BAFRA

Bafra Belediyesi Gasilhanesinin Parası Belediyeden Çıkmamış!

 
 12637
Bafra Belediyesi GasilhanesininParası Belediyeden Çıkmamış! - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Gasilhane projesinin parasının Bafra Belediyesinden çıkmadığı Meclis Üyesinin sorusu ile ortaya çıktı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Gasilhane projesinin parasının Bafra Belediyesinden çıkmadığı Meclis Üyesinin sorusu ile ortaya çıktı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın geldiği günden beri dilinden düşürmediği, 1 Milyon değeri olan Gasilhane Projesinin parasının belediyeden çıkmadığı İYİ Parti Meclis üyesinin sorusu ile ortaya çıktı. 

İYİ Parti Meclis üyesi İsmail Bekar, Bafra Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında, “Başkanım bu Gasilhanenin masrafını Samsun valiliğinin karşıladığı söyleniliyor, bu doğru mudur” diye sordu. 

Başkan Hamit Kılıç, Belediye Gasilhanesinin parasının valilik tarafından ödendiğini kabul etti. 

Başkan Kılıç, seçim çalışmalarında ve seçildikten sonra sürekli olarak Gasilhane Projesinden söz etmiş ancak parasını Valiliğin verdiğinden hiç söz etmemişti. 

Şubat Meclis toplantısından sonra Belediye Basını ajanslara ve basına Gasilhane projesinin bittiğine dair bir haber servis etti ancak o haberde de ödemeyi valiliğin yaptığına dair bir açıklama yapılmadı.

Başkan’ın projesi olarak topluma sunulan Gasilhane Projesinin parasının Valilik tarafından yapılması, Başkan’ın bu konuda şeffaf davranmayıp, kamuoyundan gizleyerek kendi yapmış gibi göstermesi kamuoyunda nasıl karşılanacak merak konusu.

Başkan Hamit Kılıç ile İsmail Bekar arasında yaşanan diyalog şu şekilde:

İsmail Bekar:

Başkanım bu gasilhanenin masrafını Samsun valiliğinin karşıladığı söyleniliyor, bu doğru mudur?

Başkan: Evet doğrudur. Şöyle söyleyeyim. Ben daha önce bahsetmiş miydim arkadaşlar…

İyi partisi Grubu: 

Yok, hayır bahsetmediniz 

Hamit kılıç: 

Belki atlamış olabiliriz, Belki de siz o mecliste yoktunuz bilemiyorum. Şöyle söyleyeyim, Sayın İçişleri Bakanı Soylu Bey’i ziyaret ettiğimizde, özellikle şehrimizde yol bakım onarım ile alakalı kendisinden yardım istedik, ödenek istedik. Çeşitli yerlerde kullanmak üzere… Sağolsun bize o günün şartları ile bir milyon ödenek çıkarttı. Biz de daha sonra yolları onarımları vesaire yapıyoruz kendi imkânlarımızla yavaş yavaş da olsa gidiyor bütün bir proje yapalım kullanalım bu parayı, hazır ihale yapalım. Paramız var madem. Sorduk, onlar da müsaade ettiler. Bakanlık da müsaade etti, o şekilde kullanabilirsiniz diye. Onun üzerine ihaleye çıktık. 

Sayın Bakanımızdan da aldığımız yardım. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güzel de bir hizmet oldu. Şimdi biz bunu planlarken Pandemi de yoktu. Ama iyi ki de yani böyle bir şey planlamışız. Bugün pandemi ile salgın hastalıklarda böyle bir gasilhane ihtiyacı daha fazla oldu. Orada biliyorsunuz küçük bir kulübede oluyordu. Şimdi cenaze namazları da orada kılınıyor. Hakikaten insanlar ayakta kalıyor şimdi bayanlarımız da oralara geliyorlar. Bayanlarımız için de uygun yerler değildi aslında, ayakta kalıyorlardı ya da soğuk havada dışarıda kalıyorlar gayet rahat ve güzel bir ortam oluştu. Hem çalışanlarımız için rahat edici, hem cenaze sahipleri Bafra yakışan bir hizmet oldu.

İsmail Bekar:

Biz de valiliğimize ve Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Ama bunu da yeni öğrenmiş olduk Bafra belediyesi olarak sizin yaptığınızı vatandaşlar biliyor.

Hamit Kılıç:

Söyledik aslında. Keşke daha çok gelse de daha çok iş yapsak. Yani bizim için burada hizmet sonucu önemli.

Bafra Belediyesi internet sitesinde yer alana haberde ise şu ibareler yer aldı:

Hamit Kılıç Başkanlığındaki Bafra Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan ve şehrin ihtiyaçlarına tam olarak cevap verecek niteliklere sahip yeni gasilhane hizmet vermeye başladı.

 Asri mezarlık sınırları içerisinde yer alan ve Yaklaşık 550 m² kapalı alanda hizmet verecek yeni Gasihane hakkında açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi:

“Bafra’mız için oldukça önemli bir proje olarak nitelendirdiğimiz Gasilhane çalışmalarımız bitti. Şubat ayı itibariyle yeni gasilhanemiz hizmete girdi. Geçmiş yılların ihtiyaçlarına göre yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış gasilhanemiz yerine modern ve günümüz ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek bir gasilhanenin hayata geçirilmesini sağladık. Çalışmaların devam ettiği süreç içerisinde ilçemizde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için Çetinkaya Mahallemizdeki gasilhanenin hizmet vermesini sağladık Ekiplerimiz yeni Gasilhanemizin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.”

Asri mezarlık sınırları içerisinde yer alan ve Yaklaşık 550 m² kapalı alanda hizmet verecek yeni Gasilhane bünyesinde bay-bayan gasilhane, morg, bekleme salonu, 2 adet personel ve memur odası, bay-bayan din görevlisi odası, arşiv odası, çay ocağı, kefen ve malzeme deposu ve bay-bayan-engelli wc yer alıyor.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesi Gasilhanesinin Parası Belediyeden Çıkmamış! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 59
User defaultYorum Id: 116120
04 Nisan 2021
12:19
  • Yorum Id: 116120
  • 04 Nisan 2021
  • 12:19

Baskani hiç tanımam görmüşlüğümde yok ama bafrayi yi temsil ettiğini ederken de yüzünün akıyla defalarca çıktığını duydum helal olsun ama bunun bi haber yapılacak niteliği yok. adam belediyenin kasasindan para cikmadan bafraya milyonluk proje yaptirmis. bir haberci olarak siz bafrada bulunan sirket, toplum kuruluslari vs bir araya gelip on ayak olacaginiza kotuleme pesindesiniz. bu yazı bu haberi okuyanlar icin sadece sizin acizliginizi ifade eder. yanlış olmuş bence sizin türkiye genelinde takipçileriniz var kendinizi küçük düşürmeyin tabiki bafra yi da. bir takipçi olarak küçük bir tavsiye

User defaultYorum Id: 115488
24 Mart 2021
20:20
  • Yorum Id: 115488
  • 24 Mart 2021
  • 20:20

Bafra belediyesinin cebinden para çıkmadan bafraya hizmet etmenin neresini beğenmediniz ?

User defaultYorum Id: 113921
03 Mart 2021
13:46
  • Yorum Id: 113921
  • 03 Mart 2021
  • 13:46

Önemli olan hizmetin yapılması çok güzel olmuş bafra,mıza hayırlı olsun

Daha Fazla Yorum