Neiş Dönemi Bilboard İhalesinde usulsüzlük

Bafra’da açık Havada reklam savaşı devam ediyor demeyeceğim bence yeni başladı. Hafta başındaki yazımda Led Tv ismi verilen ışıklı reklam panosunun encümen kararı ile ilan reklam yönetmeliğine aykırı bulunarak durdurulduğunu duyurmuş ve Bafra’nın muz cumhuriyeti değil, Bahar imparatorluğu olduğunu yazmıştım.

Bu konuda yazı yazmaya hazırlanırken daha doğrusu Bahar İmparatorluğunun asacağı ışıklı panoyu beklerken Ekip Gazetesi haberi yapmış.
Yapmış ancak muhatapları dışında kimsenin de haberi yok. Biz aşağıya Ekip Gazetesi haberini altına da imzamızı atarak aynen yayınlıyoruz.

Aşağıdaki haberin orjinalinde Başkan Zihni Şahin yazıyor ancak yanlış Bilboard ihalesi Şükrü Neiş döneminde ihale edilmiştir.
Kısacası Şükrü Neiş döneminde trilyonluk iş peşkeş çekilmiştir. Zihni Şahin döneminin ilgisi ise aşağıda yazıldığı gibidir. Dahasını ekleyeceğim Zihni Şahin’in birçok şey de olduğu gibi bundan da haberi yoktur. Çünkü o teslimdir.


Şimdi Ekip Gazetesi’nin yazsını okuyalım. Biz de bundan sonraki günlerde kendi kalemimiz ile Bahar İmparatorluğu’nu yazacağız elbette.

Editör

EKİP GAZETESİ`NİN HABERİ
Bafra Belediyesi`nde neler oluyor`
Samsun`un Bafra Belediyesi`nin 2008 yılında yaptığı 15 adet ışıksız bilboard ve kent mobilyalarının 10 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin ihalede usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

İhale açıldığında 15 olarak bilboard sayısının, ihaleyi alan firma tarafından 48`e çıkarıldığı ancak elde edilen gelirden  belediyeye ödeme yapılmadığı  öne sürüldü

Türkiye`nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Bafra Belediyesi`nin tasarrufunda bulunan 15 adet ışıksız bilboard ile raket (CLP), Mega Pano, Mega Light, otobüs ve dolmuş durağı TV ekranlı pano, farklı boylarda kent mobilyalarının yapma ve kullanımının 10 yıllığına kiraya verilmesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Başkan da iddiaların odağında
İddiaya göre 4 Kasım 2008 yılında yapılan 15 adet ışıksız bilboard ile raket (CLP), Mega Pano, Mega Light, otobüs ve dolmuş durağı TV ekranlı pano, farklı boylarda kent mobilyalarının yapma ve kullanımının 10 yıllığına kiraya verilmesi ihalesi usulsüz olarak gerçekleştirildi. Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Ahmet Tokgöz (Bafra Belediyesi), İsmail Çağlayan, Mahmut Özkök, İbrahim Korukçu (Bafra Belediyesi), Fikret Vatansever`in (Bafra Belediyesi) komisyonda yer aldığı ihale, iddiaya göre kiralama ihalesi gibi gösterilerek, tek bir firmaya `yapım işi` vermek üzere hazırlandı.

İhaleyi alan Sait Özdemir`in sahibi bulunduğu reklam firması Bahar Reklam, ihale tarihinde 15 olan bilboard sayısını da usulsüz olarak 48`e çıkardığı halde,  bu bilboardlardan elde edilen gelirden belediyeye herhangi bir ödeme yapmadı.

Bafra Belediyesi`ndeki bilboard ihalesiyle ilgili usulsüzlük iddiaları şöyle:
"- İhale, kiralama ihalesi gibi gösterildi. Fakat yapımı ve kiralamayı da içine alan karma bir ihale olarak yapıldı. Belediye bu ihaleyle kiralama değil, yapım işi verdi. Yani belediye, yapım ihalesiyle vermesi gerektiği ihaleyi, kira ihalesine açtı.

-İhalede şeffaflık ve rekabet ortamı sağlanmayarak usulsüzlük yapıldı.

-Bafra Kaymakamlığı  24 Ekim`de  ihale ilanın  yayımlanması için belediyeye yazı yazdı. Ve ihale ilanı aynı gün bir bir gazetede basıldı. Dünyanın her yerinde gazeteler bir gün önce baskıya girip, ertesi gün çıktığı halde, bu ilanın kaymakamlığın ilan yazısını gönderdiği gün bir gazetede nasıl yayınlatıldığı da merak konusu oldu.

-İhalenin küçük kira bedeli 6 bin TL ile geçici tazminatı 180 TL olduğu halde, ihaleyi alacak firmalardan 100 bin TL’lik iş bitirme belgesi istenmesi kafaları karıştırdı. Şartnamenin tek bir  firmanın ihaleye girebilmesine olanak sağlamak amacıyla bu şekilde düzenlendiği ileri sürüldü.

 -İhalede, işin nereye hangi şartlarda yapılacağı, ne yapacağı ve kullanacağı belirtilmedi. Yasalara göre hizmet veya malın türünü ve miktarının belirtilmesi gerekiyor.

-15 adet dikilmesi gereken bilboardların şu anda 48`e ulaştı. Bilboard kirası haftalık 150 TL olduğuna göre, 7 bin 200 TL ödeme yapılması gerektiği halde, bu miktarda bir para belediyeye ödenmiyor."

LED TV`ye yayın durdurma
Öte yandan Bafra Belediyesi`nin Bahar Reklam`a gösterdiği bu kolaylığı, işyerinin çatısına led TV koyan Bafra Led Tv Reklam Ajansı`na göstermediği ortaya çıktı. AK Parti eski İlçe Başkanı Haluk Bülbül`ün sahibi bulunduğu firmanın ledt tv yayınlarını durdurması için belediye encümeninden karar alındığı, firmanın da bu kararın yürürlüğünün durdurulması amacıyla,  İdare Mahkemesi`ne başvurduğu öğrenildi.

`Yönetmeliği bize uyguladılar`
Led TV Reklam Ajansı Sahibi Haluk Bülbül gazetemize yaptığı açıklamada, Bafra`da başkaları için uygulanmayan İlan ve Reklam Yönetmeliği`nin kendileri için uygulanır hale getirildiğini belirterek, Bafra Belediyesi`ni suçladı. 15 tane bilboardla ihaleye çıkıldığı halde Bafra`daki bilboardların sayısının 50`ye ulaştığını belirten Bülbül, "Belediye, İlan ve Reklam Yönetmeliği`ne göre işyerimizin led tv için yaptığımız münacatı değerlendirmediği gibi yayını durdurma kararı alıyor. Yayını durdurma kararı belediyenin yetkisinde değildir. Uygulanmayan bir yönetmeliği bize uyguladılar. Bunun için de gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağım. Bafra Belediyesi ayrıca benim işyerimin bulunduğu binayla ilgili yıkma kararı aldı. Oysaki bu bina Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`ndan tescilli bir binadır. Belediye bu kararıyla hukuksuz bir uygulama daha yapmıştır" diye konuştu.

Ekip Gazetesi
Gülsüm Urfalı

  • BafraHaber Yorum
  • Neiş Dönemi Bilboard İhalesinde usulsüzlük içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0