Bafra Eğitim-sen Gerzelilere Destek Verdi

Eğitim-Sen Bafra temsilciliği Gerze`de düzenlenen `termik santrale hayır` mitingine katılarak Gerzelilere destek verdi
Eğitim-Sen Bafra temsilciliği Gerze’de düzenlenen ‘termik santrale hayır’ mitingine katılarak Gerzelilere destek verdi.
Gerze’de kurulması planlanan Termik Santrale karşı, Yeşil Gerze Çevre Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen mitingde “Havamız bozulmasın diye Termik Santral İstemiyoruz” diyen 10 bine yakın kişi bir araya geldi.
Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği’nin bir otobüs katılımcıyla yer aldığı mitingde Yaşam Alanlarına sahip çıkan Gerzelilerin Anadolu Grubu’na tepkisi büyüktü .
Gerze Cezaevi önünde buluşan binlerce kişi, buradan mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Yürüyüş sırasında gruplar;“Termikçi şirket, Gerze’yi terk et”, ”Termik santral istemiyoruz”, “Her yer Gerze, her yer direniş”, “Özilhan şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarıyla ve taşdıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Dövizlerde ”Çevreyi hor gören, geleceği zor görür”, ”Bana masum olduğunu söyleme yok edeceğin canların sayısını düşün”, “Özilhan her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter”, “Cık deyoz duymuyon mu” ifadeleri yer aldı.
Gerze halkının bu haklı davasında çok sayıda çevreci ve sivil toplum örgütü Gerze halkına destek vermek adına biraya geldi.Eğitim-Sen, KESK Şubeler Platformu, DİSK, Emekli-Sen, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, Derelerin Kardeşliği Platformu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Munzur Koruma Kurulu, Karadeniz İsyandadır Platformu, Çanakkale Çevre Platformu, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Halkların Demokratik Kongresi, ÖDP, Gençlik Muhalefeti, TKP, EHP, Doğa-Der, Aka-Der ve ÖEP yürüyüşte ve miting alanında yerlerini aldı.
Miting Gurbetçi Ali, Nazım Hikmet Kültür Merkezi Müzik Topluluğu, Grup Yorum ve Gerze Halkevi Müzik Topluluğu’nun konserleriyle son buldu.
Haber: Oktay Zerrin
Fotoğraf: Kamil Dikmen

Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın