Editörden "baskın yok"a cevap

Samsun Haber Gazetesi Muhabiri Ahmet Çağdaş Çatoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile görüşerek “Baskın Yalan” başlıklı bir haber yaptı.

Aşağıya haber gazetesinde çıkan haberi bölüm bölüm ekleyeceğim ve her bölümdeki yanlışlıkları Editörün cevabı şeklinde yayımlayacağım.

BAŞKAN: Bafra Belediye Başkanı Şahin, belediyeye polis baskını olduğu iddialarının yalan olduğunu ve bu iftirayı atanlardan yargı önünde hesap soracağını açıkladı.

EDİTÖRÜN CEVABI: Savcılığın talimatı ve polis marifeti ile bir yere ansızın gelip, dosyalara el koyma işlemine baskın denir. Savcılık belgeleri telefonla, iadeli taahhütlü posta ile istememiştir. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, Özellikle bu işlerde uzman birim olan Samsun Mali Polisi bu iş ile görevlendirmiş ve Mali Polis dosyalara el koymuştur. Başkanın kafasındaki baskın sanıyorum Kovboy filmlerindeki gibi... Binanın etrafı sarılıp, polisler ellerinde silahlar ile içeri girecek ve eller yukarı, bu bir baskındır diyecek... Bu bağlamda polis baskını yalan değil doğru, haber iftira değil gerçektir.

BAŞKAN: Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ihaledeki sahtecilik olayı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına başvurduklarını ve polisin belediyeye belgeleri almaya gelişini baskın olarak nitelendirenlerin kendilerini yıpratmaya çalıştığını söyledi.

EDİTÖRÜN CEVABI: İhaledeki sahtecilik olayı ihale sözleşmesi imzalandıktan sonra (şu an için kabul edilen iddia) ortaya çıkmıştır. Bu kısım hala muallak. İhale memurunun çok ciddi bir şekilde ihale evraklarını incelemesi gerekiyordu. Ancak ne hikmetse memurun aklı başına sözleşme imzaladıktan sonra gelmiş. Yani memur ihale sözleşmeleri imzalandıktan sonra canı belgelere bakmak istemiş ve sahte olduğunu öğrenmiş. Bunların hepsi şüphelidir. Kasıt mı kusur mu ortaya çıkacaktır.

ÖNEMLİ YANLIŞ: Polis, belediyenin şikâyeti üzerine belediyeye gelip evrakları almamıştır. Polis 2 gün önce ihale dosyalarının asıllarını belediyeden savcılığın talimatı ile almıştı. Ancak Başkan Şahin, polisin evrakları almaya gelişini kendilerine mal etmiş ve kendi davetleri üzerine geldiklerini ifade etmişlerdir. Başkan Şahin kesin bir yanılgı/yanlış bilgilendirme içerisinde.

BAŞKAN: Başkan Şahin, belediyenin hizmet alımı için açtığı bir ihaleyi gerçekleştirdiklerini ancak bu ihaleyi kazanan firmanın belgede sahtecilik yaptığının tespit edilmesinden sonra söz konusu ihaleyi iptal edip, durumu Cumhuriyet Başsavcılığı`na ilettiklerini belirtti. Yaptıkları şikayet üzerine Mali Polisin, belediyedeki ilgili ihale belgelerini almaya geldiğini hatırlatan Zihni Şahin, Bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi baskın söz konusu olsa, gözaltına alınanlar olur. Yapılan işlemler tamamen normaldir. Şikâyetimiz üzerine savcılık harekete geçmiş ve belgeler polislere teslim edilmiştir.”  dedi.

EDİTÖRÜN CEVABI: Yukarıda ifade ettiğim gibi, Mali Polis belediyenin şikayeti üzerine Bafra Belediyesine gelmedi. Mali polis 2 gün önce savcılığın talimatı ile evraklara el koydu. Başkan basit bir hukuk bilgisinden de mahrum. Baskınlarda gözaltı olacak diye bir kural yoktur. Belediyeye yapılan baskında, belediyenin, başkanın, çalışanının da zanlı olacağı garantisi yoktur. Ancak, belediye içerisinde bir suç delili olma ihtimali vardır ve polis onlara el koymaya gelmiştir. Kaybolmadan, silinmeden, değiştirilmeden aniden, habersiz gelmiştir. Bu bir baskındır. Birini gözaltına almamıştır ama evrakları gözaltına almıştır (el koyma) Haberimizde (henüz), belediye, suçlanmamıştır. İhale memurunun dosyaya sahte dosya koyduğu iddia edilmiştir. Zira zaten öyle olmuştur. İhale memuru, sahte evrakı aldı, dosyaya koydu. Doğruluğunu ispatlamadan da müdürlerine sözleşmeyi imzalattı.

BAŞKAN: Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bugüne kadar hiçbir yolsuzluğa ve usulsüzlüğe göz yummadıklarını belirterek, Bugüne kadar Bafra Belediyesi ile ilgili tek bir olumlu işi olmamış insanlar, basit işlerle uğraşmayı tercih ediyor. Bu iddiayı haberleştirerek yıpratma politikasını tercih edenlerle ilgili avukatıma talimat verdim. Mahkemeye veriyorum. diye konuştu.

EDİTÖRÜN CEVABI: Belediye başkanı yolsuzluklara ve usulsüzlüklere göz yummuştur. En son örnek (Yol açma olayıdır). Bugüne kadar hiçbir yolsuzluğa ve usulsüzlüğe göz yummadık sözü gerçeği yansıtmamaktadır.

Bugüne kadar Bafra Belediyesi ile ilgili tek bir olumlu işi olmamış... diyen Başkan Şahin, şu an dahil sitemize bir baksın. Manşetimizde para ile yaptıramayacağı 2 önemli haberi vardır. Biri son dört yıldaki yüzüne gözüne bulaştırarak yaptığı icraatlarıdır. Diğeri ise hayallerini, hükümetin icraatlarını, belediyenin asli görevlerini 15 büyük proje diye millete yutturma haberidir. Öteki çalı çırpı haberlerini de saymayayım.

Başkan Şahin, İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA EYLEMİNİ basit işlerle uğraşmak olarak nitelendirmiştir. Yukarıda hiçbir yolsuzluğa göz yummadık diyen Başkan Şahin aşağıda ihaleye fesat karıştırma eylemini basit iş olarak ifade ediyor.

Yazının tamamına baktığımızda anlaşılan; Başkan Şahin, gerçeği ifade etmemektedir. Kurumunda olan ve kendisinin dahli olmadığı kabul edilen bir yolsuzluğu örtbas etmek ve kamuoyunun gözünden kaçırmak için BASKIN gibi kelimelere takılmış, Bafra Haber`i yalanlama, itibarsızlaştırma yöntemini seçmiştir. Oysa Gerçekten de ihaleye fesat karıştırma eylemini geç de olsa, kendi imkânları ile ortaya çıkarıp bunu şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmuş olsalardı artı hanelerine bir çentik daha atılmış olacaktı. Bu iddialardan bir tanesi yalan ise ben müfteriyim. Değil ise kim müfteri? Şimdi Başkan'dan aşağıdaki soruları cevaplamasını bekliyorum.

Soru1: Polis sizin davetiniz üzerine mi geldi yoksa savcılığın talimatı ile mi?

Soru 2: Memurunuz sözleşmeleri sahte evrak ile mi imzalattı?

Editör

  • BafraHaber Yorum
  • Editörden "baskın yok"a cevap içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0