YeniGün Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Musa Gün MHP Meclis üyesi Asım Celal Usta ile ilgili olarak çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
Bu yazı, Bafra siyaset sahnesinde dikkat çeken bir isim olan Asım Celal Usta'yı ele alıyor. Yazıda belirtildiğine göre, Usta'nın adı Elifli Sanayi'yi almasıyla duyulmaya başlanmış ve İstanbul'dan gelerek Bafra'da sanayici kimliğiyle siyasete atıldığı ifade ediliyor.
Yazıda, Usta'nın MHP listelerinden belediye meclisine girdiği ancak geçmişte MHP ile bir bağının olmadığı, listeye sanayici kontenjanından dahil edildiği iddia ediliyor.
Belediye ile arasında sürekli anlaşmazlıklar olduğu, bunun nedeninin ise Elifli Sanayi'ye ruhsat alamaması olduğu belirtiliyor. Usta'nın, ruhsat verilmediği için belediyeyi suçladığı ifade ediliyor.
Ayrıca, Usta'nın Bafra için yapılan planlara karşı çıktığı ve belediyeye baskı yaptığı, bunun nedeninin ise kendi yakınlarının çıkarları olduğu öne sürülüyor.
Son olarak, Usta'nın OSB Müteşebbis Heyeti'nde yer alırken, partisinin bilgisi olmadan Kaymakamlığa ve Savcılığa "OSB'de usulsüzlük olabilir" diye dilekçe verdiği ifade ediliyor. Yazı, bu durumun hem partiye hem de ilçeye zarar verdiği yorumunu yapıyor ve MHP Bafra teşkilatının bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor.
Musa Gün'ün Yeni Gün gazetesinde yayımlanan orijinal yazısına buradan okuyabilirsiniz.

Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın