BAFRA

Bafra’daki Kötü Koku İle İlgili Flaş Karar!

 
 7777
Bafra’daki Kötü Koku İle İlgili Flaş Karar! - Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi, Bafra'nın kötü kokmasına sebep olan balık fabrikasının, kanalizasyona bağlantı iznini iptal etti. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi, Bafra'nın kötü kokmasına sebep olan balık fabrikasının, kanalizasyona bağlantı iznini iptal etti. 

Özellikle kış aylarında Bafra’ya kötü koku yayılmasına neden olan Bafra OSB’deki balık fabrikası, Bafra’nın gündeminde kalmaya devam ediyor. 

Bafra Haber’in Kasım ayının başında gündeme getirmesi sonrası yeni Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra OSB Yönetimini toplayarak fabrika yetkileri ile görüşüp sorunun çözümü için bir hafta süre vermişti. 

Fabrikaya tanınan süreye rağmen, kötü kokunun yayılmaya devam etmesi üzerine, Bafra OSB Yönetim Kurulu, Kaymakam Ertürkmen Başkanlığında toplanarak konuyu masaya yatırdı. 

Kaymakam Ertürkmen kokunun peşini bırakmadı

Toplantıda, balık fabrikasının SASKİ’ye ait kanalizasyon sistemine bağlantı izninin iptali kararı alındı. Önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek karar ile fabrika, şartlar uygun olana kadar kanalizasyon sistemine atık su salamayacak. 

Karar sonrası Bafra OSB’nin kötü koku ile ilgili yasal sorumluluğu ortadan kalkacak ve SASKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olacak. Karar firmaya tebliğ edildikten sonra SASKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlüğü bilgilendirilecek. 

İddiaya göre, fabrika kötü kokunun gündeme gelmesi ve OSB Yönetiminin süre vermesi sonrası atık sularını kanalizasyona değil, fabrika bahçesindeki havuza salmıştı. 

ADANUR BAŞLATTI, ERTÜRKMEN SONLANDIRACAK

Eski Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, sorunun çözümü için harekete geçmiş ancak tamamlayamadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanmış, yeni Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise sorunu kucağında bulmuştu. 

Yıllardır Bafra’nın gündeminde olan OSB’deki balık fabrikası sorunu ilk kez bu kadar kararlı bir şekilde çözüme doğru gidiyor. 

Sorunun çözümü ile ilgili olarak Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın kararlı olduğu görülmekte. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’daki Kötü Koku İle İlgili Flaş Karar! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 95215
26 Mayıs 2020
09:04
  • Yorum Id: 95215
  • 26 Mayıs 2020
  • 09:04

Cok kötü kokuyor bafra eskiden bu yana lagım kokusu gelıyor balkonların borularından balkonun kapısını acamıyorum sokaklar lagım kokusu sular berbat ben cocuklugumdan bu tarafı aynu lütfen bafranın durumunu incelesin yetkililer yazın evim var gelıyorum kalıyorum serlam ve saygılar bafralı bir hemserinizim emekli memuresin nihat alcin