BAFRA

Şairler Ve Yazarlar Buluşması Bafra Tütün Müzesi’nde Başladı

 
 586
Şairler Ve Yazarlar BuluşmasıBafra Tütün Müzesi’nde Başladı - Bafra Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Şairler ve Yazarlar Buluşması, Bafra Tütün Müzesi’nde edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Şairler ve Yazarlar Buluşması, Bafra Tütün Müzesi’nde edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen etkinlikte, başta Bafralı olmak üzere birçok Samsunlu şair ve yazar, Samsun Belediyesi tarafından kurulan stantlarda kitaplarını sergileme ve okurlarıyla buluşma fırsatı yakaladı. Edebiyat tutkunları, müze bahçesindeki stantlardan kitaplar satın alarak yazar ve şairlere imzalatma imkânı buldu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da etkinliğe katılarak stantları tek tek ziyaret etti. Ressam Şeyda Gürsoy Çoban’ın “Kadın Elinde Tütün” temalı suluboya ve karakalem eserleri, Tütün Müzesi Bahçesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe müzisyen Hüseyin Cezairli saksafonuyla renk kattı. CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü ve Bafra ilçe Başkanı Serkan Dönüm etkinliğe geldi, yazarlar ile sohbet etti ve panele katıldı. 

Etkinliğin ilk paneli, Moderatör Hakan Karaali'nin sunumuyla başladı. Panelde, Tarihçi ve Sosyolog Emin Günaydın “Bafra’da Neden Edebiyat Gelişmedi?” başlıklı bir konuşma yaptı. Ardından Araştırmacı Yazar Erkan Yıldırım, “Neden Edebiyat Günleri?” konulu sunumuyla edebiyat günlerinin önemine değindi. Yıldırım ayrıca, Altınyaprak Dergisi’nde yer alan ve eserleri yayımlanan birçok edebiyatçıyı anarak, 1941-1950 yılları arasında Bafra Ortaokulu Müdürlüğü görevinde bulunan Kerküklü Necmettin Esin’in aynı zamanda Bafra Halkevi Başkanlığı yaptığını ve bazı eserlerini Bafra’da bastırdığını aktardı. Vedat Türkali'nin ise ilk şiirinin “K. Demirkan” müstear adıyla Altınyaprak Dergisi’nde yayımlandığını belirtti. Bafra Tütün Müzesi Müdürü Canberk Uncu ise etkinliğin gerçekleşmesinde desteği olanlara teşekkür etti.

Söyleşi bölümünün ilk konuğu, Neyzen Tevfik üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan İdris Anarat oldu. Anarat, konuşmasının başında şair ve yazarların daha fazla eser üretebilmesi için desteklenmeleri gerektiğini, bu desteğin ise kitap satın alarak, okuyarak ve sosyal medyada paylaşarak sağlanabileceğini ifade etti. Söyleşisinin devamında Neyzen Tevfik’in hayatına dair önemli anekdotlar aktaran Anarat, Neyzen Tevfik’in Bafralı olduğunun artık tartışma konusu olmadığını vurguladı.

Söyleşilerin ikinci bölümünde ise eğitimci ve tarih araştırmacısı Ali Ak söz aldı. Moderatörlüğünü, Ali Ak’ın birebir baskısıyla yeniden gün yüzüne çıkardığı Altınyaprak Dergisi’nden ilham alarak kitap hazırlayan yüksek lisans öğrencisi Sude Karagöl yaptı. Ali Ak, Kurtuluş Savaşı yıllarında Bafra’da yaşanan gelişmeler, Halkevleri ve Altınyaprak Dergisi üzerine bilgiler paylaştı.

Etkinlik, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de şair ve yazarların katılımıyla devam edecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şairler Ve Yazarlar Buluşması Bafra Tütün Müzesi’nde Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0