafra’mıza hayırlı olsun.” dedi.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tofaş Kavşağı Projesi Saç Baş Yolduracak  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 137
User defaultYorum Id: 183977
27 Temmuz 2023
11:11
  • Yorum Id: 183977
  • 27 Temmuz 2023
  • 11:11

Ya allah aşkına nerede görülmüş otogara gircek otobüslerin daracık bir yoldan şehir içindeki kavşağı kullanarak dönmesi...nerede görülmüş otogardan çıkan otobüsün sanayi kavşağından dönerek çıkması...dönmedolap gibi bir kavşak...hadi yapan mühendis uzaktan eğitimle mezun oldu deyip kabul etsek onaylayanlar hangi mantıkla onay verdi...kesinlikle yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor...en azından doğankaya kavşağı gibi basit yapsınlar yeterli

User defaultYorum Id: 114762
14 Mart 2021
15:36
  • Yorum Id: 114762
  • 14 Mart 2021
  • 15:36

Yurt disinda yasan bor bafrali olarak tofas kavsagindaki rezilligi goruyor adliye kavsagina kadar olan arac kuyruklarinida goruyoruz.dunyanin neresinde boyle bir proje var?araclar sehir icine giden yoldan geri donerek sinop yoluna gececek sayin baskanim yan yollar aktekke yollarini ornek vermis bu yollari bafralilwr bilir.disaridan gelenler bilmez o zaman trafigin yogun olmasini istrmiyorsaniz birakin herkez tofas kavsagi donerini kullansin. birde sanayi tofasdan samsun istikametine giden yoldan iki yol daha acin sanayiden cikacak araclar trk istikamet kullanmasinlar.

User defaultYorum Id: 114615
12 Mart 2021
16:21
  • Yorum Id: 114615
  • 12 Mart 2021
  • 16:21

Proje ve sehir planlaması mühendislik işidir bu planlama en az 50 yıl ilersi için yapılır gerçekten tadil edilmesi gereken bir proje...

Daha Fazla Yorum