İbrahim Alaçamlı İftiralara Cevap Verdi

Asıl haberler ile uğraşırken Alaçamlı Davası haberini biraz savsakladık. Bay İ.A. ikinci yazımız üzerine bir yazı yazmış. Birkaç gün önce haberim oldu ama okumak da bugüne nasip oldu. Bir ay olmuş 246 kez tıklanmış. Acıdım, yazıyı Bafrahaber`de yayımlamaya karar verdim. Madem ben onunla ilgili yazımı binlerce kişiye ulaştırdım, onun da cevabını binlerce kişiye ulaştırmalıyım. Anlayacağınız, ifade özgürlüğü ve fırsat eşitliği sağlamalıyım.
Bay İ.A. yazdığın yazılar ile ilgili hukuktan, mahkemeden vs söz ederken hukukçu arkadaşlarına da bir danış. Yılların gazetecisi olduğunu iddia ediyorsun ama hukuk bilgin sıfır. Yoksa mahkemeyi tahakkum altına almaya mı çalışıyorsun:))

Aşağıdaki yazını vicdan yaparak yoruma kapatıyorum zira Bafralı aşağıdaki yazın üzerine seni kıtır kıtır yer...
Bir sonraki yazımda mahkeme evrakının tamamını tekrar yayınlayıp yorumunu da hukukçularına bırakıyorum.
Bakalım o evrakın anlamı neymiş.

Editör


İBRAHİM ALAÇAMLI İFTİRALARA CEVAP VERDİ
Tarih : 2012.01.13  19:00:17
İBRAHİM ALAÇAMLI İFTİRALARA CEVAP VERDİ
Bafrahaber.com isimli internet sitesinde editör olarak yazılar yazan kişi hakkında Yerel Mahkemece verilmiş olan  kararlar mevcut iken Yüce Mahkeme ‘nin kararlarını hiçe sayıp Mahkeme kararlarını tiye alır şekilde yorumlar yaparak , asılsız ve mesnetsiz iddialarına aynen devam eden ve bu iddialara ve yazılara aynı şekilde hukuka aykırı yorumlar yaparak , bu suça iştirak eden kişiler hakkında bütün yasal haklarımı kullanmaya devam edeceğimi internet sitemiz aracılığı ile bildiriyorum.
Öncelikle , yalan yanlış bilgilerle haber yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışmak bilgi kirliliğinden başka bir işe yaramamaktadır. Bir gazeteci her zaman iftira, hakaret, lekeleme, saptırma, manipülasyon, söylenti, dedikodu ve dayanaksız suçlamalardan kesinlikle uzak durmalıdır. Gündem yaratmak ve reyting sağlamak maksadıyla yıllarını Bafra ‘ya adamış bir gazeteciyi bu şekilde karalamak hakka ve hukuka tamamen aykırıdır. Bafrahaber.com sitesinde daha önceden hukuka ve meslek ahlakına aykırı şekilde sunulmuş olan haber yazısı hakkında tarafımca adli yargıya başvurulmuş ve kendini Bafrahaber.com isimli sitenin editörü olarak tanıtan kişi hakkında MAHKUMİYET KARARI çıkmış ayrıca MANEVİ TAZMİNATA hükmedilmiştir.
ŞU HUSUS ÇOK İYİ BİLİNMELİDİR Kİ ; KESİNLİKLE  İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ ONBİN TÜRK LİRASI GİBİ BİR RAKAM KARŞILIĞINDA DAVADAN VAZGEÇMEM GİBİ BİR DURUM ASLA GERÇEKLEŞMEMİŞTİR.
Adli mercilere intikal eden bir olay hakkında bu şekilde yorum yapabilmek ve halen asılsız iddialarda bulunmak yasalara karşı saygısızlık oluşturmakta ve suç teşkil etmektedir. Karşı tarafın iddia ettiği husus , tarafımca Cumhuriyet Savcılığı ‘na sunmuş olduğum karşı taraf hakkındaki şikayetim üzerine ilgili Makam tarafından uzlaşma kurumunun gereğini yerine getirilmesinden ibarettir. Bizler sağduyulu ve yasalara saygılı bireyler olarak Adli Mercilere intikal etmiş bir olay hakkında karşı tarafın aleyhinde verilmiş bir karar olsa dahi savunmaların ve mahkeme kararlarının ayrıntılarına inmiyoruz. Ancak şu husus özellikle bilinmelidir ki karşı taraf gazetecilik mesleğinin saygınlığına yakışır şekilde hareket etmemiş , kanuna ve hukuka aykırı eylemlerinden ötürü mahkum olmuştur ancak nedendir bilinmez halen hem suçlu hem güçlü psikolojisi ile hareket etmektedir.
 İbrahim ALAÇAMLI olarak özel hayatım ile ilgili adım gibi emin olduğum ve vicdanımın sonuna kadar rahat olduğu özellikle bir husus vardır ki ; bütün hayatımı verdiğim Bafra ‘da bugüne  tek bir kuruş haksız kazanç cebime girmemiştir.
Bafra ‘da benimle aynı işle meşgul olan veya olmayan herkes gibi ben de rızkımın peşinde koşmaktan başka hiçbir çabam olmamıştır. Ayrıca benim için özel bir yeri olan gazetecilik mesleğimi her zaman saygınlıkla yerine getirmişimdir.
Bugüne kadar kendi emeklerim ve çabalarım sayesinde her gün üstüne bir şey daha ekleyerek ve sosyal iletişim gücüm sayesinde gerek özel sektörde gerekse kamu kurumları nezdinde kendime saygın bir konum edindim. ÖZELLİKLE bir hususu tekrarlıyorum  ki ben düzenlemiş olduğum organizasyonlara kimseyi zorla davet etmiyorum ben kimseyi zorla haber yapmıyorum ben kimseden zorla reklam da almıyorum.
Eğer birileri benim için bir şey yapıyorsa veya benim davetlerimi kabul ediyorsa , bu ben olduğum içindir , buraya gelene kadar helal bir emek verdiğim içindir. İşimiz gereği ülkemin birçok yerinde röportajlar ve programlar yapıyoruz , işimizin gereği reklamlar alıyoruz , ancak yaptığımız her işin hakkını sonuna kadar veriyoruz.
Ayrıca ben işimi yani GAZETECİLİĞİ hiçbir zaman sadece Bafra ‘ya kapanıp , oturduğum yerden yazı yazarak da yapmıyorum.
Bafra ‘nın bütün köyleri benim işimi nasıl yaptığımı  , Bafra ‘nın her yerde tanıtımını nasıl yaptığımı ayrıca benim manevi değerlerime olan bağlılığımı ve  her zaman oralara nasıl destek çıktığımı çok iyi bilirler.
Bugün itibarıyla sadece Bafra ‘da değil Türkiye ‘nin önde gelen kurumsal şirketleri ile programlar yapmakta ve faydalı ve üretken tanıtımlar hazırlamaktayım.
Bafrahaber.com editörünün haksız ve hukuka aykırı bir şekilde eleştirdiği ve Bafra Gazeteciler Derneği Başkanı olarak organize etmiş bulunduğum plaket gecesi uydu vasıtası ile tüm dünyada izlenebilen AKS TV ‘de yaklaşık üç saat yayınlanmış olması özelliği ile bir ilki yaşatmıştır.
Üç saat boyunca Bafra ‘dan canlı yayın yapılmış ve Bafra ‘nın tanıtımına da bu yolla katkıda bulunulmuştur. Düzenlenmiş olan plaket gecesine gerek İdari Makamlardan gerekse özel sektörden birçok iş adamımız geceye benim davetim üzerine katılmışlardır.
Bu gecede birçok kişiye plaket verilmiştir ancak burada aslolan plaket verilmesinden öte Samsun ‘un ve Bafra ‘nın birçok değerli ismini bir araya getirmek ve kaynaştırmak ve bu vesile ile Bafra için bir tanıtım ve katkı yaratmakdır.
Netice itibari ile Bafrahaber.com sitesi editörü tarafından hakkımda başlatılan karalama kampanyası neticesi  , Mahkeme Kararı ile Bafrahaber.com sitesi editörü için mahkumiyet verilmişken meslektaşımın halen aynı tavırlarını sergilemesi , haksız ve hukuka aykırı eylemlerde bulunması bizleri tekrardan yasal haklarımızı etkin bir şekilde kullanmak zorunda bırakmaktadır.
Dolayısıyla hakkımda asılsız ve karalayıcı iddialarda bulunan gazetecilik etiğinden uzak bir üslupla yayınlanmış bulunan sözde haber dizisinin derhal yayından kaldırılmasını aksi halde gerek yazıyı yazan gerekse bu yazı hakkında hiçbir dayanağı olmadan iftiralarda bulunarak bütün bu suçlara iştirak eden şahıslar hakkında yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygı ile bildiriyorum ve sözlerimi Mevlana ‘nın şu sözleri ile noktalıyorum. ; İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır. 
 
                                İbrahim ALAÇAMLI
 
246 kez okundu

  • BafraHaber Yorum
  • İbrahim Alaçamlı İftiralara Cevap Verdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0