Konuyla ilgili olarak; Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Bafra Haber Köşe yazarı, şair ve araştırmacı yazar İdris Anarat, Bafra Musiki Cemiyeti, Şiir Kulübü Başkanı, şair Fatma Hatun Esen bir araya geldiler.
Namık Anarat; yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bafra Musıki Cemiyeti Musıki ve kültürel alanlarda yaptığı çalışmalar ile hem Bafralı hemşehrilerimizin hem de ülkemizin sesini her platformda başarı ile duyurmaya devam etmektedir.
Özellikle; Bafra`mızın Uluslararası değerlerinden birisi olan; merhum Neyzen Tevfik Kolaylı adına, her yıl tertiplediğimiz"Uluslararası Şiir ve Edebiyat Şöleni"nde, Türk Dünyası`nın önemli şair ve edebiyatcılarını ilçemizde misafir ederek; yaptığımız etkinliklerin karşılığı olarak da davetimize icabet eden ülkelerdeki etkinliklere bizleri de davet etme nezaketini göstermektedirler. Bu bağlamda; 11-15 Aralık 2015 tarihlerinde, Ata Yurdu`muz Orta Asya`da; Kazakistan Cumhuriyeti`nden bir davet aldık.
Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nazarbayev`in"Bir Amaç, Bir Hedef, Bir Gelecek"programı kapsamında düzenlenecek"Uluslararası Dünya Türkleri`nin şair ve yazarları ile aydınları için düzenlenecek olan, Edebiyat ve kültür etkinlikleri proğramına; ilçemiz Bafra`yı temsilen, Bafra Şiir Kulübü Başkanı,şair Fatma Hatıun Esen ile şair ve araştırmacı yazar İdris Anarat`ın katılmaları uygun görülmüştür.
Bu tür etkinliklere katılımımız, her alanda bundan böyle de devam edecektir.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!