Alaçamlı 10 Bin liraya davadan vazgeçti

Bu bir Alaçamlı davası haberinin ikincisinde Bay İ.A.`nın ve benim savcılık makamındaki ilk ifadelerime yer vereceğim.
Bu yazı çok önemli çünkü yazıdan dolayı büyük bir üzüntü duyan İ.A.`nın 10 Bin lira karşılığında üzüntüsünün nasıl geçeceğini ve diğer kaybettiği şeyleri nasıl kazanacağını göreceksiniz.

Kanun gereği bu tür davalarda şikayetçi ve zanlıya uzlaşmak ister misiniz şeklinde soru sorulur. Anlamı mahkeme başlamadan mahkemeyi bitirmektir.

Bay İ.A.`nın mahkemedeki ifadesi:
Şikayet dilekçesi bana aittir. İçeriğini aynen tekrar ederim. Ben yaklaşık 30 yıldır Bafra ilçesinde gazetecilik yapmaktayım. Ayrıca 2002 yılından bu yana Bafra Gazeteciler Derneği Başkanlığı`nı da yapmaktayım. Şüpheli şahıs olan Bafrahaber.com gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve sorumlu müdürü Ali İhsan Başaloğlu adlı şahıs bildiğim kadarı ile 4-5 yıldır gazetecilik yapmaktadır. bu tarihten önce saatçi olarak iş yaptığını duymuştum ((DUYMUŞ)).
ben Bafra Gazeteciler Derneği Başkanı olarak 2010 yılı Temmuz ayında başarılı iş adamları ve bürokratlara plaket verme amacıyla bir gece düzenledik. Yine söz konusu bu geceye Bafra`dan ve Samsun`dan üst düzey yöneticiler katılmışlardır.
Bu yaptığım organizasyonu kabullenemeyen şüpheli şahıs kendisine ait internet sitesinden, editör bölümünde şikayet konu 3 Ağustos 2010 tarihinde yayınlanan yazıyı ele alarak benim hakkımda hakaret içerir sözler söyleyerek bana yönelik bu suçu işlemiştir.

Söz konusu bu suç, belirttiğim gibi yapmış olduğum bu işim nedeniyle icra edilmiştir, bu nedenle kendisinden şikayetçiyim.

Ayrıca Bafra Sulh Ceza Mahkemesine sunmuş olduğumuz cevap ve düzeltme talebi ile alakalı dilekçemizden de bir suret ibraz ediyorum.

Belirttiğim bu nedenlerle şüpheli şahıs Ali İhsan Başaloğlu adlı şahıstan şikayetçiyim. Ayrıca bu şahısla görüşmem olmamıştır, bir sorunum yoktur.
AYRICA BEN UZLAŞMA HÜKÜMLERİNİ KABUL EDİYORUM.
AYRICA 10 BİN LİRA BANA BU OLAYDAN DOLAYI ÖDEDİĞİ TAKDİRDE UZLAŞMA HÜKÜMLERİNİ KABUL EDİYORUM.
SANIYORUM FAZLA SÖZE GEREK YOK ŞU AN İÇİN.
ALAÇAMLI 10 BİN LİRA KARŞILIĞINDA HER ŞEYDEN VAZGEÇTİ )

SAVCILIKTAKİ İLK İFADEM:
Müşteki İbrahim Alaçamlı Bafra Gazeteciler Derneği Başkanıdır. Ben Bafrahaber.com sitesini yönetiyorum. Bu sitede İbrahim Alaçamlı`nın yapmış olduğu bir takım gazeteciliğe yakışmayan iş ve işlemler ile ilgili eleştirileri içeren bir yazı yazdım. Bu yazıyı editör ismi ile yayımladım. Yazı bana aittir. Hakaret amaçlı yazılmış bir yazı değil, eleştiri amaçlı yazılmış bir yazıdır. Kendisi ile her hangi bir husumetim yoktur. Bu sebeple kendisine hakaret etmem için bir sebep yoktur. Sadece gazetecilik gereği görüşlerimi bildirdim. UZLAŞMA HÜKÜMLERİNİ KABUL ETMİYORUM.

Bir sonraki yazı, mahkemedeki savunmam`

  • BafraHaber Yorum
  • Alaçamlı 10 Bin liraya davadan vazgeçti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0