Nöbetçi eczane öğrenciye ilaç vermedi

Astım Krizi geçiren Aktekke Yatılı Bölge Okulu (YİBO) kız öğrencisine nöbetçi eczane ilaç vermeyerek geri gönderdi ve hayatını tehlikeye attı.

Olay Samsun’un Bafra ilçesinde 14 Mart tarihinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre Astım hastası Aktekke YİBO öğrencisi Hülya A. rahatsızlanarak nöbetçi belletici öğretmen Nebahat Yurttaş ve hizmetli Ömer Yayla nezaretinde Bafra Devlet Hastanesi Acil servisine getirildi. Tedavisi yapılan öğrenciye doktorlar tarafından ilaç yazıldı. Nöbetçi öğretmen ve görevli şehrin tek nöbetçi eczanesi olan Kız. Eczanesi’ne gitti. Nöbetçi eczane “Aktekke YİBO’ya ilaç vermiyoruz” diyerek hasta öğrenciyi ve görevlileri geri çevirdi.
Tepkisini dile getirmek için eczaneyi de bir gün sonra arayan yetkili, “Öğrencimiz hayatı ile oynanmıştır. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Defne Joy Foster olayı yaşadı. Nöbetçi eczane kendileri ile anlaşma olmadığını belirterek ilaç vermemiştir. Hatta Bunu okulumuzun normal zamanlarda başka eczanelerden ilaç almasına bağlayarak etik olmayan bir tutum sergilemiştir” dedi.

Konu üzerine Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ve Ecza Odası temsilcisi ile irtibat kurup bilgi aldık.
Elde ettiğimiz bilgiye göre Kızılırmak Eczanesi 2011 yılında YİBO’lar için Milli Eğitim ile sözleşme imzalamamıştır. Sözleşmeler eczanelerin isteğine bağlıdır. Eczane isterse sözleşme yapar.

Sözleşme imzalamamış olmaları asla onlara ilaç verilmeyeceği anlamına gelmemektedir.
Çünkü kurallara göre eczaneler nöbet esnasında sözleşmeli olmadıkları kurum mensuplarına ait reçeteleri hasta veya yakınlarının talepleri doğrultusunda fatura keserek karşılar.
Anlayacağınız eczane o akşam hasta öğrencinin ilacını verip faturasını da kuruma kesmeliydi. Aksine sağlık gibi hassas bir işi yapan eczacı ilacı vermemekle kalmamış “sizi şikayet ederim” diyen yöneticiye de “git nereye şikayet edersen et” diyebilmiştir.

İnsan sağlığı söz konusu olunca bakkal dahi düşmanından bir aspirini esirgemez iken eczane yöneticisi astım hastası, yatılı okulda okuyan, devlete emanet edilmiş, kız öğrenciye ilaç vermeyerek hayatını riske atmıştır. Şimdi biz bu haberi yaptık diye bize, çalışanlarımıza da nöbetçi iken ilaç vermeyecek misiniz` Normal zamanlarda ilaçları başka eczaneden aldığı için anormal bir durumda bunu fırsat bilip, hasta öğrenciyi, öğretmeni, görevliyi eli boş gönderdiğinize göre bize ilaç vermemeniz de beklenir. Peki, devletin, kurumun, okulun hatırı yok da insan sağlığının o öğrencinin hatırı yok mu`

Allah göstermesin ya bir şey olsaydı… Yok, bir şey olmaz mı diyeceksin, önemsizdi zaten mi diyeceksin. Demezsin, diyemezsin çünkü doktor değilsin.

Bakkal Dükkanı gibi eczacılık yapar, tüm etik değerleri hiçe sayarsanız bakkallar da ilaç satmaya başlar, feryadınızı da kimseler duymaz üstüne bir de def çalar...
Editör

  • BafraHaber Yorum
  • Nöbetçi eczane öğrenciye ilaç vermedi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0