GÜNDEM

Bafra Haber`e Gönderilen Gazeteciler Günü Kutlamaları

 
 148
Bafra Haber`e GönderilenGazeteciler Günü Kutlamaları - 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebi ile Bafra`daki kurum ve kuruluşlardan Bafra Haber`e gönderilen kutlama mesajları.
Bafra Haber

 |  - 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebi ile Bafra`daki kurum ve kuruluşlardan Bafra Haber`e gönderilen kutlama mesajları.

Gönderme sırasına göre dizilmiştir.

SAMSUN MİLLETVEKİLİ ORHAN KIRCALI`DAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Orhan Kırcalı: Gazetecilerimizin Bayramını Kutluyorum

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kırcalı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anayasa ile teminat altına alınmış olan haberleşme hürriyetinin, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında, gazeteciler önemli görevler yapmaktadır. Bu yönüyle gazeteciler, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasında bir güvence olmaktadır. Gazeteciliğin bir diğer önemli işlevi onun bağımsız bir gözlemci olmasıdır. İlkeli, tarafsız ve araştırmacı bir medyanın, ülkemizin demokratik gelişmesine doğrudan katkı yaptığı gibi, yöneticilere karşı yaptığı uyarıcı ve yol gösterici yayınları da kamu hayatını olumlu yönde etkilemektedir Bu özelliği ile gazetecilik toplumda, bir denetim mekanizması oluşturmakta, gerek kişileri, gerekse idareyi uygulamalarında hukukun çizdiği sınırlar içinde davranmaya teşvik etmektedir. Bu derece önemli görevleri ifa eden gazetecilik mesleğinin temelinde, doğruluk, güvenilirlik ve fedakârlık bulunmaktadır.  Basın çalışanlarının sorumluluğu ve mesleki etik ilkelerine bağlılıkları da, basın kuruluşlarının kurumsallaşmalarına büyük katkılar yapmıştır. Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Mesleklerinin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışı ve fedakârlıkla vazifelerini yerine getiren basın çalışanları hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden bundan sonra da asla taviz vermemelidir. Bu anlayışın devamı hepimiz için hayati önem taşımaktadır.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, daha iyi şartlara ulaşmaları dileklerimle sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum."

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ZİHNİ ŞAHİN`DEN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Başkan Şahin: Gazetecilik Kutsal Bir Emektir

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi:

"10 Ocak 1961`de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bugün, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaktadır.

 Yerelde ve ulusalda gazeteciler, halkımızın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Gazetecilerimizin gece ve gündüzleri olmamaktadır. 24 saat esasıyla çalışmaktadırlar. Bu bakımdan da gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli ve evrensel bir meslektir.

Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Demokrasinin güçlenmesi, yerleşmesinde basın kuruluşlarının ve gazetecilerin önemli katkıları vardır. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum."

 

AK PARTİ İL BAŞKANI GÖKSEL`DEN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel; 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile kamusal hizmet alanında en önemli görevi yerine getiren, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlayan, tüm çalışan gazetecilerin günlerini kutluyoruz. Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimizin, bu özel günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek ve teşekkürlerimizi belirtmek istiyoruz. Kamuda hizmet üreten birimlerin vatandaşa açılan penceresi olan basının, günümüz dünyasındaki önemini göz ardı etmek mümkün değildir. Kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, yapılan çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının, işlevi tartışılmazdır. Yapılan her çalışmada, kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevin yerine getirilmesinde emekleri geçmektedir. Yapılması planlanan çalışmalara kamuoyunun nabzını tutarak yön veren tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini, zor şartlar altında yürütmektedirler. Başta Samsun yerelinde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere; ülkemizin tüm gazetecilerinin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum."


19 MAYIS BELEDİYE BAŞKANI OSMAN TOPALOĞLU`NDAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu`nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, " Gazetecilik zor şartlarda yapılan fedakârlık isteyen önemli bir meslektir. Toplumumuzu bilgilendirmek için günün her zaman diliminde haber peşinde koşan gazetecilerimiz sorumluluk duygusu içinde kamuoyunu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın istek ve beklentilerini yansıtarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler.Zor koşullarda son derece özverili bir çaba sarf ederek görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir.

 Basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar, çalışmalarının ve başarılarının devamını dilerim " dedi.

BAFRA KAYMAKAMI HALİS ARSLAN`DAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Bafra Kaymakamı Halis Arlan, Gazeteciler Gününü Kutladı

Bafra Kaymakamı Halis Arslan,10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla, Bafra ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.

Bafra kaymakamı Halis Arslan, "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile kamusal hizmet alanında en önemli görevi yerine getiren, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlayan, toplumu bilgilendirmek için gece gündüz demeden, her türlü güçlüğe göğüs gererek, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan çalışan gazetecilerimizin günlerini kutluyorum" dedi.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Haber`e Gönderilen Gazeteciler Günü Kutlamaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0