GÜNDEM

Bafra Öğretemenevi Uygulama Okulu Oluyor

 
 699
Bafra Öğretemenevi Uygulama Okulu Oluyor - Bafra`nın otel ve restoran hizmetini karşılayan Bafra Öğretmenevi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ne devroluyor
Bafra Haber

 |  - Bafra`nın otel ve restoran hizmetini karşılayan Bafra Öğretmenevi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ne devroluyor

Bafra`nın otel ve restoran hizmetini karşılayan Bafra Öğretmenevi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ne devroluyor.

Edindiğimiz bilgiye göre eski Kaymakam Bekir Dınkırcı zamanında, öğretmenevinin %25 verimle çalışması iddiası ile bakanlıktan öğretmenevinin otel ve restoran kısmının Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ne devri teklif edilmiş. O gün kayıtlara giren bu istek üzerine 2007 yılında Öğretmenevi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ne uygulama amaçlı tahsis edilmiş. Ancak bugüne kadar uygulanmamış. Son günlerde Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`nin bazı velileri; çocuklarının uygulama amaçlı başka yerlere gitmek zorunda kaldığı iddiası ile bakanlığa yazı yazıp okulun tahsisi kararının uygulanmasını istemiş.

Eğitim sendikalarının da büyük tepkisini alan konu üzerine vekiller de devreye girdi. Dün Bafra`yı ziyarete gelen AK Parti Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir öğretmenevinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda Bakan Demir, Genel Müdürlük ile görüştü ve kararı erteletti. Aldığımız bilgiye göre bazı kesimler öğretmenevinin Liseye verilmesi konusunda ısrarlı. Seçim öncesi tepki almamak için kararı seçim sonrasına kadar erteledi.

Bafra`daki Eğitim Sendikalarının devir konusunda açıklama yapması bekleniyor
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Öğretemenevi Uygulama Okulu Oluyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0