BAFRA

Ali Şimşek İstifaya Mecbur Kaldı!

 
 2997
Ali Şimşek İstifaya Mecbur Kaldı! - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Özel Kalem Müdürü Ali Şimşek, Cuma günü itibari ile Özel Kalem Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Şimşek istifasını sosyal medya hesabından, “20 aydır onurla yürütmüş olduğum Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Bundan sonraki görevime Bafra Belediyesinde memur olarak devam edeceğim." şeklinde duyurdu. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Özel Kalem Müdürü Ali Şimşek, Cuma günü itibari ile Özel Kalem Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Şimşek istifasını sosyal medya hesabından, “20 aydır onurla yürütmüş olduğum Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Bundan sonraki görevime Bafra Belediyesinde memur olarak devam edeceğim." şeklinde duyurdu. 

Olan bitenden haberi olmayan vatandaşlar, bunu basit bir istifa olarak gördü ancak yine de neden diye kendine sordu. 

İnsan, onurla yürüttüğü Özel Kalem Müdürlüğü gibi bir görevden neden kendi isteği ile ayrılır ki? Kaldı ki bu kişi, Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın prensi denilebilecek bir kişi ise. Ali Şimşek, Başkan Hamit Kılıç’ın göreve geldiğinde dışarıdan ithal ettiği iki kişiden biri. Yani iki prensinden biriydi. Sağ kolu Şaban Hüryaşar ise sol kolu da Ali Şimşek’ti. 

Şimdi prensin neden istifa ettiği üzerine kamuoyunda konuşulanlara gelelim. 

Bafra Haber’in 7 Aralık 2019 tarihli “Kapısını açmayan şoförü görevden aldı” haberi gündeme bomba gibi düştü. Haber, Güngören’deki, “ayağa kalkmayan işçinin tuvalet kapısında bekleme cezası” haberi ile birleşince tabiri caizse voltrana dönüştü. 

Başkan Yardımcısının kapısını açmayan şoförü görevden alan Belediye Başkanı Hamit Kılıç’tı. Oysa biz, şoförü, “kapısı açılmayan Başkan Yardımcısı Şaban Hürşayar’ın” görevden aldığını yazmıştık. Yanlış haberimiz ile Hamit Kılıç durumdan fazla zarar görmedi ama yardımcısı, Güngören Belediyesi Başkan yardımcısının durumuna düştü. 

Şimdi gelelim tüm bunların Ali Şimşek ile ilgisine. 

Kapı açmayan şoförün görevden alınması, belediyede alttan alta konuşuluyordu. Bunu normal görenler olduğu gibi, rahatsız olanlar da vardı. Memur-Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız, Güngören olayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından aldığı cesaretle, sosyal medya hesabından rahatsızlığını imalı bir şekilde dile getirdi ve üyesi şoförü kolladı. 

Başkan Hamit Kılıç’ın cadı avından Ali Şimşek ve Basın Müdürü Yaşar Şenel çıktı. Çünkü Hamdi Yıldız, olaya tepki gösterdiği mesajı Ali Şimşek’in odasından yazmıştı. Yani Başkan’a göre, konuyu Hamdi Yıldız’a aktaran Ali Şimşek’ti. 

Bir gün sonra Başkan’ın, Ali Şimşek ve Yaşar Şenel’i görevden alacağı konuşulmaya başlandı. O gün bugündür biz, Ali Şimşek ve Yaşar Şenel’in görevden alınmasını bekliyorduk. 

Başkan, bu konunun ortaya çıkmasına çok kızmış ve kırk yıllık dostum dediği Şaban Hüryaşar’ı başkanlığı pahasına kollamıştı. 

Nasıl mı?

Çok emin kaynaklardan duyduğumuza göre, Başkan Hamit Kılıç, 40 yıllık dostu, prensi Şaban Hüryaşar için Başkanlıktan vazgeçmeye hazırdı. 

Camiadan birine, partiden Başkan Yardımcısını alması yönünde bir talep gelmesi durumunda Başkanlıktan istifa edeceğini dahi söylemişti. 

O günden sonra neler oldu? 

Biz Ali Şimşek’in görevden alınmasını beklerken, Ali Şimşek, belediyede yalnızlaştırılarak kendi biletini kesmeye zorlandı. 

Kamuoyundan gelebilecek tepkileri hesaplayan Başkan Hamit Kılıç, Ali Şimşek’i görevden almadı ama Samsun Basınının yüzeysel olarak yazdığı gibi Şimşek mobinge maruz kalarak istifa etti. 

Özetle Ali Şimşek, onurla yürüttüğü, Özel Kalem Müdürlüğü gibi bir görevden kendi isteği ile ayrılmadı. Kırk yıllık dostu için partisine dahi dikilmeye hazır, Başkanlık gemisini yakmaya hazır Başkan Hamit Kılıç’ın, kendisini yalnızlaştırma ve dışlama politikaları sonucu istifa etti. 

Başkan Kılıç, sağ kolu için sol kolunu kesti. Kıymetlisi için öteki prensine kıydı.

Gözler şimdi Yaşar Şenel’de. Görevden mi alınacak yoksa görevi mi bırakacak? 

Ali İhsan

3 Şubat 2020, Pazartesi

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ali Şimşek İstifaya Mecbur Kaldı! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 94961
20 Mayıs 2020
10:07
  • Yorum Id: 94961
  • 20 Mayıs 2020
  • 10:07

Komik bir yazı olmuş. adam özel kalem müdürlüğü kontenjanından kadrolu memurluğu almış kenara çekilmiş. bu işler genelde böyle anlaşmalı olur. velev ki yazdığınız gibi bir olay olsun. bu diğer belediyelerde olanlar yanında devenin rüzgarda uçan tüyü gibi kalır.