Akaryakıt İstasyonu İhalesi Yeniden

Akaryakıt istasyonu olarak imar planı yapılan eski mezbaha ihalesine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından fiyat düşüklüğü ve ihaleye tek firma katıldığı gerekçesi ile onay verilmedi.

İhale 7 Aralık`ta yeniden yapılacak. Eski mezbaha arsası ilk ihalaye giren firmanın verdiği 910 Bin liradan 10 Bin lira daha yükseğe 920 Bin liraya ihaleye çıkacak.

Fiyatı düşük bulduğu için onay vermeyen Başkan Şahin`in 2. ihale fiyatını 920 Bin liradan açması da düşündürücü.

Oysa satmak istediği fiyattan ihaleyi açar ve rekabet ortamını oluşturup fiyatın artmasını sağlar.

Biz Başkanın gerçek anlamda gözüne kestirdiği, ihaleye tek kişi girse ve hiç fiyat artırmasa da gönül rahatlığı içinde verebileceği bir fiyat belirlemesini isterdik. 910 Bin lirayı mı beğenmedin de 920 Bin yaptın demezler mi sonra`
Editör

Aşağıda Belediyenin ihale metnini göreceksiniz.

 


BAFRA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
MADDE 1- İlçemizin Fatih Mahallesi (Tapuda Çilhane ) bulunan aşağıda niteliği belirtilen Mülkiyeti Belediyemize ait Gayrimenkul ; Belediye encümenince (İhale Komisyonunca ) 07.ARALIK.2010 Salı günü saat 14.00 de Belediye Başkanlık Makamında yapılacak ihale ile satılacaktır.

MADDE 2- Satılacak Gayrimenkul:
Akaryakıt istasyonu

MADDE 3- İhale Belediye Encümenince (İhale Komisyonunca) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereği Kapalı Teklif Usulü Artırma ile yapılacaktır.

MADDE 4- Satılacak Gayrimenkulün;
    Ada 1800 Parsel 118 de bulunan 3143.55 M2 Miktarlı Gayrimenkulün tahmini bedeli 920.000.Tl olup , Geçici Teminatı 27.600 Tl dir.

MADDE 5-Gayrimenkul satışı ile ilgili şartnameler Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünde görülebilir veya 2.000 TL Bedelle temin edilebilir

MADDE 6- İsteklilerin İhaleye katılabilmeleri için;
a) Kanuni İkamet Sahibi olmaları,
b) Tebligat için adres göstermeleri,
c) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ve buna dayanılarak çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve ihale yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, GEÇİCİ teminatı ve ihaleye İŞTİRAK teminatını yatırmış olmak,
d) Vekaleten iştirak edilmesi halinde Noterce düzenlenmiş vekaletin olması,
e) Geçici Teminat ve İhaleye iştirak teminatı olarak kabul edilecek değerler;
e-a) Tedavüldeki Türk Parası
e-b) Banka Teminat Mektubu (Limit içi)
e-c) Hazine dış ticaret müsteşarlığınca belirlenmiş teminat yerine geçen değerlerden Hazine Bonosu, Devlet Tahvili,
f) İhaleye iştirak için istenilen belgelerin yanı sıra ayrıca her iştirakçi ihaleye iştirak teminatı olarak 30.000 Tl yi Belediye veznesine yatırmış olması gerekmektedir.
g) Vergi Dairesi ve SGK dan alacakları borcu yoktur yazısı.
h) Şartname bedelini yatırdığına dair makbuz.

MADDE 7-İhaleye iştirak edecek istekliler ihale günü olan 07.ARALIK.2010 Salı günü saat 13.00 e kadar teklif dosyalarını Mali Hizmetler Müdürlüğüne vereceklerdir.
a) Teklifi içeren zarf
b) İhaleye katılmak için istenen belgeler ile teklif mektubunu içeren iç zarfın konulacağı dış zarfları hazırlayarak iştirakçi hangi ihaleye ait olduğunu belirtir dosyalarını Mali Hizmetler Müdürlüğüne saat 13.00 e kadar verecekler, Buna karşılık ihaleye iştirak belgesini alarak saat 14.00 de İhale komisyonu huzurunda olacaklardır.İlan Olunur.

  • BafraHaber Yorum
  • Akaryakıt İstasyonu İhalesi Yeniden içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0