GÜNDEM

Ataması Çıkan Cumhuriyet Savcılarına Veda

 
 416
Ataması Çıkan Cumhuriyet Savcılarına Veda - Samsun`u Bafra İlçesinden tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Bafra Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Ayyayla ve Serhat Çetinkaya için Bafra Belediyesi Asırlık Büyük Parkta veda yemeği düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`u Bafra İlçesinden tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Bafra Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Ayyayla ve Serhat Çetinkaya için Bafra Belediyesi Asırlık Büyük Parkta veda yemeği düzenlendi.

Samsun’u Bafra İlçesinden tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Bafra Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Ayyayla ve Serhat Çetinkaya için Bafra Belediyesi Asırlık Büyük Parkta veda yemeği düzenlendi.

Yemek programı Bafra Cumhuriyet Savcısı ve Bafra T Tipi Cezaevi Savcısı Ahmet Kurt’un açılış konuşması ile başladı.
Kurt konuşmasında, ’’Bizler diyar, diyar görev yapan insanlar için en duygusal zamanlardan biri, sizlerin de takdir edeceği üzere, hizmet ettiğimiz yerlere veda anlarıdır. Bu nedenle bizlere veda eden meslektaşlarımızın şu anki duygularını kalbimizde hissettiğimizi özellikle ifade etmek isterim.’’ dedi.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgi İşlem Bölümünün hazırladığı tayini çıkan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın Bafra’da görev yaptığı ilk günden bugüne kadar çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Sinevizyon gösteriminden sonra konuşmalara, plaket törenine ve hediye takdim bölümüne geçildi.

Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk yaptığı konuşmada, ’’2009 Yaz Kararnamesi ile Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcımız Şaban Yılmaz, buradaki görevine başlar başlamaz, günlük yürüyen adli işler dışında hizmet anlamında neler yapabileceğine ilişkin ön incelemeye başlamış, kurum içinde ve dışında uyumlu çalışmayı ilke edinmiştir. 2 yıllık görev süresince Bafra T Tipi Cezaevinin her yönüyle aktif faaliyet geçmesini sağlamıştır. Bafra Adliye Sarayının modern görünümü için tadilat çalışmaları başlatmıştır. Ve bu çalışmalar bitme noktasına gelmiştir. Esasen görevimizin dayanağı ve kendilerine hizmette görevli olduğumuz halkla, mesleğin ilkelerine halel getirmeden gayet iyi ilişkiler kurmuş, bulunduğu makamda kendisine veya ailesine bir itibar kazandırma ya da başkaca bir beklenti içinde olmamış, hep adli hizmetlere ne katkıda bulunabiliriz diye düşünmüştür. Şu anda da Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Bartın’da da güzel hizmetlere imza atacağına eminim. Aramızdan ayrılması nedeniyle üzüntülü olduğumuz kadar, ülkenin bir başka yerinde yeni çalışmalarıyla yapacağı hizmetler tesellimiz olacaktır.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmadan sonra ise Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk ve diğer protokol üyeleri Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı`na atanan Şaban Yılmaz ve eşi Muazzez Yılmaz’a plaketin yanı sıra çeşitli hediyeler takdim ettiler. Gecenin en anlamlı hediyesi ise Bafra T Tipi Cezaevinde yatan kader mahkumları tarafından gönderilen hediye idi.

Anlamlı hediyeyi Bafra Cumhuriyet Savcısı ve Bafra T Tipi Cezaevi Savcısı Ahmet Kurt ile Bafra T Tipi Cezaevi Müdürü Kasım Demiralp birlikte sundular. Hediye sunumunda bir konuşma yapan Bafra Cumhuriyet Savcısı ve Bafra T Tipi Cezaevi Savcısı Ahmet Kurt, ’’Ülkemizin en büyük Bölge Cezaevlerinden biri olan Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumlarının, suçlularının barındırıldığı bir yerden ziyade adeta eğitim ve üretim yuvası olması noktasında göstermiş olduğu çabalar eminiz ki uzun yıllar takdirle yad edilecektir. İşte bu takdiri de böyle anlamlı bir hediyeyi kendisine yollayan Bafra T Tipi Cezaevinde yatan kader mahkumları layık görmüşlerdir.’’ dedi.

Hediye takdimlerin ardından Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı`na atanan Şaban Yılmaz, ’’ Bafra`yı çok seviyorum. Burada çok güzel dostluklarım oldu. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Yeni cezaevimiz 90 dönüm bir arazi üzerine kuruldu. Çalışmalarımızı yaparken kurumlarımızdan çok büyük destek aldık. Bafra`da çok iyi ve kaliteli insanlarla dostluklar kurdum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerin de ve Bafralı vatandaşlarımın da haklarını helal etmelerini istiyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Cumhuriyet Savcılığı`ndan Erzurum Cumhuriyet Savcılığı`na atanan Hüseyin Ayyayla ve Bafra Cumhuriyet Savcılığı görevinden ayrılarak meslek hayatına avukat olarak devam edecek olan Serhat Çetinkaya’da Bafra`dan güzel duygularla ayrıldıklarını ifade etti. Etkinliğin sonunda savcılara plaket takdim edildi.
Program daha sonra Piyanist Sedat, Udi Yunus Cezairli ve solist Yalçın Danışmaz’ın güzel müziği, harika sesleri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Bafra Adliyesi ve Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi personeli tarafından Bafra Belediyesi Büyük Park Cumhuriyet Salonu`nda verilen yemeğe Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, 19 Mayıs Kaymamı Kadir Ekinci, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yb. İbrahim Dağtekin, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Bafra Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun,Ünye Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Erarslan, Ünye Cumhuriyet Savcısı Ozan Kaya,Samsun Barosu Bafra Temsilcisi Avukat Okan Çakmaklı ,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, Bafra T Tipi Cezaevi Müdürü Kasım Demiralp, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu,, Bafra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Sezgün Bafra, ve 19 Mayıs İlçesinde görev yapan hakim ve savcılar, 1930 Bafraspor Kulüp Başkanı Hüseyin Çamaş, Okul Müdürleri, Bafra Belediyesi Birim Müdürleri, Daire Müdürleri,Banka Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ataması Çıkan Cumhuriyet Savcılarına Veda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0