Bugün Cumhuriyetimizin 87. yılını yaşıyoruz, hepimize kutlu olsun.
Atatürk ve arkadaşlarının, Türk halkının tüm dünyaya ders verircesine kazandıkları bağımsızlık savaşı Ulu Önder’in öngörüsüyle cumhuriyet yönetimiyle taçlandırılmıştır.
Bizim cumhuriyetimizin sınırları insan özgürlüğüyle sınırlıdır. Çünkü özgürlüğümüz başkasının özgürlüğünün başladığı yere kadardır.
Biz bu cumhuriyeti, hırpalasak, örselesek de onun dışında sığınacak başka bir sığınağın olmadığını hepimiz bilmeliyiz. Bu emaneti savunup korumak ve sonsuza kadar bağımsız yaşatmak birinci ödevimizdir.
Büyük Önder Gençliğe Hitabe’de bunu çok güzel dile getirmiştir.
Ülkenin limanları, madenleri, haberleşme sistemi, tekelleri, suları başka ellerdeyken bu cumhuriyeti layıkıyla koruduğumuzu kimse iddia edemez. Buna rağmen düşüncemiz şudur; Türk Ulusu ne kapitilasyonları yıktı geçti, bu dar boğazdan da alnının akıyla çıkacaktır.
Kadın- erkek eşitliğinde, eğitimde, sanatta, bayındırlıkta, sanayide kazandırdıkları ile aydınlanma çağını başlatan, ilkelikten uygarlığa, bağnazlıktan özgürlüğe, ümmetten ulusa her kapının açıldığı Cumhuriyet, çağdaşlığın ve uygarlığın sönmeyen meşalesidir.
Türk Ulusu’na bu meşaleyi yakan Atatürk ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyor, saygıyla anıyor ve Büyük Türk Ulusunun Cumhuriyet Bayramını Kutluyoruz.
ADD YÖN. KUR. BAŞKANI Fazilet CANIGÜR
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!