GÜNDEM

Anadolu Gençlik Şehit Dedelerin Huzurunda

 
 523
Anadolu Gençlik Şehit Dedelerin Huzurunda - Bafra Anadolu Gençlik 21 ` 22 Nisan tarihleri arasında öğrencilere yönelik Bursa ` Çanakkale gezisi düzenledi
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Gençlik 21 ` 22 Nisan tarihleri arasında öğrencilere yönelik Bursa ` Çanakkale gezisi düzenledi

Bafra Anadolu Gençlik 21 – 22 Nisan tarihleri arasında öğrencilere yönelik Bursa – Çanakkale gezisi düzenledi.
 
Gezi ile ilgili açıklama yapan Başkan İsmail Köylü “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz, Öğrencilerimizi Şehit dedeleri ile buluşturma projesinin bu yılda gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum’’ Bu yıl 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğinde Kur’an Ziyafeti ve bir hafta öncesinde tüm Lise ve İlköğretimler arasında İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ un  “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini güzel okuma yarışması yapmış, yarışmada dereceye giren 6 öğrencimizi Çanakkale gezisi ile ödüllendirerek gezimizi ve yarışmamızı daha anlamlı hale getirdik.

Bu vesilelerle her yıl Çanakkale gezisi tertip ediyoruz. Bu yıl 2 günlük gezimizin birinci gününde Bursa’yı, ikinci gününde ise Çanakkale’yi rehberler eşliğinde gezdik. Tarihimizin ve ecdatlarımızın muhteşem zaferlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ayrıca tarihimizin sadece savaşlarla geçmediğini ve ecdatlarımızın estetik anlayışının muhteşem eserlerini hayranlıkla seyrettik.
 
 21 Nisan Cumartesi günü Bursa Ulu Cami ile başlayan gezimiz Tophane, Yeşil Türbe, Emir Sultan Hz, I. Murat Cami ve Türbesi, Osman Gazi Türbesi,  Orhan Gazi Türbesiyle sona erdi.
Çanakkale gezimiz ise Eceabat’ta Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı,  Sargı Yeri, Şahindere Şehitliği, Alçı Tepe Köyü ve Müzeler, Yahya Çavuş Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay ve Conkbayırı gezisi ve son durağımız olan Conkbayırı’nda şehitlerimiz adına okunan Kur’an-ı Kerim ile son bulmuştur.

Türkiye’mizin her yerinden İlköğretim ve Lise öğrencileri olmak üzere yoğun ziyaretçi akınını görmek bizleri çok memnun etti. Ayrıca gezimiz esnasında bizlere ilgi ve alaka gösteren, yardımlarını esirgemeyen,  başta Gönen Kaymakamı  Sayın Bekir Dınkırcı’ ya ,  Anadolu Gençlik Teşkilatlarına,  , Bursa Saadet Partisine, Bursa  Birlik Vakfına, Rehberlerimize ve özellikle  Bursa’daki hemşerilerimiz Sayın Necati POLAT’ a, Samsun Dernekleri Federasyonu  (SAMDEF) başkanı Sayın Erol BEKER ve yönetim kurulu üyelerine, maddi ve manevi destek veren Bafra’lı gönül dostlarımıza, otobüs kaptanlarına, bu gezide beraber yolculuk yaptığımız kardeşlerimize sabır ve uyumlarından dolayı teşekkür eder, gezimizde yer bulamayan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz.

Mayıs ayında düzenleyeceğimiz Beylikler kenti, ecdatlarımızın tarihi eserlerle donattığı ve en önemlisi Peygamber Efendimizin Sahabesi’nin ziyaretinde buluşmak üzere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

 
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Anadolu Gençlik Şehit Dedelerin Huzurunda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0