ULUSAL

Sokaklar çocukların oldu

 
 314
Sokaklar çocukların oldu - Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 40 gündür evlerinden çıkamayan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, uygulanan 11.00-15.00 saatleri arasındaki serbestlik nedeniyle parklara akın etti. Aileleriyle beraber güneşli havanında tadını çıkaran çocuklar, doyasıya eğlenirken bazı çoklar ise bisiklet sürerek ve paten kayarak vakitlerini geçirdi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 40 gündür evlerinden çıkamayan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, uygulanan 11.00-15.00 saatleri arasındaki serbestlik nedeniyle parklara akın etti. Aileleriyle beraber güneşli havanında tadını çıkaran çocuklar, doyasıya eğlenirken bazı çoklar ise bisiklet sürerek ve paten kayarak vakitlerini geçirdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 40 gündür evlerinden çıkamayan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, uygulanan 11.00-15.00 saatleri arasındaki serbestlik nedeniyle parklara akın etti. Aileleriyle beraber güneşli havanında tadını çıkaran çocuklar, doyasıya eğlenirken bazı çoklar ise bisiklet sürerek ve paten kayarak vakitlerini geçirdi.

Eskişehir`de, Korona virüs nedeniyle 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağında bugün 0-14 yaş grubuna saat 11.00 ve 15.00 arasında izin verilirken, çocuklar temiz havanın tadını çıkardı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Salgınla mücadelede Türkiye yeni bir döneme girerken, günlük vaka sayısındaki azalma nedeniyle geçtiğimiz günlerde ilk normalleşme adımları atıldı. AVM'ler ve kuaförlerin tedbirlere uymak kaydıyla açılmasının ardından bugün de 0-14 yaş arası çocuklara 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Uzun bir sürenin ardından ilk defa sokağa çıkan çocuklar, güneşli havanın ve özgürlüğün tadını çıkardı. Bisiklet, kaykay ve patenleriyle parklarda dolaşan çocuklar, temiz havayı solumanın mutluluğunu yaşadı.

Kütahya`da, korona virüs (Covid-19) salgını sonrası sokağa çıkma yasağı getirilen 0-14 yaş arası minikler, normalleşme sürecinin başlamasıyla bugün 11.00 ila 15.00 saatleri arasında dışarı çıkarak günler sonra arkadaşlarına kavuştu ve gönüllülerince eğlendi.

Tedbirler kapsamında maskeleri ile dışarı çıkan minikler top oynadı, parkta keyifli vakit geçirdi. Uzun süredir birbirlerini görmeyen arkadaşlar, Kütahya Fatih Mahallesi Güz Sokak`ta bulunan Şairler Parkı`nda bir araya gelerek özlem giderdi ve oyunlar oynadı.Evde kaldıkları süre içerisinde okulları ve arkadaşlarını özlediklerini söyleyen 13 yaşındaki Taha Edin, "Yaklaşık 2 aydır evdeydik, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özledim. Bugün bizlere birkaç saatlik dahi olsa sokağa çıkma izni verdiler, bu konudan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Karantina sürecinde en çok dışarıya çıkmayı ve öğretmenlerini özlediğini söyleyen 11 yaşındaki Özlem Edin, “Korona virüsün bitmesini istiyorum. Günler sonra dışarıya çıktım çok çok mutluyum, okulumu ve öğretmenlerimi çok özledim" diye konuştu..

Bursa`da, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocukların 4 saatlik izni başladı. Aileleriyle birlikte sokağa çıkan çocuklar parklara akın etti. Çocuklarla dolan parklarda renkli görüntüler ortaya çıktı.İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilmesi ve maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izinleri kullanılmaya başlandı. Havanın güneşli ve sıcak olmasını fırsat bilen çocuklar, parklarda bisiklet sürdü, koştu ve aileleriyle çeşitli oyunlar oynadı. Parkları gezen vefa destek grupları ise maskesi olmayan çocuklara ve gençlere ücretsiz maske dağıttı. Korona virüs pandemisinin bir an önce geçmesini dileyen çocuklar yaz geldiği için de ayrıca mutlu olduklarını dile getirdiler.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 40 gün sonra çocuklar sokağa çıktı. Çocuklar, evlerinin yakınındaki parklarda güneşin ve açık havanın keyfini doyasıya çıkardı.

Kızıltepe'de korona virüs tedbirleri kapsamında 15 yaş altı çocuklar bugün saatler 11.00'ı gösterirken sokağa çıktı. Parklara koşan çocuklar oyunlar oynayıp güneşli havanın keyfini çıkardı. 40 gün sonra sokağa çıkan çocuklar ebeveynlerinin gözetiminde sosyal mesafe kurallarına uydu.

Kardeşi ile birlikte parkta spor yapan Ayaz Yılmaz, "Birkaç aydır dışarıya çıkmıyor. Evde sıkıldık. Evde spor yapmaktan gerçekten de çok sıkıldık. Onun için parka geldik, bugün iznimiz var. Parka geldik spor yaptık çok eğlendik" dedi.

Korona virüs salgını dolayısıyla dışarı çıkması yasaklanan 0-14 yaş arası çocuklar, haftalar sonra dışarı çıkmanın heyecanını yaşadı.

İstanbul`da Ümraniye Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen ve normalleşme planına göre sokağa çıkacak çocuklar için ilçe genelindeki parklarda kapsamlı dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Dezenfeksiyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra çocuklar parklara koşarak doyasıya eğlendi.

Türkiye`de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından ülke genelinde hızla alınan tedbir kararları kapsamında 22 Mart`tan itibaren 20 yaş altındaki çocuk ve gençlere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.

Normalleşme planına göre 0-14 yaş grubunda olanlar 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olabilecek şekilde dışarı çıktı.Çocukların evlerinin yakınlarındaki parklarda uzun süre sonra gönüllerince oynamaları için Ümraniye Belediyesi de çalışma başlattı.Özel olarak oluşturulan ekipler, ilçe genelindeki parkları, oyun gruplarını ve bankları özel solüsyonlarla dezenfekte etti.Ekipler, aynı zamanda parklardaki peyzaj ve çim çalışmalarını da yaparak, oyun gruplarının güvenli olması için mesai harcadı.Uzun bir aradan sonra dışarı çıkıp parklarda doyasıya eğlenen çocuklara Ümraniye Belediyesi ayrıca patlamış mısır ve pamuk şeker ikram etti. Daha sonrasında çocuklar salıncaklara, kaydıraklara binerek günün tadını çıkardı.Koronavirüs sonrası dışarı çıkamadığını ve ilk defa bugün çıktığını belirten 12 yaşındaki Elif Fahriye Can,“ Covid 19 nedeni ile dışarı çıkmadım bugün kısıtlamanın kalktığı için çok mutluyum. Bugünkü planlarım aslında arkadaşlarımla burada oynayıp çarşıya çıkmayı planlıyorum. Bayadır evde olduğumuz içinde evde kalalım arkadaşlar” diye konuştu.

Tekirdağ`da, 0-14 yaş aralığında çocukların 4 saatliğine dışarı çıkabilmesinden sonra ailelerde rahat bir nefes aldı. Çocuğunu parka getiren bir vatandaş, “Evde tutabilmek için onlarla çocuk oluyorduk” dedi.

Korona virüste normalleşme süreci başlarken, İçişleri Bakanlığının 0-14 yaş aralığında çocukların bugün 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceği genelgesinin ardından parklarda hareketlilik oldu. Saatler 11.00'i gösterdiğinde çocuklar ailelerinin gözetiminde çocuk parklarına akın etti.

“Onlarla çocuk oluyorduk”Haftalardır evde bulunan çocuklar, dışarı çıkıp parkla geldiklerinde ilk tercihleri salıncakta sallanmak oldu. Çocuğunu parka getiren Sinan Akkaya, “Yaklaşık 2 aydır çocuklar evde. Çok sıkıldılar. Bugün iyi oldu. Streslerini atıyorlar. Tabi ilk başlarda bir zamanlar normaldi. Daha sonra biraz agresifleştiler. Şimdi normalleşme süreci ile inşallah bunu atlatacağız. Her gün dışarı çıkmak istiyordu. Evde tutabilmek için onlarla çocuk oluyorduk. Çocuklarla çocuk oluyorduk” dedi.

Kırıkkale`de, Korona virüs salgını dolayısıyla dışarı çıkması yasaklanan 0-14 yaş arası çocuklar, haftalar sonra dışarı çıkmanın heyecanını yaşadı.

Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan yasağın ardından 0-14 yaş arası çocuklara bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Saat 11.00`de başlayan izinle çocuklar günler sonra sonra sokağa çıktı. Kırıkkale`de de dışarı çıkmanın heyecanını yaşayan çocuklar, güzel havanın tadını çıkardı. Çocuklardan bazıları bisikletiyle gezerken bazısı da top oynayıp koşmayı tercih etti. Günler sonra dışarı çıkan bir minik de kendisini görüntüleyen muhabirin kamerasını kullanarak etrafı görüntüledi.

Ordu`da, Yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile soluğu parklarda aldı.

  • BafraHaber Yorum
  • Sokaklar çocukların oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0