BAFRA

Bafra'da Kamuya Ait Demir Kapılı Kilitli Yol!

 
 24005
Bafra'da Kamuya Ait Demir Kapılı Kilitli Yol! - Samsun’un Bafra ilçesinde kamuya ait bir yol, bir işletme tarafından raylı bahçe kapısı ile kilitlenerek trafiğe ve vatandaşın kullanımına kapatıldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun’un Bafra ilçesinde kamuya ait bir yol, bir işletme tarafından raylı bahçe kapısı ile kilitlenerek trafiğe ve vatandaşın kullanımına kapatıldı.

Bafra’nın Altınyaprak Mahallesi Musa Cevher Dudayev Caddesi Mezarlık karşısındaki 198/13 ile 135/8 ve 9 parsellerin arasındaki 7 metrelik yol bir firma tarafından her iki tarafından demir raylı bahçe kapısı ile kapatılarak firmanın özel alanı şeklinde kullanılmakta. 

Bafra'da Kamuya Ait Demir Kapılı Kilitli Yol!

Bafra Belediyesi internet sitesinin kent rehberi sayfasında yukarıda parselleri verilen yer, ismi verilmemiş 7 metrelik yol olarak görünmekte. Bir firmanın özel mülkü şeklinde kullanılan 7 metrelik yolun ilerisinde gerisinde 7’şer metrelik 2 yol daha bulunmakta.

Bafralıların her gün gelip geçtiği, demir kapıdan dolayı özel mülkiyet gibi görünen yerin kamuya ait yol olduğu bir vatandaşın belediyeye şikâyeti ile ortaya çıktı. 

Bafra'da Kamuya Ait Demir Kapılı Kilitli Yol!

Şikayetçinin ifadesine göre, 198/13'teki bina ile 135/8-9-10 parsellerinin sahibi arada kalan yolu kendi alanına katarak kiraya verdiği iş yerlerinin kullanımına sundu. 

Yolun imar uygulaması ile terk olduğu, hiçbir imar sorununun bulunmadığı, kamuya ait imarda 7 metrelik yaya yolu olarak görüldüğü öğrenildi. 

Başka bir vatandaş ise bu yerin önceki dönemlerde yer sahibinden dolayı görmezden gelindiğini söyledi.

Bafra Belediyesine önce sözlü olarak, 2 defa da internet üzerinden şikâyette bulunan vatandaş, şikâyetinin dikkate alınmaması üzerine çareyi Bafra Haber’de aradı. 

Vatandaş aynı zamanda Cimer’e şikâyette bulunduğunu da belirtti.

Belediyeye gönderdiği şikâyet dilekçesini Bafra Haber ile paylaşan şahsın dilekçesinde şu ifadeler yer almakta: 

31.08.2020 tarihli dilekçe: 

Kolay gelsin. Samsun Bafra'dan yazıyorum. 2 bina arasında bir boşluğumuz var tapusu bize ait. Çocuklarımız burada oynuyor am a yabancı tanımadığımız kişiler bu alandan geçiyor. Çocuklarımızın başına bir şey gelecek diye korkuyoruz. Hemen alt tarafımızda imarda yol olan yer yanındaki bina tarafından kapatıldığı için bizim tapulu alanımızdan yabancı insanlar geçiyor. Yol demir kapıyla kapalı olduğu için insanlar bizim yerimizden geçtiğinden dolayı çok rahatsızız. Belediye İmar Müdürlüğüne, zabıta müdürlüğüne şikâyetimizi ilettiğim halde herhangi bir çözüm sunmuyor. Zabıta belediye vs. gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim.

14.09.2020 tarihli dilekçe

Daha önce de yazmıştım ama herhangi bir dönüş olmadı ben de tekrar yazıyorum. Çocuklarımın can güvenliği yok. Sonuna kadar da konunun takipçisi olacağım. 

Samsun Bafra'da ikamet etmekteyim. Evim 198/4 parselde ve yanı başımızda bulunan 198/3 parselle aramızda bir boşluk var ve müşterek kullanıyoruz. Çocuklarımız orada oyun oynuyor, kapatmak istemiyoruz ama tanımadığımız insanlar bisiklet ve motosiklet ile oradan sürekli geçiyorlar yol olmadığı için. Yine aynı konumda 198/13 parsel ile 135/10-9-8 parsel arasında yol bulunmakta tapuda ve imar müdürlüğünde 198/13 numaralı parseldeki yer sahibi diğer parsellerde onun olduğu için binasının altında bulunan dükkânları kiraya vermiş bulunmakta ve işletme mal sahibini de arkasına alarak yolu kapatmış bulunmakta. Daha öncesinde belediye zabıta ve imara sözlü şekilde şikâyetimizi dile getirdik ve herhangi bir çözüm sunulmuyor ve gereken işlem yapılmıyor.  Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Kamuya Ait Demir Kapılı Kilitli Yol! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 33
User defaultYorum Id: 104048
07 Ekim 2020
08:05
  • Yorum Id: 104048
  • 07 Ekim 2020
  • 08:05

Burasi bafra yolortasinda duvarolantekilce bafrada belediye bui@lere bakmiyor bafraya di@ardan birbelediye atanirsa belki yanli@liklar düzelir adam kaldirima i@kaleder nerde bubelediye birduvarda benmi öreyim yolun ortasina bizim tapuda yolun ortasinda biz yolumuzgeni@ olsundiye 5metre gericektik kom@um yolun ortasina duvar ördü yeni ceza evinden ciktim hic kimseye kari@mayayim diyorum yalniz bafrada olan yanli@liklar adami dinden imandan eder yöneticiler uyu yor saygilar

User defaultYorum Id: 103937
05 Ekim 2020
04:20
  • Yorum Id: 103937
  • 05 Ekim 2020
  • 04:20

Sonuç ne oldu bafra haber takıptemisin.........

User defaultYorum Id: 103702
01 Ekim 2020
12:47
  • Yorum Id: 103702
  • 01 Ekim 2020
  • 12:47

E devlete yapılan şikayetler 3. kişilerle paylaşılamazken belediyenin bunu basına haber yapması çok düüşüncesizce olmuş. işin çözüm yolu şikayet üzere işlem değil yanlışa anında müdaheledir

Daha Fazla Yorum