Sözün bittiği yerdeyiz!

Sozun bittigi yerdeyiz

17 Ocak 2021 tarihinde Samsun Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi’nde, TRT Haber "Ömür Dediğin " Programını gözyaşlarıyla izledik.

Bu hüzünlü, acıklı ve insanları oldukça duygulandıran programın konukları ise Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ile, eşi Havva Kaya Dursun ve onların çocuklarıyla ilgiliydi.

DURSUN Ailesinin 3 epilepsi hastası çocukları vardı. Vardı diyorum; zira bu çocuklardan ikisi hayatlarını kaybetti. Çocuklardan biri Hasan Hüseyin ve diğeri ise Ahmet Mücahit’ti.

Bu iki kardeş; evlerinde ve zaman zaman da Samsun ve Bafra hastanelerinde tedavi gördüler, yoğun bakımda yattılar ama maalesef her ikisi de vefat etti.

Bu dile kolay; anlatılacak gibi bir konu değildi. Düşünebiliyor musunuz, iki evlat, aileden iki can parçası, iki gözbebeği, gönüllerin sevgi çiçeği iki kardeş, artık evde yoktu. Dursun Ailesinin gözyaşları hiç dinmek bilmiyordu ve şimdi de hiç dinmek bilmiyor.

Şimdi 3 kardeşten sadece bir kızları kaldı ama o da epilepsi hastası. Adı Cansu Sultan Dursun. O da zaman zaman hastanelerde tedavi gördü ve şimdi tedavi ve bakımı ailesince devam ediyor.

Cansu Sultan kızları; Alaeddin Dursun ile eşi Havva Kaya Dursun'u, hayata tutundukları tek umut ışığı ve güçleri. Ben iki kardeşi de hayatta iken, zaman zaman ziyarete gidiyordum. Alaeddin Dursun ve Havva Kaya Dursun, her 3 çocuklarının başında, adeta bir pervane gibi dört dönüyorlardı.

Çocukların mamalarını birlikte yardımlaşarak yediriyorlardı. Onları teselli eden konu; bu 3 çocuğu da Samsun ve Samsun dışından sık sık görüp ziyarete gelenlerdi. Onca acılara rağmen evlerinin çardak denen yerinde, gelen ziyaretçilere yemekler, çay, kahve ve meyve ikramları yapıyordu Dursun Ailesi.

17 Ocak 2021 Pazar günü; Dursun Ailesi ile evlerinde bir çekim yapan TRT Haber kanalının programını; tüm Türkiye ve dünya ülkelerinin insanları, acılar ve gözyaşlarıyla izledi. Hepimiz çok fena olmuştuk. Yapımcı Zeliha İlhan Doymuş ve TRT Ekibi, gerçekten de unutulmayacak bir programa imza atmışlardı.

Alaeddin Dursun, ben, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Birfani Mehmet Alan ve yine şair İbrahim Ünlü ile birlikte Kitap Fuarlarına hep birlikte katıyorduk. Samsun, Çarşamba ve Terme kitap fuarlarına birlikte iştirak ettik. Alâeddin Bey’in piyasada 7 şiir kitabı var.

Eşi Havva Kaya Dursun ve çocukları için yazdığı çok sayıda şiiri ile bestelenmiş şiirleri de mevcut.

Demek istediğim; çeşitli kurum ve kuruluş tarafından "Yılın Annesi" ve "Yılın Babası" ödüllü bir anne ve babanın böylesine duyarlı insanın tanışları, dostları olmaktan onur duyuyoruz

Atakum'daki evimizde eşim ve kızımla birlikte izlediğimiz bu program, bizlerde ve tüm izleyenlerde derin acı, hüzün ve bol gözyaşı bıraktı.

Her şeye rağmen; Alaeddin-Havva Kaya Dursun çiftinin; birbirlerine nasıl destek verdiklerine, nasıl duygulandıklarına ve bizleri de bu duygunun bire parçası yaptıklarına o günkü yayın esnâsında bir kez daha yakından şahit olduk.

Allah vefat eden meleklere rahmet eylesin. Onlar gönlümüzün ve yüce Allah'ın melekleriydi. Kızları Cansu Sultan Dursun’a acil şifalar dileriz Allah'tan.

Dursun Ailesinin acılarını paylaşıyor, Allah sabırlar versin diyerek yazımı burada bitiriyorum müsaadenizle.

TRT Haber yayın ekibine de çok teşekkür ediyoruz. Emeklerine, yüreklerine sağlık.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN


  • BafraHaber Yorum
  • Sözün bittiği yerdeyiz! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 6
User defaultYorum Id: 110970
20 Ocak 2021
10:19
  • Yorum Id: 110970
  • 20 Ocak 2021
  • 10:19

Şu haberi görüp kalbi kararmiş umutsuzusun kalbine ışık duser umutsuzu umutlandırır ve bunun gibi nicesi anne babanın ellerinden operim.

User defaultYorum Id: 110954
19 Ocak 2021
23:28
  • Yorum Id: 110954
  • 19 Ocak 2021
  • 23:28

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah.o eli öpülesi fedakar anne ve babalarına sabırlar dilerim.ben yakışıklı gençlerin ikisinine ambulansla bir çok kez evlerine bırakmıştım ve gençlerin durumuna ve anne babanın çaresizliğine çok üzülmüştüm. rabbim sabırlar versin.

User defaultYorum Id: 110901
19 Ocak 2021
00:56
  • Yorum Id: 110901
  • 19 Ocak 2021
  • 00:56

Ayrıca tüm yorum yapan değerli bafralı, samsunllu, atakumlu ve tüm yurttan yorum yapanlara ve de yapacak olan ahde vefaı dostara, arkadaşlara ve kıymetli okurlarımıza da sonsuz teşekkürler. saygılarımla...oktay zerrin-atakum..

Daha Fazla Yorum