Bafra T Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu PVC atölyesi törenle hizmete girdi. Açıldığı ilk günden itibaren sadece kader mahkumlarının cezalarını çektiği yer olmaktan çıkan, onları tekrar topluma kazandırmak, üreten bir birey haline getirmek için yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu yaptığı çalışmalar ve ürettiği projelerle Türkiye’de ses getirmeye, Bafra İlçesini gururlandırmaya devam ediyor.
Yapılan her çalışma sonrası Türkiye gündeminde,’’cezaevi değil, sanki bacasız fabrika’’ olarak yer alan Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu PVC atölyesi ile de sesini duyuracak. PVC Atölyesinin açılış programında kurum hakkında bilgi veren Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Demiralp, ’’Kurumumuz Karadeniz Bölgesinde en büyük ceza infaz kurumu olup bir kısmı yüksek güvenlikli statüde adli suçlularla birlikte, terör, kadın ve çocuk suçluların da bulunmaktadır. T Tipi kapalı bölümü ve açık ceza infaz kurumu olarak iki ayrı bina olarak inşa edilmiştir. T tipinde 953 Açık ceza infaz kurumumuzda ise 355 hükümlü olmak üzere 1308 hükümlü ve tutuklu,230 personel ve bunun yarısı kadarda dış güvenlik bulunmaktadır.” dedi.
Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumumuz 2009 yılında hizmete girdiğini belirten Demiralp, “Ceza İnfaz Kurumumuzun asıl hedefi, bünyesinde bulundurduğu hükümlü ve tutukluları tekrar topluma kazandırıp; onların memleketimize ve toplumumuza faydalı birer birey olarak kazandırılması amacını gütmektedir.” diye söyledi.
Demiralp PVC Atölyesi hakkında da şu bilgileri verdi: “15 Ekim’de kurulan PVC Kapı pencere atölyemiz 15 gün gibi kısa bir sürede Eskişehir Sivas, Manisa, Gaziantep, Ankara gibi birçok ilden sipariş alındı. Profesyonel bir çalışma sergileyen kurum Türkiye’nin en ünlü tanınmış ustaları istihdam ederek hükümlülere bu işi öğretmektedir.15 gün gibi kısa sürede hem hükümlülere PVC öğretildi. Bugüne kadar 200 Bin liralık iş yaparak Türkiye’de cezaevleri ve kurumlar arasında Kurumumuz tanıtılmıştır. Kasım-aralık ayları içerisinde 150 Bin liralık iş yapmayı hedeflemekteyken bu rakamı geride bıraktık. Atölyemizin İSO ve TSE belgeleri mevcuttur.”
PVC kapı pencere atölyesinin bir fabrikaya eşdeğer durumda olduğunu ifade eden Demiralp, “Yeni birtakım önemli projelerimiz vardır. Eğitimcimiz Şerafettin Güç bu çalışmaları koordine etmektedir. Yaptığımız bu çalışmalar çok önemli projeler olup yakında kamuoyunda duyulduğunda Bafra ilçemizde müspet yönde tanıtımı yapılmış olacaktır. Bu proje uluslararası bir projedir. Ayakkabı atölyemizde saya ve mes yapımı sürdürülmektedir. Mes atölyemizde Bafra mesi yaparak hem istihdam sağlanmakta hem de Bafra ilçemiz tanıtılmaktadır.’’ dedi.
Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ise yapılan örnek çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, ’’Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılan çalışmalar gerçekten takdire şayan bir çalışma. Bu çalışmalarımızda hükümlü ve tutuklularımızı topluma kazandırma çalışmalarımızın yanında; Bafra ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek, Türkiye’nin her yerinde olumlu yönde tanıtmak ve en iyi şekilde temsil etmektir.” dedi.
Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu PVC Eğitmeni ve Danışman Şerafettin Güç ise yaptığı açıklamada, “PVC İşi atölyesinde makine, ekipman ve teçhizat yönünden atölyenin hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Ceza İnfaz Kurumumuzda kurulan bu PVC atölyemizde ürünlerimiz İSO, TSE ve gerekli tüm kalite belgelerine sahiptir. Ayrıca mesleğinde bu konuda uzman PVC sektörünün önde gelen ustaları öğretici olarak Ceza İnfaz Kurumumuzda hizmet vermektedir. Atölyemiz Eskişehir H Tipi kapalı ceza infaz kurumu ve jandarma binası, Sivas E Tipi Kapalı ceza infaz kurumunun, Manisa Demirci Adliye lojmanlarının PVC işlerini aldı imal etti ve montajını yaptı. Adalet Bakanlığımıza bağlı kurumların PVC kapı-pencere doğrama işleriyle diğer kamu kurum ve kuruluşların kapı pencere PVC İşini yapmaya kurum olarak hazırız.” dedi.
Bafra T Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu Kader Mahkûmları, ’’Bizleri sadece cezasını çeken bir kişi olarak görmeyip, bizi topluma kazandırmak için gecesini gündüzüne katan, üretime katkıda bulundurmak için projelerle, atölyelerle bizleri yönlendirenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü bizi hayata bağladılar. Çalışıyoruz, sigortalıyız. Ailelerimiz de sigortamızdan yararlanıyor. Yaptığımız işlerden pay ve para da kazanıyoruz.’’ diyerek duygularını belirttiler.
Konuşmalardan sonra ise PVC Atölyesinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise diğer atölyeler gezildikten sonra ise Bafra T Tipi Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Altan Subaşı yetkililere kurum hakkında bir sunum yaptı.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!