BAFRA

AK Parti'nin Bafra'ya verdiği kardeş Belediyenin Başkanına zimmet ve yolsuzluk suçlaması ile suç duyurusu

 
 17919
AK Parti'nin Bafra'ya verdiği kardeş Belediyenin Başkanınazimmet ve yolsuzluk suçlaması ile suç duyurusu - AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından başlatılan “Kardeş Belediyeler” projesi kapsamında Bafra ile eşleştirilen Doğanyurt Belediyesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Ahmet Kaya MHP’li Meclis üyesi tarafından zimmet ve yolsuzluk iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından başlatılan “Kardeş Belediyeler” projesi kapsamında Bafra ile eşleştirilen Doğanyurt Belediyesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Ahmet Kaya MHP’li Meclis üyesi tarafından zimmet ve yolsuzluk iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından başlatılan Kardeş Belediyeler projesi kapsamında Bafra ile eşleştirilen Kastamonu’nun Doğanyurt Belediyesinin Kardeş Belediye kabulü ile ilgili dilekçeyi Bafra Belediye Meclisine sevk etti. 

Teklif Cuma günü Bafra Belediye Meclisinde görüşülecek. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın meclise sevk ettiği teklifte AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının ilgili yazısı yer aldı. 

AK Parti’li belediyelerin eşleştirildiği proje kapsamında Bafra Belediyesi ile eşleştirilen Doğanyurt Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı ile ilgili olarak MHP’li Denetim Komisyonu üyesi Mustafa Hayrullah Kayıran Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. AK Parti’nin Denetim Komisyonundaki bir Meclis üyesi de iddiaları doğrulayan açıklamalar yaptı. Başkan Kaya ise raporun bir karalama kampanyası olduğunu iddia etti. Doğanyurt’taki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre soruşturma ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. 

“500-600 BİN LİRA ŞAHSİ HESABA AKTARILDI”

Yeniçağ Gazetesinin haberinde, “AKP’li Başkan Kaya’nın usulsüz faturalarla 2019’da Doğanyurt Belediyesi’ne gelen yaklaşık 2 milyon liranın büyük bir bölümünü zimmetine geçirdiği iddia edildi. Yaşanan skandalı, 2 AKP’li ve 1 MHP’li üyeden oluşan Denetim Komisyonu’nun araştırması ortaya koyarken, MHP’li üye Mustafa Hamdullah Kayıran konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.” ibareleri yer aldı.

Haberde Denetim Komisyonu raporu ile ilgili olarak da şu ibareler yer aldı: Doğanyurt Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporuna göre; yerel seçimler sonrası belediyeye ayrı zamanlarda 1’er milyon olmak üzere, toplamda 2 milyon para gönderildi.  Bu paralar haricinde de, belediyeye ayrıca 600 bin lirada denkleştirme bütçesi aktarıldı. AKP’li Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 35’er bin liradan 12 kalemde tek bir firma üzerinden malzeme alımı faturalandırdı. Ancak komisyon bu malzemelerin alınmadığını ve Belediye Başkanı’nın bu yolla belediyenin 500-600 bin lira parasını şahsi hesabına aktardığını tespit etti. Haberin tamamı için buraya tıklayın.

“KİMSE KAFASINA GÖRE FATURA KESİP HARCAMA YAPAMAZ

Doğanyurt Belediye Meclisi Denetim Komisyonunun AK Partili üyesi Ömer Kayıran ise İnebolu Postasına yaptığı açıklamada rapor ile ilgili olarak şunları söyledi:  

Doğanyurt Belediyesine hayatı boyunca gelmemiş 2019’da gelen yaklaşık 2 milyon lira var. Kasada bu paranın yaklaşık dörtte biri kalmış. Yapılan harcamaların araştırmasını yaptık.  Kalan bütçenin dörtte birinin de başka işlere maruz kalmaması için vadeli hesaba yatırdık. Belediyenin parasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, alın teri var, kimse kafasına göre fatura kesip harcama yapamaz. Belediye şirketinin giriş ve çıkış faturaları ile özellikle parke faturalarını inceledik.Denetim Komisyonu raporumuzu tamamladık ve gerekli mercilere teslim ettik. Bunlar daha sonra açıklanacak.”

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise Denetleme Komisyonunun raporu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından “Kamuoyuna önemle duyurulur . Kıymetli hemşerilerim bir aydır şahsıma yönelik birileri tarafından karalama kampanyası başlamıştır sizlere ve yüce Türk adaletine veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Saygılarımla.” açıklamasını yaptı. Haberin tamamı için buraya tıklayınız.

Doğanyurt Belediyesinin MHP’li Meclis üyesinin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının Bafra’nın MHP’li Meclis üyelerinde nasıl bir etki yapacağı, Cuma günkü Meclis toplantısında görülecek. 

Ayrıca Muhalefet Meclis üyelerinin de, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Kardeş Belediyeler uygulamasının Belediye Meclisine AK Parti’nin Genel Merkezinin yazısı ile gelmesine nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. 

AK PARTİ’NİN YAZISI BELEDİYE MECLİSİNDE

İşte Bafra Belediye Meclisine sevk edilen Hamit Kılıç imzalı teklif: 

İlgi: 23.07.2020 tarih ve YYÖN/2020 SAYILI AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkanlığının yazısı.

ilgili yazı ile Belediyelerimiz arasında yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımının sağlanması amacıyla Büyükşehir İl, ilçe ve Belediyelerimiz arasında kardeş belediyeciilik uygulanması planlanmış olup, Belediyemiz ve Kastamonu-Doğanyur Belediye Başkanlığının kardeş şehir olarak kabulü hususunda 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18ç maddesinin (p) bendi gereği Belediye Meclisimizce karar alınması için gereğiniz rica ederim. Hamit Kılıç


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • AK Parti'nin Bafra'ya verdiği kardeş Belediyenin Başkanına zimmet ve yolsuzluk suçlaması ile suç duyurusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 111527
29 Ocak 2021
11:21
  • Yorum Id: 111527
  • 29 Ocak 2021
  • 11:21

Noldu bu düzenbazlık, hırsızlık olayı? o belediye ile anlaşma devam mı?

User defaultYorum Id: 105442
06 Kasım 2020
20:35
  • Yorum Id: 105442
  • 06 Kasım 2020
  • 20:35

Doganyurtta çalıştım ahmet baskanida tanırım o mhp nin uyesinide ...aslı astarı olmayan bı suç duyurusu mhp nin meclis uyeside işe yaramaz adamın teki mhp nin değerli üyelerine yakışmayan kendi menfaatine göre hareket eden bı tıp.....