GÜNDEM

Arazi Satışının Altından 50 Yıllık Anlaşmazlık Çıktı

 
 292
Arazi Satışının Altından50 Yıllık Anlaşmazlık Çıktı - Bafra Haber ÖZEL / Büyükşehir yasası ile Dedeli Köyü köy tüzel kişiliğinden Bafra Belediyesine tapusu verilen arazilerin 50-60 yıl önce ihtilaflı bir şekilde Dedeli Köyü`ne verildiği ortaya çıktı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber ÖZEL / Büyükşehir yasası ile Dedeli Köyü köy tüzel kişiliğinden Bafra Belediyesine tapusu verilen arazilerin 50-60 yıl önce ihtilaflı bir şekilde Dedeli Köyü`ne verildiği ortaya çıktı.

İddiaya göre 1950-60 yıllarında Yağmurca ve Dedeli tek muhtarlık iken idari bir yapılanma ile ayrılmış. Arazi paylaşımında Belediye tarafından satılan yerler Dedeli Köyü`ne devredilmiş. Yağmurca ile Dedeli arasında bu paylaşımdan dolayı ihtilaf oluşmuş.
Belediyenin sattığı araziyi Samsun`da ticaret yapan Yağmurcalı bir iş adamının alması ise eskiyi tekrar gündeme getirdi.
Yağmurcalı olduğu iddia edilen birilerinin sosyal medya üzerinden "işte eskinin hırsını aldık" şeklinde tahrik edici yazılar yazması üzerine Dedeli Köyü sakinleri bir araya gelerek açıklama yaptılar.
Dedeli Köyü Derneği Başkanı Ömer Özen, köy kahvesinde köy muhtarı Naci Arslan ve köyün ileri gelenleri ile beraber yaptığı açıklama ile herkesi sükunete davet etti.

Bafra Haber`e konuşan Ömer Özen şunları söyledi:
Köyümüzün yaşlıları 50-60 yıl önce 2 köyün bir muhtarlık olduğunu daha sonra ayrıldığını ve bu ayrılmada belediyenin sattığı yerlerin Dedeli Köyü`ne bırakıldığını sonrasında husumet olduğunu söyledi. Arazi konusunda büyük kavgalar olmuş.
Araziyi Yağmurca Köyü ile bağlantılı biri almış. Köyden birileri "50 yıllık intikamımızı, hırsımızı aldık" şeklinde facebook`tan mesajlar yazmış. Bu bizi tedirgin ediyor. Biz barışçı bir köyüz, mülayim insanlarız. Belediye önündeki eylemde bunu herkes gördü. Köylü milletin efendisidir yazılı pankartımız kaldırıldı.
Kavgayı sevmeyen insanlarız. Rahatsız edici davranışlardan kaçınan her zaman olgun davranan bir köydür burası. Eğer başka yönlere çekilmek isteniyorsa biz bunlara karşıyız. Böyle bir durum yaratılmaya çalışılıyorsa üzülürüz. Ne kavga ne gürültü olayı asla istemiyoruz. Yani, 50 yıllık küllenmiş bir olayı tekrar alevlendirmeyi hiç kimse zaten istemiyor."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Arazi Satışının Altından 50 Yıllık Anlaşmazlık Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0