İmza Oyunu Değil Ahmet Yeni`nin oyunu

Ahmet Yeni`nin İMZALI HABER Oyunu 
Ahmet Yeni`nin parmaklarında oyuncağa dönen Haber Gazetesi çirkin iftirasını attı ve çekildi kenara. 
Ahmet Yeni`nin parmakları diyorum çünkü duyum olmayan bir gerçek var ki; Haber Gazetesi Ahmet Yeni`nin teyzesinin oğlunun gazetesidir. Bundan dolayı da Ahmet Yeni ile ilgili olur olmaz bir sürü haber çoğu kez sadece Haber Gazetesi`nde yayımlanır. Hatta bir bölge gazetesi olan Haber Gazetesi`nde Ahmet Yeni, ulusalı ilgilendiren bir haber ile manşete oturur. Ahmet Yeni`nin oyuncak gazetesi Haber, akrabalıkta su sızdırmayarak kalemini çirkin bir hikaye yazmaktan sakınmadı. 
Bir duyum haberi ile Bafra için Hepimiz oluşumuna çamur attı. Aslında niyetleri Bafra için Hepimiz oluşumuna çamur atmak değil, Ahmet Yeni ile rekabete girmiş olan AK Parti aday adaylarının önünü kesmekti. Ancak öyle olmadı... 
Şimdi Cuma akşamına dönelim. 
Haber Gazetesinden bir kişi Bafra`dan benim muhabirim olduğunu bilmediği bir gazeteciyi arıyor ve “akşam Eczacılar Odası`nda Bafra için Hepimiz oluşumunun toplantısı var ve toplantıya ....... katılacak git resimlerini çek” diyor. 
Muhabir bizim. 
Durumu izah ediyor. Tabiki şaşkınlık. Henüz aday adayı olan biri ile neden toplantı olsun ki, ne işe yarar` Aday olsa neyse... Yok, öyle bir şey diyorum ve toplantıya gidiyorum. Toplantıda da durumu izah ediyorum. Herkes şaşkın ve birbirinin yüzüne bakıyor. 
Ve diyorum ki “Arkadaşlar, Haber Gazetesi Ahmet Yeni`nin teyzesinin oğlunun gazetesi. Muhtemelen bu söylentiyi ya da bilgiyi o vermiştir. Yarın da (Cumartesi için) bir haber çıkacaktır. 
Bir önceki yazıda da dediğim gibi Cumartesi sabahına Haber Gazetesi`nin “İMZA OYUNU” adlı büyük ve çirkin iftirası ile uyandık. Bundan sonrasında yazdıkları yazıyı irdeleyeceğim. 
Duyum Habere... Haber Gazetesi`nin 1. paragrafı: “Samsun`un Bafra İlçesi`nde yüksekokul için toplanan imzaların bir siyasetçinin aday gösterilmesi için kullanılacağı duyumları ortalığı karıştırdı.”
1- Cümle yapısı itibari ile bu imzaları birinin aday gösterilmesi yönünde kullanacak olan BAFRA İÇİN HEPİMİZ oluşumu olmuş oluyor. 
Yani: BAFRA İÇİN HEPİMİZ oluşumu grup olarak bu imzaları birine verecek ve o da bunu aday adaylığı sürecinde bir adım öne geçmek için kullanacak. Haberin başlığı da bunu gösteriyor. Böyle bir şey mümkün değildir. Gruptan kimsenin bireysel olarak bunu söz verme hakkı veya yetkisi yoktur. Eğer öyle bir şey olmuşsa tarif edilemez bir hata yapılmıştır ve kimse de temizleyemez. 
2- Samsun`un sayısal olarak en büyük gazetesi 1. sayfasından “imza oyunu” başlıklı bir haberi duyum üzerine kurmuştur. Bizler duyum üzerine çok haber yaparız ancak bu haberde hiçbir somut emare yoktur. 
3- Karışan bir ortalık da yoktur. Tamamen gazetecilik meziyeti ile yalan tezgahından dokunmuş bir haberdir. Asıl ortalık daha sonra karışmıştır. Zaten niyetleri de oydu. 
Haber Gazetesi`nin 2. paragrafı: 
AHLAKİ DEĞİL 
Samsun`un Bafra İlçesi`nde bir süre önce yüksekokul kazandırılması için toplanan imzaların, bir siyasetçinin partisinden aday gösterilmesi için kullanmak istenmesi tepkilere neden oldu. Bafra`da "günün konusu" haline gelen ve partili partisiz tüm vatandaşların "skandal" olarak yorumladığı girişimin ahlaki olmadığı ifade edilirken, imzaların emanet edildiği kişilerin oyuna alet olmamak için direniş göstermesi de takdir edildi. 
1- İmzaların kullanmak istenmesi yalanının tepkilere neden oldu ifadesi yukarıda olduğu gibi gazetecilik yalandır. Abartı yapmak istenmiş ancak yalana başvurulmuştur. En azından bir tepkinin olması gerekiyordu ki abartı denenebilsin. Bafra`da günün konusu olduğu ifadesi de tıpkı diğerleri gibi hiçbir dayanağı olmayan yalanlardır. Yoksa biz Bafra`da yaşamıyor muyuz… Bafra`da neyi günün konusu olduğunu, olmadığını Haber Gazetesinin çalışanları mı biliyor yoksa biz mi` Yine ayı şekilde partili partisiz tüm vatandaşların skandal olarak nitelemesi de yalandır. 
Bunların hiçbiri olmamıştır. Bakın bu kadar net yazıyorum. Cuma günü Bafra`da böyle buna benzer hiçbir şey olmamıştır. Ve en büyük yalan. İmzaların emanet edildiği kişiler yani biz direnmişiz J))) Ben de bu grubun içindeyim. Böyle bir şeye direndiğimi hatırlamıyorum. Böyle bir konunun geçtiğini dahi hatırlamıyorum. Kim direnmiş `Sonra kim takdir etmiş` Nasıl bir senaryo kurdunuz böyle` Nasıl bir oyun yazdınız böyle` Birinci paragrafta biz imzaları birinin aday adaylığı yönünde kullanacaktık. Şimdi de biz direndik peşinden de takdir edildik. Bravo doğrusu. Başlığa imza oyunu yazdınız ama asıl oyunu siz yazdınız. Neresinde baksam yalan, iftira, kurgu, hikaye... Artık ne derseniz deyin bu rezalete. 
Haber Gazetesi`nin 3. paragrafı: 
DAVA AÇARIZ 
Vatandaşlar ise, "İmzayı ilçemize yüksekokul kazandıralım diye attık. Bir siyasetçi için değil. İmzalarımız siyasi emeller için kullanırsa dava açarız. Böyle ahlaki olmayan yollara gidenleri de kamu oyu önünde protesto ederiz." dediler. 
Haber Gazetesi son paragrafta da hikaye yazmaya devam etmiş. Bu kez de yalana olmayan hayali vatandaşları alet etmişler. Neymiş efendim, İmzalar fakülte kazandırmak için atılmış, Bir siyasetçi için değil. Siyasi emeler için kulllanırsa dava açarlarmış. Kime` Kullanana mı, kullandırtana mı` Son olarak da kamuoyu önünde protesto ederlermiş. 
Artık farkındasınızdır ki böyle birileri yok. Bunlar hayal ürünü haber malzemeleri. Hikâyenin malzemesi de hayal olacak tabi ki: Ey Ahmet Yeni ne kudretli adammışsın ki Haber Gazetesi ile top gibi oynuyor ve yalan haber yazdırıyorsun. Bu yazıyı senin yazdırdığın gün gibi ortada değil mi` Kendi siyasi emellerin için, O koltuğa zorla oturmak için; 60 Bin imzayı, o imzaları atanları, o imzaların toplanması için gece gündüz çalışanları, aday adaylarını ve son olarak da gazeteyi kullandın, alet ettin. Şimdi ne oldu Hiçbir şey... Ya da çok şey. 
Editör Kaynak: http://www.bafrahaber.com/imza-oyunu-degil-ahmet-yeninin-oyunu-29016.html#ixzz2EScVwbAp

  • BafraHaber Yorum
  • İmza Oyunu Değil Ahmet Yeni`nin oyunu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0