Gambiya Banjul şehri ile Bafra arasındaki kardeş şehir projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
Diyanet işleri Başkanlığı tarafından 21-23 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan II. Afrika ülkeleri dini Liderler zirvesinde alınan karar gereği uygulamaya konulan Afrika’nın Gambiya Banjul şehri ile Bafra İlçesi arasındaki kardeş şehir protokolünün tanıtım programı Bafra Belediyesi Asırlık Büyükpark’ta yapıldı.
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, protokol üyeleri, sivil toplum kurum temsilcilerinin bulunduğu toplantı, tanıtım slaytı ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Afrika’dan Türkî Cumhuriyetlere kadar birçok ülkenin şehri ile ülkemiz il ve ilçeleri kardeş şehir edildiğini belirten Müftü Burhan Keleş, “Bu çalışmanın bir parçası olarak ilçemiz Bafra, Afrika ülkelerinde Gambiya’nın Başkenti Banjul şehri ile kardeş şehir ilan edildi.” dedi. “Osmanlı hariç herkesin bir şeyler alıp götürdüğü Afrika’dan ecdadımız gibi bizler de oralara yardım elini uzatmamız gerekiyor.” diyen Keleş, “Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı ilkini 2006 yılında yaptığı Afrika ülkeleri dini Liderler zirvesinin ardından 21-23 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul’da II. Afrika ülkeleri dini Liderler zirvesinde bir dizi kararlar alındı. Batı tarafından sömürülen kara kıtaya yardım eli olacak bu proje kapsamında Afrika’nın bazı şehirleriyle Türkiye’nin bazı şehirleri kardeş şehir ilan edildi. Bu kapsamda belirlenen Bafralı hemşerilerimizle Gambiya Banjul şehri arasında kurulacak kardeşlik köprüsüne tüm Bafralıların katkı sağlayacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.
İlçe Müftüsü Burhan Keleş, “Gambiya’da 233 ilköğretim, 14 normal lise, 18 meslek lisesi, 9 yüksekokul bulunmaktadır. İlk olarak bizlerden bir radyo ve eğitim araç ve gereci talebinde bulunduk.” dedi. Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin “Biz millet olarak sömüren bir toplum değil, hizmet eden bir neslin torunları olarak Bafralı hemşerilerimiz Diyanet işleri Başkanlığının bu Kardeşlik projesine gereken hassasiyeti gösterecektir.” dedi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise “Kardeşlik projesini öncelikle bütün Bafralılara anlatacağız, tanıtacağız. Sivil toplum yetkilileri de bu kapsamda neler yapmaları gerektiği hususunda istişareler yapacak. Bunun sonucunda hangi sahada kardeşlik damarlarımızı sağlam tutacağımız hususunda çalışmaları yapacağız.” dedi. Ardından sivil toplum temsilcileri ile kardeşlik projesinin yol haritası üzerinde görüşler alınıp değerlendirmeler yapıldı.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!