GÜNDEM

Bafra'da 'Gaziler Günü' Kutlaması

 
 81
Bafra'da 'Gaziler Günü' Kutlaması - Samsun'un Bafra ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenle kutlandı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenle kutlandı.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Başkanı Rahmi Şahin yaptığı konuşmada, "Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla hamur olmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı
geçmişimiz dünya tarihinde altın harflerle yazılmıştır. Bu onur inançlı, kararlı ve çok iyi disiplin edilmiş silahlı kuvvetlerimizin bağrından çıkmış kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sizler İstiklal Savaşı'nda yazmış olduğunuz şanlı tarihimize, Kore'de, Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde altın sayfalar ekleyen şanlı Ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin göz bebeğisiniz" dedi.
Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel'in okuduğu şiirde güne damgasını vurmuştu. Şiir şöyle: "Türklük dedim medeniyet sembolü/Ta yedi kıtaya uzanır yolu/Merkezi Türkiyem öz Anadolu/Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Gürcü döl bizim/Vatanımda barış seli akmazsa/Gençlik geçmişine dönüp bakmazsa/Şehidine, gazisine sahip çıkmazsa/Gel kardeşim vur canımı al benim."
Şiirin okunmasından sonra Bafralı gaziler resmi geçit yaptı. Daha sonra protokol üyeleri Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.
Törene Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yrb. İbrahim Dağtekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra Jandarma Komutanı Jan.Yzb.Ufuk Aruk, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda gazi katıldı.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da 'Gaziler Günü' Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0